marți, 18 iulie 2017

Matei 12; 28. Dar dacă Eu scot afară dracii cu Duhul lui Dumnezeu, ........


f43bd-picture1bibliacutrandafir


Matei 12; 28. Dar dacă Eu scot afară dracii cu Duhul lui Dumnezeu, atunci Împărăţia lui Dumnezeu a venit peste voi.

         Am spus cu veva timp In urma din gandurile pe care le-am putut desprinde din Cuvant. Bine Inteles In armonie cu Intreaga Scriptura. Dece cu Intreaga Scriptura? Pentruca citim;Intreaga Scriptura;2 Timotei 2;16. Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,Este esential sa stim cine e Imparatia lui Dumnezeu si cum apare ea.Cuvantul ne arta ca, Domnul Isus a facut, a vorbit ceia ce a vazut la Tatal. Asa citim In;Ioan 8;38. Eu spun ce am văzut la Tatăl Meu;Cu alte cuvinte, s-a coborat aici aducand Imparatia lui Dumnezeu, Infintand aceasta Imparatie prin Biserica Lui care avea sa o zideasca. Zic, Infintata pentruca avea sa cuprinda pe toti rascumpratii Lui.Matei 16; 18…...voi zidi Biserica Mea, şi porţile Locuinţei morţilor nu o vor birui.Acestia care sunt rascumparati aveau sa ramana ca o dovada pentru lumea Intreaga,ca ce a spus Domnul Isus este adevarat.Adica;Luca 17;21 Căci iată că Împărăţia lui Dumnezeu este înlăuntrul vostru.“In engleza;the kingdom of God is in your midst.

         Cand vine vorba de;înlăuntrul vostru, spuneam cu alta ocazie ca este vorba de Inlauntrul lor ca popor, ca natiune.Nici decum In inima lor. Deci, cine e Imparatia lui Dumnezeu? In prima instanta este Domnul Isus  Apoi, cu aceia pe care Tatal Ii da Fiului.Am adus In atentie Ioan 6;44.Sa vedem cum lucreaza Dumnezeu la Imparatia Lui pe pamant.Daca citim versetele din evangelii unde ne sunt relatate mai multe versete care cuprind acest termen de Imparatia lui Dumnezeu, vom avea o imagine mult mai complecta.Si daca am vrea sa asociem Imparatia lui Dumnezeu cu cea care va fi In viitor,nu o vom putea asocia decat cu cei rascumparati care vor trai pe un pamant nou.Ce vreau sa scot In evidenta potrivit cu Cuvantul lui Dumnezeu este;Toti care vor fi cuprinsi In Biserica vie a Domnului Hristos sunt Imparatia lui Dumnezeu aici printre oameni.Si referitor la Evangelia Domnuli Hristos, ea a fost adusa odata cu venirea Domnului Hristos ca Mesia.

         Scriptura ne arata o singura Evangelie pentru Intreaga fiinta umana. Si asta este numita cum spune;Ap, Pavel. Evangelia lui Hristos.Nu e o evangelie pentru evrei si alta pentru neamuri. Numai ca, Evreii au avut-o si au respins-o. Iata ce citim In privinta unei singure Evangelii si cine se bucura de ea.Cu alte cuvinte, de Mantuirea lui Dumnezeu adusa de Fiul Sau.Citim de Un alt neam. Deaceea, vă spun că;Matei 21;43. Împărăţia lui Dumnezeu va fi luată dela voi, şi va fi dată unui neam, care va aduce roadele cuvenite.Asa citim In cuvintele Domnului Hristos exprimate fata de cei carora le vorbea. Daca vrem sa vedem care este acest neam anticipat de Domnul Isus, sa citim cartea Hosea care ne vorbeste de un Popor care nu era al Lui. Cu alte cuvinte, este adus In atentie poporul ceresc cel rascumparat de Domnul Hristos. Si daca suntem mai atenti In Cuvant, vom vedea ca, Dumnezeu, nu are In vedere doua evangelii.Dece spun asta? Pentruca avem deaface cu un Dumnezeu care uraste doua masuri sau doua standare pentru doua popoare. Anume, unul pamantesc si altul ceresc.

         Apoi, El este un Dumnezeu nepartinitor In privinta mantuiri.O da ca dar tuturor pe care Ii atrage la Fiul Sau Indiferent din ce natiuni fac parte.Tot ca dar este si credinta care lucreaza as zice Mantuirea. Fie evrei sau dintre neamuri. Apostolul Pavel are ceva minunat de spus anume;Galateni 3;28. Nu mai este nici Iudeu, nici Grec; nu mai este nici rob nici slobod; nu mai este nici parte bărbătească, nici parte femeiască, fiindcă toţi sînteţi una în Hristos Isus. Iata deci, ca Dumnezeu, nu face diferenta.Fapte 10; 45. Toţi credincioşii tăiaţi împrejur, cari veniseră cu Petru, au rămas uimiţi cînd au văzut că darul Duhului Sfînt s-a vărsat şi peste Neamuri.Se Implineau cuvintele Domnului Hristos spuse In;Matei 21;43.Nici dintre evrei si nici dintre neamuri Dumnezeu nu mantuieste cu gramada sau ca popoare. El are Copiii Lui risipit printre popoare. Asa citim In ev, Ioan 11; 52. Şi nu numai pentru neamul acela, ci şi ca să adune într-un singur trup pe copiii lui Dumnezeu cei risipiţi.

         Spuneam cu alta ocazie ca nu este vorba sa adune Intrun trup pe copii lui Israel.Dece? Pentruca este vorba de Trupul lui Hristos care a fost respins ca natiune.Dar as dori sa Inchei cu cuvintele Domnului Hristos care sunt destul de clare cine sunt cuprinsi In Imparatia lui Dumnezeu. Fie ea aici pe pamant prin reprezentarea Domnul Hristos fie asa cum am spus va fi de viitor.Iata ce spune Domnul Isus despre venirea unui suflet sau altul la Imparatia lui Dumnezeu. Adica, la Domnul Isus.Fie un suflet dintre Evrei sau neamuri.Citim specific In Ioan 6;44.Cei mai multi  privesc desfasurarea planului de mantuire al lui Dumnezeu din punctul lor de vedere firesc.Am dat ceva mai sus versetul din Matei 21;43.  Unde Insusi Mantuitorul anunta sfarsitul acestei partasi as numi-o ca popor pamantesc al lui Israel.Matei 21; 19. A văzut un smochin lîngă drum, şi S-a apropiat de el; dar n-a găsit decît frunze, şi i-a zis: „Deacum încolo în veac să nu mai dea rod din tine!“ Şi pe dată smochinul s-a uscat.Ce Inseamna ca s-a uscat? Cu alte cuvinte nu mai are viata, deci, a murit.

         Venise o noua viata In Domnul Hristos viata vesnica.pe care ei ca popor au respins-o. Ramane sa Intelegem ca Mantuirea este personala fie dintre evrei sau dintre neamuri.Cand vine vorba de mia de ani,Apostolul Ioan spune repatand de 4 ori ca;In ziua Domnului, era In duhul.Cand esti In Duhul, nu poti descrie lucrurile de natura pamanteasca. Deci, trebuie neaparat tratate, Intelese, duhovniceste. Dece? Voi nu mai sunteti firesti ci duhovnicesti.Romani 8;9.9. Voi însă nu mai sînteţi pămînteşti, ci duhovniceşti,Pavel spuneam cu alta ocazie ca lucrurile care au fost vazute de el nu se pot descrie cu aceasta abilitate fireasca. Intr-o Imprejurare l-am Intrebat pe un credincios "prominient" Adica, cu trecere printre frati.printre cei credinciosi I-am pus  aceasta Intrebare; Cu cine va Imparati Domnul Hristos pe pamant In mia de ani,cu mireasa sau cu Israel? Fratele sa grabit sa-mi spuna ca, cu amnadoi.Si i-am spus ca nu am gasit asa ceva In Cuvant. Ar Insemna “concubinaji”spiritual lucru pe care Scriptura Il respinge categoric.

         Apoi, am dat si locul din Efeseni 5;25... cum a iubit şi Hristos Biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea,Acest pasaji din Efeseni am mai spus Cate-va ganduri si cu alta ocazie Cand am fost provocat sa fac dovada unde scrie In Scriptura ca, Domnul Hristos s-a dat numai pentru cei pe care Tatal Ii avea In planul Sau de mantuire. La prima vedere aceasta afirmatie pentru cei mai multi apare cu contradictie.Avem pilda Zmochinului care mai toti teologi agreiaza ca Infatiseaza pe Poporul Israel. Ce s-a Intamplat cu zmochinul si cu cuvintele Domnului Isus? Sa uscat si In veac sa nu mai dai roada. Subiectul este mult mai complicat la prima vedere.Am spus cu alta ocazie ca; Israelul ca popor a fost o pictura, o asemanare cu Biserica corporala ce a vea sa ia fiinta odata cu venirea Domnului Hristos.Pentru Fratii si Surorile care cerceteaza Cuvantul eliberati de ideei preconcepute, vor ajunge sa Inteleaga prin lumina primita de sus adevaratul sens al Mantuiri care este In Domnul Hristos.


John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: