luni, 24 iulie 2017

Ioan 6;63. Duhul este acela care dă viaţă,...............


f43bd-picture1bibliacutrandafir


Ioan 6;63. Duhul este acela care dă viaţă, carnea nu foloseşte la nimic; cuvintele, pe cari vi le-am spus Eu, sînt duh şi viaţă.
         Am scris cate ceva din Matei 12;28.Unde Domnul Isus era acuzat de iudeii de atunci ca; Minunile pe care le facea El In popor,sunt facute cu ajutorul lui belzebul.Cineva mi-a dat un reply. Era tare nemultumit de faptul ca nu iau lucrurile din Vechiul Testament de baza la modul literal.L-am Intrebat daca e evreu.As dori sa fac o precizare ca nu sunt antisemit, sau nu sunt Impotriva acestui popor Israelit. Dar tot odata ma simt obligat sa spun ca; Scriptura este Spirituala. Ceia ce sustin nu sunt teoriile mele personale. Si afara de asta nu sunt pastor sau scolit de oameni orcare ar fi ei in acest domeniu spiritual. Sunt scolit, sau instruit de Duhul lui Dumnezeu care da lumina necesara orcarui copil al lui Dumnezeu. Aceasta este si motivul de Dumnezeu Tatal nostru a dat Duhul Lui cel sfant rascumparatilor Lui. La pus In noi sa locuiasca. Domnul Hristos Inainte sa plece la Tatal a strans Ucenicii la El si le-a spus aceste cuvinte;Ioan 16;13. Cînd va veni Mîngîietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul; căci El nu va vorbi dela El, ci va vorbi tot ce va fi auzit, şi vă va descoperi lucrurile viitoare.Si versetul 14. El Mă va proslăvi, pentrucă va lua din ce este al Meu, şi vă va descoperi.Unde vedem dela cine a auzit?Versetul acesta 14, ne da respunsul.

         Daca suntem ai Domnului Hristos, negresit avem un Indrumator sau cum Il numeste Domnul Isus Mangietor.Am scris In nenumarate randuri si am facut dovada ca; Scriptura este spirituala, duhovniceasca; Si ca sa nu creiez confuzie pentru Fratii si Surorile mele am sa dau din nou locul unde vom vedea asa ceva.Romani 7;14. Ştim, în adevăr, că Legea este duhovnicească: dar eu sînt pămîntesc, vîndut rob păcatului.Ca sa Intelegem care este Legea trebuie sa stim ca este Cuvantul lui Dumnezeu din Geneza pana In Apocalipsa. Aceasta Lege a dat-o Dumnezeu lui Moise. In exclusivitate pentru acest popor pamantesc.Pavel are eva de spus cum sunt cei rascumparati;Romani 8; 9. Voi însă nu mai sînteţi pămînteşti, ci duhovniceşti, dacă Duhul lui Dumnezeu locuieşte în adevăr în voi. Iata deci, diferenta Intre acest popor pamantesc si cei rascumparati. Iar nascuti din nou, sunt duhovnicesti din pricina Duhului care este pus In ei.Fratele este legat tare de tot de Vechiul Testament la modul literal.Deci, pamantesc, firesc.Nu e rau dar trebuie sa Intelegem ca aceasta lege a fost data pentru pamant.Personal Inteleg asa; Daca iau lucrurile din Vechiul Testament literal nu mai ma Incadrezi In cuvintele Domnului Hristos. Duhul este acela care dă viaţă,

         Despre ce viata face Mantuitorul referire aici? Negresit de viata vesnica. Cu alta ocazie am spus bazat pe ce citesc In Scriptura ca; Israelitii ca popor nu au avut promisiunea Cerului ci numai a pamantului.Ei bine, cine vrea sa ia din Vechiul Testament la modul literal, trebuie sa stie ca nu sunt duhovnicesti ci pamantesti. Israelitilor nu am gasit In Scriptura ca le-a fost dat Duhul Sfant. Spuneam cu alta ocazie ca; In vechime chiar si peste Proroci Duhul venea si pleca. Cu alte cuvinte, era temporal cat avea Dumnezeu sa le comunice ce aveau ei sa spuna poporului.Ap, Pavel spuneam odata ca, a ajuns sa Inteleaga prin Duhul pe care-l primise ca; In Hristos nu mai e nici Iudeu si nici Grec.Romani 10;12. În adevăr, nu este nici o deosebire între Iudeu şi Grec;......  Galateni 3;28……….Coloseni 3;11. Aici nu mai este nici Grec, nici Iudeu,.......Daca nu ne plac aceste versete nu avem decat sa le scoatem din biblia.Dar vom calca Cuvantul care spune In mod expres;Apocalipsa 22;19.Dar sa nu avem pretentia sa se ne chemam crestinii, cu atat mai mult nu copii ai lui Dumnezeu.Cunoastem ca cuvantul de Crestin vine dela Christos.Sunt unii care spun ei ca tin Vechiul la modul literal si Noul spiritual.Am Intalnit si din acestia care au o minte confuza In privinta mantuiri.

         Apostolul Pavel este detestat de evrei acum si chiar pe timpul lui.Dece? Tocmai pentru aceasta descoperire ca; In Domnul Hristos nu mai este nationalism sau denominatiune.Este trist ca ne agatam de lucruri pe care nu le putem Intelege spiritual. Si ce fac unii dintre noi atunci? Recurg la Firea veche, pamanteasca sa ne rezolve Intelegerea.Iata ce spune Ap, Pavel In privinta asta;Romani 7;14.Am spus cu alta ocazie ca;In Vechiul au fost toate temporal.Si ca sa fac dovada sa nu las urme de confuzie printre Frati si Surori, am sa arat ca; Insusi Legamantul din tai a fost temporal. Dece? Pentruca era facut doar cu un popor. Dumnezeu avea In vedere sa faca In Fiul Sau un alt legamant si Inca vesnic.Asa citim In Evrei.8;13; Prin faptul că zice: „Un nou legămînt“, a mărturisit că cel dintîi este vechi; Expirat.iar ce este vechi, ce a expirat,este Inlocuit  de unul nou.Aceasta epistola este scrisa evreilor care se credeau credinciosi. Dar nu erau deslipiti de datinile lor evreiesti.As Indrazni sa spun ca acest legamant,este deja disparut pentruca a venit Domnul Hristos care a facut un nou legamant. Cu cine? Cu cei care Il au ca Mantuitor. Fie ei dintre evrei sau neamuri.

         Am Cunoscut un Pastor evreu care se Impotrivea cu Incapatanare sa recunoasca ca; Fiul lui Dumnezeu a fost dat morti de evrei.Iata ce pilda aduce Domnul Isus Inaintea poporului evreu care Il asculta; Luca 19;14. Dar cetăţenii lui îl urau; şi au trimes după el o solie să-i spună : „Nu vrem ca omul acesta să împărăţească peste noi.“Domnul Isus se regasea pe El Isusi In aceasta pilda.Acesta a fost motivul de le-a adus-o Inaintea lor.Nu vad ca este rau ca cineva sa-si ezpuna gandurile In urma la ceia ce scriu si postez. Dar as dori ca sa facem o dinstinctie In a fi un copil al lui Dumnezeu si un fiu al lui Avraam. Altminteri nu ne vom Incadra In acest verset care ne aduce Inainte Harul, care nu era In vechime, Si nici Adevarul care este Domnul Isus.  Iat ca este adusa In atentie;carnea nu foloseşte la nimic; Ce vrea sa spuna Evangelistul Ioan cu aceste cuvinte pe care le-a spus Domnul Isus?Personal Inteleg ca; Esti carnal esti firesc nu poti sa fi interesat de Cer. Deci, nu te poti ocupa cu ce este duhovnicesc.Sau, nu aparti celor duhovnicesti spirituali.

         Esti spiritual vei fi In Casa Tatalui Impreuna cu Domnul Hristos care a platit pretul rascumparari tele ca sa te aiba o vesnicie cu El.cuvintele, pe cari vi le-am spus Eu, sînt duh şi viaţă.Ce vroia sa le spuna Domnul Isus ucenicilor si noua cei de azi prin aceste cuvinte? Personal Inteleg ca ei erau Inclestati In datinile evreiesti pana la coborarea Duhului Sfant. Cu alte cuvinte, In traditia evreiasca.Nu se vorbeste In Vechiul Testament de viata vesnica. Aceasta avea sa vina, sa fie adusa de Domnul Isus.Fiecare crede ce vrea sau cu ce fel de “credinta” se poate acomoda.Dar fiecare trebuie sa stie ca; Numai Credinta primita ca dar dela Dumnezeu va produce Mantuirea In viata unui suflet.Efeseni 2;8.Cum spune Iuda ca a fost data sfintilor odata pentru totdeauna. Iuda 1;3.Cine asculta la cuvintele Domnului Hristos, spune aici versetul ca aceste cuvinte ;sînt duh şi viaţă.In vechime, oamenii aveau viata. Fie ei Israelitii sau popoarele de prin prejur. Aveau viata aceasta scurta, temporala care este pentru egzistenta aceasta pamanteasca.Despre ce viata vrea sa spuna Mantuitorul? Personal Inteleg ca face referire de viata vesnica.In vechime Indraznesc sa spun ca nu se vorbeste de viata vesnica. Cel putin cat am cercetat eu.

         Viata vesnica a fost revelata odata cu vanirea Domnului Hristos.Cine o au? Cei In a caror inima Dumnezeu a lucrat nasterea din nou punand Duhul Lui de viata noua.In vechime orcare ar fi foste ei nu aveau Duhul lui Dumnezeu. Intelegem ca aceasta noua oranduire a lui Dumnezeu a fost posibila odata cu trimiterea Fiului Sau pentru a aduce aceasta viata vesnica. Apoi, spune Cuvantul ca sa nu fie confuzie.carnea nu foloseşte la nimic; La aceste cuvinte ma rezum doar sa arat ca;Citind In Cuvant de carne se Intelege Firea pamanteasca. Cu alte cuvinte, Domnul Isus ar vrea sa spuna ca; Firea veche nu este luata In consideratie cand vine vorba de mantuirea lui Dumnezeu.cuvintele, pe cari vi le-am spus Eu, sînt duh şi viaţă.Toti auzeau cuvintele Domnului Hristos si azi sunt multi care aud despre Domnul Hristos. Sunt aceste cuvinte pentru ei Duh si viata? Nu au apsolut niciun efect pana cand Dumnezeu nu le aplica la o inima schimbata.Se poate opserva In viata celor care au avut efect aceste cuvinte. O viata noua traita spre slava lui Dumnezeu.

John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: