marți, 8 august 2017

Ioan 6; 57. După cum Tatăl, care este viu, M-a trimes pe Mine,............


f43bd-picture1bibliacutrandafir


Ioan 6; 57. După cum Tatăl, care este viu, M-a trimes pe Mine, şi Eu trăiesc prin Tatăl, tot aşa, cine Mă mănîncă pe Mine, va trăi şi el prin Mine.

         Am vorbit cu cineva despre hrana.Sigur ca ne intereseaza hrana  la modul literal pentru acest trup.Dar, cel nascut din nou se uita si dupa hrana spirituala care Il tine In viata. Pentru hrana trupului ne gasim timp. Pentru procurarea ei si prepararea ei.Sigur ca hrana ne este necesara. Dela copil si chiar cei adulti au nevoie de alimentatie, adegvata cu varsta fiecaruia In parte.Dar este o alta hrana pe care cei mai multi din cei ce se cred crestini o neglijeaza. Ca vor sau nu, ca o fac intentionat sau nu, este irelevant. Te uiti In viata lor, la stataura lor spirituala sunt niste piperniciti ca sa nu spun rahiticii.cat au crescut daca au crescut. Sa spun si Duhovniceste pentruca cineva mi-a atras atentia ca nu ar fi prea nimerit sa spun spiritual. Dar acest cuvant este In engleza. Si deaceia Il folosesc des. Oricum, sunt si Frati si Surori care cauta sa se hraneasca asa cum am spus spiritual.In definitiv,o hrana spirituala orce om are nevoie. Dece au nevoie? Pentruca asa a conceput pe om Dumnezeu sa simta nevoia de a se hrani sufleteste.

          Oamenii acestei lumi, se hranesc cu ce scriu unii sau alti in cartile lor pe diferite domeni, subiecte. Dar cei care am spus ca se cred crestini au ei sursa de alimentatie spirituala?  Sigur ca da. Dar si marea majoritate din acestia cauta alte surse In afara Cuvantului dat De Dumnezeu. Deci, fiecare Isi cauta hrana pe care considera ca o poate manca si o pot digera. La modul literal, sigur ca nu mananci o mancare care nu-ti place sau In ultima instanta I-ti face rau. Tot asa stau lucrurile si cu hrana spirituala.Fiecare se uita dupa ce poate manca si de a o  digera. Nu poti da unui copil un aliment tare, greu de digerat.La fel si cu cei care sunt Inca copii In credinta nu pot sa manace ce e tare. Unii cresc la maturitate si atunci pot manca orece mancare tare pentru adult. Dar sunt si unii pe care Ap, Pavel Ii vede Inca copii dupa o perioada destul de Indelungata unde ar fi trebuit sa ajunga la maturitatae.1 Corinteni 3;1. Cît despre mine, fraţilor, nu v-am putut vorbi ca unor oameni duhovniceşti, ci a trebuit să vă vorbesc ca unor oameni lumeşti, ca unor prunci în Hristos.Vorbesc de cei care spun ca sunt crestinii.

       Acum, as dori sa ne Indreptam si asupra acestui verset pe care Il avem Inaintea noastra.   După cum Tatăl, care este viu,Cuvintele acestea sunt ale Domnului Hristos. El aduce Inainte pe Tatal Lui. Si spune despre El ca este viu. Vroia Mantuitorul sa-i Incredinteze pe ascultataorii Lui ca El vine dela Tatal Lui, care este viu. Deaceia m-a si trimis cu un scop bine determinat.Care este acest scop? Sa aduc la viata ar fi putut spune Mantuitorul. Dar ce, cei care El Ii aduce la viata nu au ei viata In ei? Da, o au pe cea fizica temporala,dar nu pe cea vesnica.Oamenii acestei lumi au dumnezeii lor.Avem In nenumarate locuri In Vechiul Testament unde putem vedea ca popoarele de prin prejur aveau si ei dumnezeii lor dar ca, acestia erau morti.Isaia 37;19…….dar ei nu erau dumnezei, ci erau lucrări făcute de mînile omului, de lemn şi de piatră.Cu alte cuvinte, acesti dumnezei nu au viata ca Tatal Meu ar fi putut sa spuna Mantuitorul,sau, cel putin asa lasa de Inteles spusele Domnului Hristos.. Pe dealta parte, El spune ca e trimis de Tatal Lui. M-a trimes pe Mine,Dece spune Domnul Isus aceste cuvinte? Pentruca sa Ii Incredinteze care este scopul veniri Lui aici printre oameni.

         Am spus cu alte ocazii ca ;Apostolui Pavel i-a fost descoperit aceasta taina cum o numeste el a Biserici. Sau, Mireasa Mirelui.Ca adica, El a venit si s-a dat jerfa pentru cei pe care Tatal Lui Ii are In vedere sa-i atraga la Fiul. Am dat si dau oridecate ori am ocazia aceste doua locuri care sunt mai mult decat convingatoare. Sa vedem care a fost motivatia Domnului Isus sa vina aici. Iata unul din aceste locuri convingatoare,care ne arata ca sunt unii pe care Tatal Ii atrage la Fiul.Dece? pentru a fi Incorporati,grefati, altoiti In Domnul Isus.Iata locul care ne arata acest adevar de necontestat;Ioan 6;44. Nimeni nu poate veni la Mine, dacă nu-l atrage Tatăl, care M-a trimes;....Apoi, acestia care sunt atrasi sunt Inclusi In Biserica vie a Domnului Hristos.Efeseni 5;25…….cum a iubit şi Hristos Biserica S-a dat pe Sine pentru ea, Iata dece Tatal l-a trimis pe Fiul.Sa-i dea mireasa pecare i-a pregatit-o din vesnicie.Sunt constient ca vor fi foarte multi care nu pot adanci aceasta taina cum o numeste Pavel; Hristos si Biserica.Dece nu pot acestia? Pentruca nu sunt duhovnicesti, spirituali.

         Deaceia acestora, nu le plac aceste cuvinte. Dar cei ce iubesc Cuvantul si Il aprofundeaza ajung prin lumina primita de sus sa Inteleaga aceasta taina si implicit motivatia veniri Domnului Isus aici pe pamant.Apoi, Domnul Isus aduce In atentia sursa Lui de viata care este Tatal Lui.Eu trăiesc prin Tatăl, Negresit ca Domnul Isus a facut dovada cat a trait pe pamant printre oameni ca In El este viata; Ioan 1; 4. În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor. Spuneam cu alta ocazie care sunt acei oameni a caror lumina era Domnul Isus.A acelora pe care Dumnezeu Ii atragea la aceasta sursa de lumina;Ioan 6;44.Apoi, Domnul Isus continua prin a da o garantie celor care Il mananca pe El ca vor trai prin El. tot aşa, cine Mă mănîncă pe Mine, va trăi şi el prin Mine.Cred ca nu este greu de Inteles aceste cuvinte dela urma spuse de Mantuitorul adica;Cei care Il manaca pe El vor trai si ei. Dece? Pentruca mananca din viata care se rasfrange In cresterea lor Spirituala. Sunt uni care au ajuns pana acolo sa sustina cu tarie ca; A lua cina acesta bucatica de paine se transforma In Trupul Mantuitorului.

         Domnul Hristos face referire la a manca Cuvantul care s-a facut Trup si a locuit printre noi plin de har si Adevar.Ioan 1;14. Şi Cuvîntul S-a făcut trup, şi a locuit printre noi, plin de har, şi de adevăr. Şi noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava singurului născut din Tatăl. -In seara cinei, cand erau cu totii stransi laolalta., pentru ultima oara,Mantuitorul a vrut sa le lase Ucenicilor si celor care vor crede prin ei Ioan 17; 20. Şi mă rog nu numai pentru ei, ci şi pentru cei ce vor crede în Mine prin cuvîntul lor.Acest semn de as aduce aminte de moartea lui pentru rascumpararea lor.Azi sa mananca painea si se ia din vin care Infatiseaza Trupul si Sangele Domnului Hristos de cei mai multi In chip nevrednic.Ap, Pavel are de spus ceva In privinta aceasta pentru a avertiza pe cei care iau din paine si din vin In chip usuratic. Adica, In chip nevrednic. Era si pe timpul acela la primele biserici aceasta stare.1 Corinteni 11;27. De aceea, oricine mănîncă pînea aceasta sau bea paharul Domnului în chip nevrednic, va fi vinovat de trupul şi sîngele Domnului.

         Dece se fac acestia vinovati? Cuvantul ne arata ca cei ce iau se fac una cu Domnul Hristos. Cu alte cuvinte,nu poti lua sa te faci una cu El daca nu ai fost nascut din nou, ca sa faci parte ca madular al trupului Domnului Hristos.Si daca nu platesti atentie la seriozitatea acestui eveniment; Cina Domnului.Pe dealta parte,daca nu sunt semne In viata ta ca esti un copil al lui Dumnezeu,poti lua cat vei voi din paine si din vin. Dar te faci raspunzator de Trupul Domnului Hristos.Unii daca nu cei mai multi iau In chip nevrednic, sau, cu usurinta. Iata deci la concluzionarea acestui verset ca Invatam ceva din el.  Anume, urmatoarele;1) Ca avem deaface cu un Dumnezeu care este viu si ca atare ne vede oriunde am fi noi.2) Ca Domnul Hristos a fost trimis de Tatal Lui cu un anumit scop sa-si salveze Mireasa(Biserica).3) Ca Mantuitorul traieste prin Tatal Sau.4)Si ca cei ce Il manaca pe El (Cuvantul) vor trai prin El.Deci, as spune ca; Nu este dubiu pentru cel care a fost nascut din nou si se hraneste cu Cuvantul, ca va trai si ca la finalul acestei calatori vremelnice va fi In casa Tatalui.Cate-va ganduri pe care le-am desprins din acest verset.Din nou, doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele depretutindeni care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar.

John Balarie
Los Angeles California!



Niciun comentariu: