luni, 3 iulie 2017

Ezechel 37;7. Am proorocit cum mi se poruncise. ............


f43bd-picture1bibliacutrandafir


Ezechel 37;7. Am proorocit cum mi se poruncise. Şi pe cînd prooroceam, s-a făcut un vuiet, şi iată că s-a făcut o mişcare, şi oasele s-au apropiat unele de altele!
         Avem Inaintea noastra acest loc din Scriptura care ne vorbeste de moarte dar si de Inviere. Sunt cuprinse In acest loc doua morti dar si doua Invieri. Una este moartea fizica si cu Invierea fizica. Apoi, a doua este moartea spirituala si cu Invierea spirituala.Prorocul Ezechel atent la ce ia spus Dumnezeu sa spuna, sa proroceasca poporului.Dar acest Proroc face o descoperire anticipata .Daca moartea fizica la vremea lui era deja In om, Invierea urma sa o vada Ezechel ca ceva In viitor dar anticipat de el. Apoi nu gresesc daca spun ca avea In vedere venirea Domnului Hristos care va fi descoperita (unfold) de Dumnezeu.Domnul Hristos va aduce In atentie odata cu venirea Lui si moartea spirituala dar si Invierea spirituala.Ezechel aducea mesajul lui Dumnezeu poporului de atunci dar si noua cei de azi.El vrea sa spuna ca;Nu am spus nimic dela mine.Se ferea sa aduca cuvinte dela el si sa le trasmita ca ar fi din partea lui Dumnezeu.

         Nu stiu cati din zilele noastre care spun ca sunt In slujba Domnului tin cont de ce spune In acest verset Ezechel.Spuneam cu alta ocazie ca, predicile pe care cei mai multi le aduc Inaintea Fratilor si a Surorilor sunt de umplutura si preserate nu rareori cu glume.Sigur, ca nu am In vedere sa spun ca toti sunt la fel.Pe vremuri erau si Proroci care spuneau dela ei ca si azi.Dumnezeu spune despre acestia ca; Nu sunt trimisi de Mine.Iata un loc unde citim de acesti proroci care veneau In numele lui Dumnezeu dar care nu erau trimisi de Dumnezeu.Ieremia 27;15. «Nu i-am trimes Eu, zice Domnul, ci proorocesc minciuni în Numele Meu, ca să izgonesc şi să pieriţi, voi şi proorocii cari vă proorocesc!»Ezechel erea un Proroc al Domnului care nu se abatea dela Cuvantul Dpmnului.Am proorocit cum mi se poruncise.Cat de scump era pentru Ezechel Cuvantul lui Dumnezeu.

         Azi asa cum am spus, cei mai multi umple timpul cu  ce stiu ei nu cu Cuvantul lui Dumnezeu. Sa fiu mai explicit nu spune nimic de natura spirituala ca Fratii si Surorile sa creasca In cunoasterea Domnului Hristos tot mai mult.Ezechel era unul din Proroci care avea o legatura stransa cu Dumnezeul lui.Ce pot spune acestia care vin In numele domnului cand ei sunt plini de ei Isasi?Iata ce spune Ezechei; Şi pe cînd prooroceam, s-a făcut un vuiet, Asa Ii dovedea Dumnezeu lui Ezechel.Cuvantul ne arata ca Dumnezeu din vanturi face Ingeri ai Lui; Evrei 1; 7…. „Din vînturi face îngeri ai Lui;....Si printre Apostoli Dumnezeu facea minuni;Cuvantul Lui sa cada cu greutate la vremea aceeia.Iata cum citim In Fapte 5;12. Prin mînile apostolilor se făceau multe semne şi minuni în norod. Toţi stăteau împreună în pridvorul lui Solomon, Cuvantul ne arata ca Dumnezeu a intervenit printrun vuet. Ce rol avea acest vuiet? Citim ca,acest vuiet a pus In miscare. Ce a pus In miscare?Indraznesc sa spun ca; La porunca lui Dumnezeu, totul se misca. Cu alte cuvinte, ia fiinta.

         Oasele aveau sa se mistela potrivit cu porunca lui Dumnezeu.şi oasele s-au apropiat unele de altele! La glasul lui Dumnezeu Intreaga fiinta Inconjuratore asculta si duce la Indeplinire ceia ce Dumnezeu planuieste.Exemplu ne sta creiatia pe care a facut-o Dumnezeu doar a zis si a luat fiinta.Citim In Geneza cap,1;3 si versetele urmatoare cand Dumnezeu a zi si a si luat fiinta.Uite tot asa aceste oase au ascultat as zice de glasul lui Dumnezeu si sau dus fiecare la lucul lor ca sa complecteze trupurile celor care erau morti si ramasese de ei doar aceste oase.Nu a fost apsolut nici-o dezordine In miscarea lor.Acum as dori sa fac o paralela, o asemanare, cu mantuirea sufletelor pe care Dumnezeu le are In vedere.Sunt doua aspecte pe care as dori sa le aduc In atentie.1)Moartea fizica pe care o vom expiermenta la un anumit timp oricare dintre noi.Dar si Inviera pe care Cuvantul ne-o arata ca va avea loc. Fie a celor mantuiti sau nemantuiti.Asa citim In;1 Corinteni 15;22. Şi după cum toţi mor în Adam, tot aşa, toţi vor învia în Hristos; Dece In Hristos? Pentruca El este Domnul vieti.

         Ap, Pavel aduce In atentie In acest loc;2 Corinteni 1;9. Ba încă ne spunea gîndul că trebuie să murim; pentruca să  ne punem încrederea nu în noi înşine, ci în Dumnezeu care înviază morţii. Iata deci, cine Inviaza morti orcare ar fi ei.2) Mai este o moarte spirituala pe care Cuvantul ne arata.In aceasta moarte Intreaga omenire este cuprinsa.Dar cand Dumnezeu se Indura de un suflet Il Inviaza. Aceasta Inviere e a celor care sunt adusi la viata.Cu alte cuvinte, au fost nascuti din nou.Cuvantul ne arata ca cei rascumparati au fost odata si ei morti spiritual. Efeseni 2;1. Voi eraţi morţi în greşelile şi în păcatele voastre,Aceasta Inviere are deaface cu mantuirea capatata prin credinta.Daca oasele din Ezechel sau miscat si au venit toate la locul lor,avem deaface cu acelasi Dumnezeu a tot puternic care doar zice si ia fiinta. Nu vedem ca oasele s-ar fi miscat fara interventia acelui vuet trimis de Dumnezeu ca si slujitor al Lui. Tot asa I-mi permit sa fac asemanarea cu miscarea pe care Dumnezeu o face In vuietul Sau, cand oasele celor morti spiritual se misca si se complecteaza formand acest trup spiritual.

         Poate unora care considera ca au venit ei la Hristos prin abilitatea lor sau la initiativa lor, li se pare nepotrivita aceasta asemanare.E de neconceput sa gandim ca un mort se poate misca singur chiar daca are vinele,carnea si pielea pe oasele lui.Cu alta ocazie am spus ca; Omul mort este un cadavru In putrefactie.Asa este la modul litaral si tot asa este si la cel spiritual. Trupul celui pacatos miroase greu din pricina pacatului care la alterat si care  la dus la moarte Fizica dar si spirituala.In versetul urmator citim;Ezechel 37;8. M-am uitat, şi iată că le-au venit vine, carnea a crescut, şi le-a acoperit pielea pe deasupra; dar nu era încă duh în ele.Dumnezeu spuneam cu alta ocazie nu face lucrarea ne terminata. Adica, In cazul de fata El a trimis si vine si carne si piele ca sa arate ca lucrarea e pe deplin complecta sau, desavarsita. Tot asa este si cu nasterea din nou.Dar In trupurile acestea nu era Inca duh de viata. Vedem ca Dumnezeu a pus duhul Lui de viata. Asemanarea pe care o fac este ca; Si In cel nascut a pus Duhul Lui cu o viata noua .Coloseni 3;1. Dacă deci aţi înviat împreună cu Hristos,......

         In Incheiere as face o descriere a fenomenului divin al nasteri din nou, prin acoperire cu versetele necesare din Cuvantul sfant al lui Dumnezeu. I-mi imaginez, deoparte sta gramada de oase si langa ea este Dumnezeul nostru care alege din oasele moarte si le pune vine, carne si piele.Si apoi, El  ia acesti morti si Ii duce la Fiul sau sa le dea viata.Iata ce citim In;Ioan 6;44. 44. Nimeni nu poate veni la Mine, dacă nu-l atrage Tatăl,....Apoi, dece ii duce la Fiul Sau? Pentruca In el este viata si El este Domnul vieti.Ioan 1; 4. În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor. A caror oameni? A celor pe care i-a dus Dumnezeu la sursa de viata Fiul Sau.Asa Inteleg ca se desfasoara planul lui Dumnezeu de mantuire In armonie cu acest verset din Ezechel.Este vorba de Invierea tururor trupurilor in ziua cea mare si de Invierea celor pe care Dumnezeu ii naste din nou prin credinta data ca dar. Vezi Efeseni 2;8.Cate-va ganduri desprinse din acest verset pe care doresc sa le Impartasec cu Fratii si Surorile mele de pretutindeni care iubesc sincer Cuvantul lui Dumnezeu.
John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: