duminică, 9 iulie 2017

Tefania 1; 7. „Tăcere înaintea Domnului Dumnezeu!...............


f43bd-picture1bibliacutrandafir


Tefania 1; 7. „Tăcere înaintea Domnului Dumnezeu! Căci ziua Domnului este aproape, căci Domnul a pregătit jertfa, Şi-a sfinţit oaspeţii.

         Prorocul Tefania vorbea unui popor rebelios.Avem dovada In Cuvant cand poporul argumenta nu asculta de poruncile Domnului.Tefania avea din partea lui Dumnezeu acest mandat de a comunica cu acest popor. Cu alte cuvinte, sa trasmita acestui popor ceia ce Dumnezeu avea de spus.Dar Tefania nu se putea face Inteles In galagia pe care poporul Il facea.Poate galagie la modul literal dar mai ales la modul spiritual. Adica, neavand o liniste si pace launtrica nu puteau primi cuvintele pe care Tefania le aducea din partea lui Dumnezeu.Nu e cu nimic diferit In zilele noastre. Intr-o Inima agitata, tulburata, din pricina pacatului nu poate nimeni sa auda Cuvintele lui Dumnezeu.Am stat de vorba cu cineva In privinta cum citim Cuvantul.I-am spus ca citirea cuvantului cu o inima agitata nu ne aduce niciun beneficiu spiritual.Si mi-a dat dreptate. Iata dece Prorocul tefania le spune aceste cuvinte;Tăcere înaintea Domnului Dumnezeu! Sau cu alte cuvinte, fati liniste In interiorul tau.

         Israelitii erau deseori inconstienti ca ei se afla In prezenta lui Dumnezeu.Asa citim In Exod 29;45. Eu voi locui în mijlocul copiilor lui Israel, şi voi fi Dumnezeul lor. Cu alte cuvinte, Voi sunteti In prezenta Mea.Daca Israeliti de odinioara erau galagiosi ne supusi lui Dumneezu, Ignorand prezenta lui Dumnezeu In mijlocul lor ,nu e cu nimic mai diferit azi printre cei ce se strang laolalta. Ignorand prin atitudinile lor prezenta Domnului Hristos.Matei 18;20. Căci acolo unde sînt doi sau trei adunaţi în Numele Meu sînt şi Eu în mijlocul lor.“Iata deci, ca omul orcare ar fi el nu este supus lui Dumnezeu.Natura lui pacatoasa si instinctul lui rebelios,l-a Indepartat de Dumnezeu. Tefania a fost obligat sa intervina sa le spuna aceste cuvinte;Tăcere înaintea Domnului Dumnezeu! Cine sa le spuna celor de azi ca ei se gasesc In prezenta Domnului Hristos? Nu e un Tefania care sa le atraga atentia.Dar Dumnezeu a avut In vedere ca sa nu lase fara un Indrumator In Adunarea celor rascumparati.Si le-a dat o calauza pe Duhul Sau cel sfant.

         Asa cum printre Isreliti era Tefania ca Proroc,asa este Duhul Sfant In Adunare, chiar daca este ignorat cum era si Tefania ignorat In Adunarea lui Israel. Printre ei erau si  unii care iesisera cu ei din Egipt.Numeri 11;4. Adunăturii de oameni, cari se aflau în mijlocul lui Israel, …..Tot asa se gasesc si azi In mijlocul celor care se strang In jurul Domnului Hristos ca rascumparati ai Lui.Acestia care nu tac, care creiaza animozitati printre Frati. Cuvantul Domnului este abatut din atentia celor care vin sinceri sa asculte cate ceva din acest Cuvant sfant al lui Dumnezeu. Iata ce anunt vroia sa le aduca In atentie Prorocul Tefania;Căci ziua Domnului este aproape, Despre care zi vorbeste Tefania poporului? Indraznesc sa spun ca facea o prorocie care anticipa venirea Domnului Hristos.Cand mai citim de ziua Domnului o mai asociem si cu Isaia 34; 8. Căci este o zi de răzbunare a Domnului, un an de răsplătire şi răzbunare pentru Sion.

         Am mai putea sa asociem si cu venirea Domnului Hristos In contextul acestui verset. căci Domnul a pregătit jertfa,Iarasi as spune ca e vorba de Jerfa pe care avea sa o aduca Domnul Hristos. A fost pregatita de Dumnezeu ca prin aceasta jerfa sa fie eliberati toti aceia pe care Ii are In vedere Dumnezeu sa-i mantuiasca.
Apoi, mai e o zi a Domnului cand cei mantuiti Isi amintestc de moartea Domnului Isus.Ap, Ioan,vorbeste de ziua Domnului cand spune;Apocalipsa1;10. În ziua Domnului eram în Duhul. Si In Vechiul Testament se vorbeste des de ziua Domnului.Căci ziua Domnului este aproape, Pentru Israeliti,Personal Inteleg ca Tefania ar putea sa aduca In atentie venirea lui Mesia.Dar In ansamblul Scripturi, daca ne uitam la cei din dispensatiunea harului, Zia Domnului este In primul rand cea de care spune Ioan In Apocalipsa.Sau mai este numita si ziua a saptea.Geneza 2; 2. În ziua a şaptea Dumnezeu Şi-a sfîrşit lucrarea, pe care o făcuse; şi în ziua a şaptea S-a odihnit de toată lucrarea Lui pe care o făcuse. Sau mai citim si In;Deutronom 5;14. Dar ziua a şaptea este ziua de odihnă a Domnului, Dumnezeului tău:    

     As Indrazni sa spun  ca Tefania proroceste de ziua cand Dumnezeu va Incheia toate socotelile cu vechea creiatie si cu egzistenta omului pe acest pamant.Citim In continuare de o jerfa.căci Domnul a pregătit jertfa,Aceste cuvinte ma Indreptateste sa spun ca este vorba In prorocie de Domnul Isus.In vechime, In Vechiul Testament, era vorba de mai multe jerfe pe care poporul le aducea la templu.Cand citim de Jerfa la singular este destul de clar Cuvantul prin Prorocul Tefania se refera la Jerfa suprema a Domnului Isus.Dumnezeu avea In vedere sa mantuiasca din mijlocul lui Israel precum si dintre neamuri suflete care sa constituie poporul lui sfant.Iata ce citim In Romani 9;25. după cum zice în Osea: „Voi numi «popor al Meu», pe cel ce nu era poporul Meu, şi «prea iubită», pe cea care nu era prea iubită.Personal Inteleg ca este vorba de Biserica lui Dumnezeu pe care Ap, Pavel o Infatisaza ca Mireasa a Domnului Hristos.26. Şi acolo unde li se zicea: «Voi nu sînteţi poporul Meu», vor fi numiţi fii ai Dumnezeului celui viu.“Fii sau Copii ai lui Dumnezeu.

         Iata ce citim In Ev, dupa Ioan; Ioan 1; 12. Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celorce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă(sa se numeasca) copii sau fii ai lui Dumnezeu; Deci, ce a adus cu ea aceasta jerfa pregatita de Dumnezeu Tatal In Fiul Sau?.A creiat, a nascut, a eliberat,un popor care sa fie al Lui nu temporal ci vesnic.Asa cum vede Ap, Pavel Insuflat, directat, de Duhul Sfant ca fiind Biserica celor Intai nascuti. Evrei 12;23. de Biserica celor întîi născuţi, cari sînt scrişi în ceruri, de Dumnezeu, Judecătorul tuturor, de duhurile celor neprihăniţi, făcuţi desăvîrşiţi,Inteleg ca, aceasta Jerfa a fost facuta de Domnul Hristos ca Mire pentru Mireasa Lui.Cei ce aveau sa fie nascuti din nou,sa devina Copii sau Fii ai lui Dumnezeu. Pe dealta parte acestia sa fie Mireasa a Mirelui Isus.Ap, Pavel este destul de clar In privinta aceasta. Iata ce citim In Efeseni 5;25…….a iubit şi Hristos Biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea,Am mai adus In atentie acest loc cand a venit vorba de aceasta Intrebare ;Pentru cine a facut Fiul lui Dumnezeu sacrificiu suprem?.

         Cu toate ca sunt multi daca nu chiar cei mai multi care nu realizeaza acest adevar . Asta din lipsa de cercetare, aprofundare a Cuvantului. Sau, as spune ca,acestia citesc Cuvantul cu ideei preconcepute mai dinainte care le face o Intelegere eronata,gresita.Tefania aduce In atentia ca;ziua Domnului este aproape, Avea In vedere Dumnezeu o zi cand Il v-a trimite pe Fiul sau pe pamant sa aduca aceasta jerfa care e a Lui, a Domnului. Domnul v-a fi pus pe altar (Cruce) ca acolo sa se termine cu pacatele care-i condamna pe cei pentru care El venise. Adica, pentru cei pe care Dumnezeu Tatal Ii dadea Fiului ca Mireasa.Ioan 6;44.Iata dece citim cine asteapta pe Mire ca sa se reantoarca si sa-si ia Mireasa.Apocalipsa 22; 17. Şi Duhul şi Mireasa zic: 20.Vino, Doamne Isuse! Personal I-mi permit sa spun ca;Inteleg din aceste cuvinte ca Numai Duhul si Mireasa zic vino Doamne Isuse. Duhul care locuieste In cei rascumparati si care acestia asa cum am mai spus fac parte din Mireasa slavita a Domnului Hristos fiind In ateptarea Intalniri cu Mirele.Poate se vor gasi si unii daca nu chiar cei mai multi care sustin contrariu cu privire la venirea Domnului Hristos. Fie vorba de  venirea Lui pentru prima data, sau, a doua venire.

         Versetul se termina cu aceste cuvinte;Şi-a sfinţit oaspeţii.Cei care fac parte din aceasta Mireasa au fost sfintiti de Domnul Dumnezeu prin aceasta jerfa pregatita de El In Fiului Sau. Dece sunt numiti oaspeti? Pentruca pentru Cer ei sunt oaspeti. Viata pe care au trait-o a fost una pamanteasca. Acum a venit timpul sa participe la nunta ca oaspeti ai Cerului nu ai nunti.Asta pentru un timp. Pentruca Cerul si Pamantul va dispare. Si se vor cobora pe un Pamant nou unde vor locui Impreuna cu Mielul.Asa citim In Apocalipsa.Apocalipsa 21;2.Si sa nu uitam ca Insusi Domnul Isus pe pamant purta mai multe Indentitati. Ca Fiul omului, Mielul lui Dumnezeu Lumina lumi si altele.Nu poti sta la masa ne sfintit. Si sfintirea a fost facuta aici pe pamant Inainte de a ne Intalni pe norii cerului In trupuri de slava.1 Ioan 3; 2. Prea iubiţilor, acum sîntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi, nu s-a arătat încă. Dar ştim că atunci cînd Se va arăta El, vom fi ca El; pentrucă Îl vom vedea aşa cum este.
Spuneam cu alta ocazie ca, Cerul nu are nevoie de suflete ne sfintite, asa cum Inteleg  unii ca pot Intra In Cer prin ceia ce fac ei.Tefania Indraznesc sa spun ca vedea anticipat Nunta Mielului.

John Balarie
Los Angeles California!


Niciun comentariu: