luni, 14 august 2017

Luca 9;55. Isus S-a întors spre ei, i-a certat, şi le-a zis:.............


f43bd-picture1bibliacutrandafir


Luca 9;55. Isus S-a întors spre ei, i-a certat, şi le-a zis: „Nu ştiţi de ce duh sînteţi însufleţiţi!

         Avem Inaintea noastra un verset care ne arata dece duh putem sa fim Insufletiti atunci cand nu suntem nascuti din nou.Dece numai atunci? Pentruca din moment ce Dumnezeu a lucrat acest fenomen divin al nasteri din nou In viata unui suflet, El are si Duhul lui Dumnezeu care locuieste In el.Ap, Pavel aduce In atentie acest adevar de necontestat.1 Corinteni 6;19. Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfînt, care locuieşte în voi, şi pe care L-aţi primit dela Dumnezeu?...Ucenicii umblau cu Domnul Isus In toate zilele.Si ei mai totdeauna actionau ca orcare om care se tinea dupa Invatatorul.Daca citim si versetele de mai sus inclusiv dela 51, vom vedea ce i-a determinat pe Iacov si Ioan sa spuna aceste cuvinte;Versetul 54. Ucenicii Săi, Iacov şi Ioan, cînd au văzut lucrul acesta, au zis: „Doamne, vrei să poruncim să se pogoare foc din cer şi să-i mistuie, cum a făcut Ilie?“

         Erau si ei porniti ca orcare om spre rau. Acesta e caracterul urat al Firi pamantesti.Dar Domnul Isus le spune cate-va cuvinte; Isus S-a întors spre ei,Ce sa le spuna Mantuitorul acestora care venea cu o ideeie? Era aceasta ideeie, sau o sugestie pe care Mantuitorul avea sa primeasca sa o i-a de buna? Iata dece Domnul Isus s-a Intors spre ei; i-a certat,Dece i-a certat Domnul Isus? Cel putin omeneste nu era o atitudine a unor oameni pe care Mantuitorul avea sa-i schimbe, modeleze, sa-i transforme dupa caracterul Lui. Pe acestia, Insusi Dumnezeu Tatal Ii daduse.Ioan 6;44.Domnul Isus nu a adus cu el razbunare.Ci din potriva El, le spune cu alta Imprejurare ca In vechime era ceva normal din viata de toate zilele sa te razbuni pe unul sau altul care Iti era ostil. Iata ce le spune Domnul Isus; Matei 5;43.Aţi auzit că s-a zis: „Să iubeşti pe aproapele tău, şi să urăşti pe vrăjmaşul tău.“Si In continuare,Domnul Isus parca ar vrea sa spuna; Eu am venit sa aduc dragostea.

         Si El continua;Dar Eu vă spun: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, ……..Am Intalnit oameni care erau printre cei rascumparati dar care In caracterul lor se vedea clar acest duh de ura.Ce trist sa te afli In preajma Domnului Hristos si sa ai astfel de atitudine cu un duh de ura Inpotriva unuia sau a altuia.Unde ne gasim noi deseori?Avem In noi acest duh de ura? Daca da, atunci sa stim ca vom vedea mai departe ca nu avem duhul lui Dumnezeu.Aceste doua duhuri nu pot sta Impreuna In firea cea noua. Sau as Indrazni sa spun ca;duhul de ura din firea pamanteasca este tinut supt control de Duhul lui Dumnezeu.Domnul Isus le aduce Inainte facerea de bine. Si spune ca ;Luca 6 33. Dacă faceţi bine celor ce vă fac bine, ce răsplată vi se cuvine? Şi păcătoşii fac aşa.As Indrazni sa spun ca si iubirea se asociaza cu facerea de bine. Mantuitorul ar fi putut spune ; daca iubiti pe caei ce va iubesc. Ce lucru deosebit faceti? Ca si pacatosi fac la fel.Da Iacov si Ioan trebuiau sa iubeasca nu sa sugereze sa-i distruga. Dar mai tarziu vor face ei asa, din cauza Duhului sfant pe care Il vor primi.

          Am spus ceva mai sus ca; Trupul nostru a celor nascuti din nou este In exclusivitate templul Duhului sfant.Am Intalnit pe unul care merge si la cina si care a venit cu un duh de cearta la un frate. Si fata Ii era schimbata.Si cred ca mai toti am avut ocazia sa Intalnim astfel de oameni.Cine sa ne certe cand afisam aceasta fata care este supt influenta acestui duh de rautate?Daca avem pe Duhul sfant acest duh de rautate se va stinge imediat Inainte de as face efectul.Sau as Indrazni ne va certa ca si pe ucenicii.Cu alte cuvinte, vom fi mustrati, treziti ca suntem calauziti de acest duh de ura.In cearta pe care Mantuitorul a adus-o asupra celor doi ucenici au fost prin aceste cuvinte;„Nu ştiţi de ce duh sînteţi însufleţiţi! Trebuie sa retinem un aspect de mare importanta anume; Ucenicii erau asa cum am spus fara nasterea din nou.

         Cand Domnul Isus s-a Inaltat la Tatal,a trimis pe Duhul Adevarului.Ce sa faca acest Duh al Adevarului? Sai conduca asa cum o facea Mantuitorul In timpul cat era cu ei.Ioan 6; 13. Cînd va veni Mîngîietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul;.....Iata deci, ca atunci si acesti doi ucenici ca si orcare dintre cei nascuti din nou vor avea o calauza care sa se ocupae de ei. Cand un duh de rautate care este In orcare , In firea lui veche va Incerca sa iasa afara,atunci Duhul sfant Ii va sta Impotriva. As Indrazni sa spun ca; Il va anihila. Cu alte cuvinte, nu-l va lasa sa-si faca efectul de razbunare In viata celui nascut din nou.Acest efect al rautati nu este din caracterul Domnului Hristos. Deaceia Duhul sfant, al Adevarului, este mai puternic decat cel ce este In lume care lucreaza prin firea noastra carnala.

         Iata ce frumos scrie Apostolul Ioan In prima sa epistola.1 Ioan 4; 4. Voi, copilaşilor, sînteţi din Dumnezeu; şi i-aţi biruit, pentrucă Cel ce este în voi, este mai mare decît cel ce este în lume.I-mi permit sa trag o concluzie In baza a ceia ce citim In acesta epistola anume; Cel care are Duhul lui Dumnezeu are si putere, tarie de caracter, sa stapaneasca peste acest duh al maniei si nu numai.Peste tot ceia ce vine dela cel rau.Nu ştiţi de ce duh sînteţi însufleţiţi! Nu stim ce va fi zis acesti doi ucenicii Iacov si Ioan.Ca oameni asum ca nu le-a venit bine. Mai ales ca Mantuitorul le-a spus fata cu ceilalti ucenicii.Nici noua nu ne vine bine cand un frate care sesizeaza ceva ce nu e dupa Cuvant In viata noastra si ne atrage atentia.Aceasta atitudine vine din firea veche.Dar Ii vom vedea pe ucenici dupa coborarea Duhului Sfant si locuirea In ei,ce atitudine vor adopta ei.

         Am sa aduc Inainte numai o situatie unde Ap,Petru si Ioan au fost luati din templu si li s-a spus sa nu mai vorbeasca In numele acesta al Domnului Hristos.
Nu mai era rautate In ei. Sau as zice ca ; rautatea era acolo In firea veche dar prin puterea Duhului Sfant o puteau tine In control.Cati dintre noi nu ne dam drumul la gura fara sa ne controlom. Facand prin cuvintele scoasa mult rau, celor cu care venim In contact. Dar mai ales Scumpului nume al Domnului Hristos.Ce aratam prin o astfel de atitudine? Indraznesc sa spun ca;Nu ne pasa ca putem rani pe fratele nostru ca sa nu mai spun de umbrirea slavei Domnului Hristos. Domnul sa ne dea un duh de cercetare si sa-l lepadam pe cel de manie.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: