miercuri, 2 august 2017

Efeseni 4;26. „Mîniaţi-vă şi nu păcătuiţi“..............

f43bd-picture1bibliacutrandafir


Efeseni 4;26. „Mîniaţi-vă şi nu păcătuiţi“. Să n-apună soarele peste mînia voastră,
         Sa fie o scuza de a lua din acest verset acest Indemn sa stam maniosi pana la asfintitul soarelui?Nu sunt convins ca acesta ar fi modul de a proceda.Inteleg sa nu lasi sa iasa afar din inima mania care s-a coborat acolo. As Indeazni sa spun ca; A tine mania sau gandul de rautate care s-a coborat In inima supt control, facem dovada ca avem taria de a o Impiedica.Ca acesta manie sa nu iasa afar si sa faca ravgiu si nu rareori dezastru In relatiile noastre cu cei din jur sau dece nu, chiat cu Fratii.Mîniaţi-vă şi nu păcătuiţi“.De unde vine acest duh al maniei? Negresit ca Is are sursa In firea veche care este aliata celui rau.Cu toate ca cineva mi-a scris; Credinciosul nu traieste In firea veche.Personal Inteleg altfel anume; Traieste dar nu se manifesta.

Cuvantul ne arata altfel. Firea veche este Insusi trupul nostru de carne.Si In acest trup ne desfasuram activitatea zilnic. Insusi Ap, Pavel a expiermentat aceasta traire In trup.El spune;Romani 8;21. Găsesc dar în mine legea aceasta: cînd vreau să fac binele, răul este lipit de mine.22. Fiindcă, după omul din lăuntru îmi place Legea lui Dumnezeu;23. dar văd în mădularele mele o altă lege, care se luptă împotriva legii primite de mintea mea, şi mă ţine rob legii păcatului, care este în mădularele mele.


         Daca cineva o subestimeaza pe aceasta fire carnala,Mai devreme sau mai tarziu va plati pretul acestei subestimari. Traind In aceasta fire veche de carne si de care nu vom scapa decat la mormant, la trecerea dincolo.Iata dece spune Ap, Pavel ca se poarta aspru cu trupul lui. O pornire a acestei firi pamantesti este si mania.Daca o stapanim, atunci suntem victoriosi In viata.Ap, Pavel el Insusi a expiermentata aceste stari din firea pamanteasca Inclusiv mania. Parca ar vrea sa spuna el ca;Este inevitabil sa nu vina acest duh de manie peste cel credincios. Dar este stiut ca; In Domnul Hristos noi suntem mai mult decat biruitori.Romani 8;37. Totuş în toate aceste lucruri noi sîntem mai mult decît biruitori, prin Acela care ne-a iubit. Am expiermentat ca alti credinciosi acest verset care ne arata ca putem fi biruitori Dece? Pentruca avem sursa din care ne alimentam cu aceasta biruinta in Domnul Hristos.sau din Domnul Hristos.


         Mania In ea Insusi este un pacat care asa cum am spus is are sursa de alimentare In firea pamnteasca , carnala. Ea nu are nimic comun cu natura cea noua care vine din Domnul Hristos.Mîniaţi-vă şi nu păcătuiţi“Cu alte cuvinte; Nu lasati sa iasa afara aceasta manie care s-a coborat In inima. Ca sa nu dea nastere la pacat.Trebuie stinsa acolo In inima Inainte de a iesi  afara. Abia atunci vom gusta bucuria biruintei cand vom realiza ca nu si-a facut efectul pe care Firea veche astepta dela manie.Noi ca si Copii ai lui Dumnezeu, trebuie sa fim atenti, sa vegiem asupra orcarui porniri care ar fi gata sa ne produca pagube sufletesti. Si nu numai sufletesti, chiar si fizice.I-mi permit sa spun ca; Un om manios care nu se poate stapani,nu este din caracterul celui nascut din nou.


         As mai spune si acest adevar anume; Sa nu te astepti oricare ai fi sa ai biruinta peste firea veche atat timp cat o hranesti si ei grija ei.Ap, Pavel spune despre aceste doua firi;Romani 8; 6. Şi umblarea după lucrurile firii pămînteşti, este moarte, pe cînd umblarea după lucrurile Duhului este viaţă şi pace.Aceasta umblare face dovada cine suntem noi. Putem spune despre noi ca suntem credinciosi, dar umblam unii dintre noi ca si cei din luume după lucrurile firii pămînteşti,Aceste lucruri pamantesti este o cursa pentru cei credinciosi si mai mult este o sursa de a se mania din te miri ce motive. Cand vezi un om manios printre cei ce se aduna la un loc in adunare sau biserica, Iti dai seama imediat ce hraneste el. Daca Intradevar este nascut din nou, acest suflet doreste sa aiba taria de as stapani orce pornire cu efecte pacatoase.


          Mania orcare ar fi ea si orce motiv ar fi decalansat-o, In orce situatie te-ai afla, nu este din firea cea noua din Domnul Hristos.Apostolul care din fire era evreu aduce Inainte ce era spus In legea iudaica anume; La apusul soarelui sa Inceteze orce fel de activitate. Fie ea fizica sau In cazul de fata Mania.Vrea sa spuna sa nu mergi la culcare cu acest duh stapanit de manie. Ma gandesc ce somn poate avea unul care se crede crestin si pastreaza aceast pacat al maniei peste noapte. Sau resentiment In potriva unui Frate sau, a unei Surori.Sau dece nu si Impotriva unui om oarecare. Am Intalnit astfel de cazuri si chiar acum cunosc un caz fregvent care se duce la masa Domnului si nu are o relatie buna cu fratele un frate de-al lui. Să n-apună soarele peste mînia voastră,Dumnezeu dadu-se aceasta porunca ca relatia sa fie la punct sa nu treaca In a doua zi. Mi-as permite sa spun,ca la noi cei din dispensatiune Harului si care spunem ca avem Duhul lui Dumnezeu,este prea tarziu uneori de a astepta apusul soarelui.


         Noi nu ne cunoastem timpul plecari noastre de pe acest pamant.Recent cineva mi-a spus ca; Un credincios a facut un stroc In somn si a murit. Este mult mai Intelept sa nu lasam sa apuna soarele daca Intrun fel sau altul am fost afectati In cursul zilei de acest pacat al maniei.Relatiile In Adunari, biserici sunt Incordate tocmai din acesta cauza de nu a stinge imediat acest duh al maniei. Si vai cati mai sunt care au trecut luni, ani de zile si se duc la culcare cuprinsi de aceasta manie. Manie Impotriva fratelui sau a Sorei ori al carui om. Ap, Pavel vorbea unor credinciosi amestecati ca In toate bisericile erau evrei si dintre neamuri cum am spus ceva mai sus. Oricum ar fi fost mania nu e din caracterul Domnului Hristos ca un copil al lui Dumnezeu.Spuneam cu alta ocazie ceva despre ganduri. Sunt ganduri pe care noi Insine le premeditam ca oricare alt pacat. Ma refer la gandurile care nu sunt dupa voia lui Dumnezeu.


         Aceste ganduri se cobor In inima si acolo ele produc acea explozie pe care o asociam cu alta ocazie ca un laburator nuclear care apoi da afara si face dezastru. Iata dece este necesar sa alergam la tronul Harului ca sa capatam ajutor sau Indurare. Atunci cand astfel de ganduri vin si se coboara In inima sa avem taria de a le opri sa nu iasa afara.Nu este necesar sa asteptam ce scrie versetul de asfintitul soarelui. Acum In Domnul Hristos nu mai este nici Iudeu si nici Grec.Noua Cuvantul ne vorbeste ca unora care nu suntem supt lege.Aceasta actiune de a opri mania si nu numai, trebuie luata imediat fara nici-o asteptare sau ezitare.Altfel ne va fi viata de partasie cu Fratii si Surorile pe care Ii Intalnim, la adunare Intrun cadru festiv In jurul Domnului Hristos.Domnul sa ne dea un duh de cercetare sa vedem unde ne gasim.Suntem noi doritori de a stapani orce se coboara In inima? Nu numai mania ci totul ce nu e dupa voia lui Dumnezeu.


John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: