vineri, 18 august 2017

Isaia 55;8. «Căci gîndurile Mele nu sînt gîndurile voastre,................

f43bd-picture1bibliacutrandafir


Isaia 55;8. «Căci gîndurile Mele nu sînt gîndurile voastre, şi căile voastre nu sînt căile Mele, zice Domnul.


         Uite o neconcordanta un dezacord Intre om si Dumnezeu.In cazul de fata In acest verset sunt adusi In atentie Israelitii si Dumnezeu.Dar nu gresesc daca am sa asociez si cu noi ca copii ai Lui Dumnezeu cei nascuti din nou.Cu toate ca sunt si unii care spun; Nu scoateti din context.Pentru mine personal, Intreaga Biblie este de folos prin armonizare. Dela Geneza si pana la Apocalipsa.2 Timotei 3;16. Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,Deseori aduc In atentie relatia unui copil cu Tatal sau. Nu Intotdeauna daca nu chiar mereu suntem In dezacord cu ce vrea Dumnezeu, sau cum gandeste El cu privire la noi.Nu realizam deseori ca , Dumnezeu vrea sa ne armonizam gandirea dupa cum El gandeste despre noi.


         Am Intalnit persoane care mergeeau la adunare. Cu alte cuvinte, se considerau crestini, dar a caror viata nu se potrivea cu gandurile expuse de Dumnezeu In Cuvantul Sau. Si totusi, susineau cu tarie ca ei gandesc precum Dumnezeu.Cata nesinceritate in astfel de persoane. Sa nu stie ei ca au deaface cu Un Dumnezeu care le cunoaste gandurile si actiunile lor, caile lor? Am dubi In privinta aceasta. Dece? Pentruca sustin ca citesc Cuvantul lui Dumnezeu, In care sta scris acest verset si multe altele cu privire la ce vrea Dumnezeu dela copiii Lui. Sigur, asta numai la cei care sunt crestini de adunare.Iata In acest verset ce spune Isaia prorocul Domnului;Căci gîndurile Mele nu sînt gîndurile voastre,Spuneam cu alta ocazie ca, Isaia ca proroc avea sa aduca In atentia poporului Israelit ceia ce vroia Dumnezeu dela acest popor. Cu alte cuvinte, sa le atraga atentia Isaia ca,Dumnezeu gandeste diferit de cum gandesc ei.


         Si noi suntem deseori la fel ca si Israelitii. Adica, gandim despre noi Insine diferit de cum gandeste si ne vede Dumnezeu.Daca tragem o privire prin Adunari Biserici, vom opserva foarte usor acest aspect la unii de a avea o parere despre ei Insusi. O parere prea Inalta.Romani 12;3……...eu spun fiecăruia dintre voi, să nu aibă despre sine o părere mai înaltă decît se cuvine;.......Deseori ne prindem ca gandim lucruri care sunt contrare cu voia lui Dumnezeu. Fiecare dintre noi stim ce ganduri ne trec prin minte.Iata dece Isaia spune poporului sa nu se amageasca In gandirea lor cu privire la orce gandesc ei. Pentruca si Dumnezeu gandeste si gandirea Lui este complect diferita de a lor. Si dece nu si de a noastra.Noi, daca gandim potrivit cu ceia ce citim din Cuvant, avem sansa sa se potriveasca cu gandirea lui Dumnezeu. Asta numai In situatia cand suntem sinceri cu noi Insine si fara ganduri care vor fi ele preconcepute.


         Cu anii In urma, pe un forum cineva spunea asa;Asa vorbeste Domnul. Si erau cuvinte pe care nu le gaseai scrise In Cuvant.I-mi permit sa spun ca; O astfel de persoana nu a Inteles ca;gîndurile Mele nu sînt gîndurile voastre,este usor
sa deviem In gandire si sa ne amagim ca; Gandim precum gandeste
Dumnezeu. Spun asta, pentru simplu motiv ca se opsearva din felul de cum ne traim viata. Este ea In armonie cu Cuvantul lui Dumnezeu, atunci da, suntem pe aceiasi gandire ca a Dumnezeului nostru.Daca ar fi asa de simpu, atunci nu ar mai fi fost lasat De Dumnezeu scris In Cuvantul Lui.. Poti avea o gandire dupa voia Lui,asa cum am spus ,numai cand este armonizata cu Cuvantul sfant. Israelitii ne arta Cuvantul ca des se abateau dela voia lui Dumnezeu. Deci chiar daca ar fi Indraznit ei sa spuna ca gandesc ca Dumnezeu,viata si felul decum actionau ei facea dovada ca nu sunt In armonie cu ce gandeste Dumnezeu despre ei.Si la unii dintre noi viata traita dovedeste daca suntem In armonie cu Cuvantul.


         Apoi, Isaia aduce In atentie si caile lor;şi căile voastre nu sînt căile Mele, zice Domnul.Deci, cu alte cuvinte, le spune ;Iata gandurile voastre pe ce cai va duc.Daca ati gandi ca si Mine, atunci si Caile va vor fi In armonie cu ale mele.In Istoria lor zbuciumata spunea cu alta ocazie acest popor a vrut sa-si aratae ca sunt Independenti de Dumnezeu.La fel cum sunt si unii din copiii unor parinti care se vor independenti. Cu alte cuvinte, sa nu depinda de parinti. Asa erau si Israelitii nu vroiau sa depinda de Dumnezeu. Intr-o Imprejurare, ei au cerut un Imparat; Dece? Pentruca nu vroiau ca sa fie supt carmuirea lui Dumnezeu.1 Samuel 8; 5. Ei au zis: „Iată că tu eşti bătrîn, şi copiii tăi nu calcă pe urmele tale; acum pune un împărat peste noi să ne judece, cum au toate neamurile.“Dumnezeu avea pentru acest popor alte cai pe care vroia sa-i duca, sa-i conduca.Dar deseori ei  au fost rebeliosi In gandirea lor si apoi si In caile pe care si le alegeau. Asa au fost ei.


         Dar daca ne Intoarcem la noi Insine care avem deaface cu acelasi Dumnezeu care nu se schimba,ce vom zice noi despre gandurile si caile noastre?Corespund ele cu ale lui Dumnezeu? Sau sunt ele In ascultare de ce vrea Dumnezeu? Vorbesc din punctul de vedere al numelui de crestin nu a celui de Copil al Lui Dumnezeu.Sunt ferm convins ca; Un copil al Lui doreste sa faca Intodeauna voia lui Dumnezeu care Ii este Tata.Apoi, el nu are In gandirea lui acesta atitudine de Independenta de Dumnezeu.Din potriva, el vrea sa depinda de Dumnezeu In totului tot  In viata lui.El stie ce e dupa voia lui Dumnezeu si ce nu. Cum stie el? Stie din Cuvant ca voia lui Dumnezeu este placuta si desavarsita.Romani 12;2. Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi, prin înoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvîrşită.Cu alte cuvinte ,nu are motiv sa nu asculte, sa nu se supuna aceste voi a lui Dumnezeu.


         Israelitii nu aveau nasterea din nou In care Duhul lui Dumnezeu sa fie pus ca un cordonator al gandurilor si a cailor lor.Deaceia Dumnezeu pusese pe Isaia sa le spuna, sa le aminteasca ca;Lui  Dumnezeu nu-i place cum gandesc ei si pe ce cai merg.Dar noi daca trebuie sa aplicam acest verset ca Intreaga Bibile la viata noastra. Ii plac lui Dumnezeu felul de cum ne raportam la ce spune acest verset In particular? Sigur ca ,fiecare trebuie sa-si dea cu parerea.poate ne gasim scuze sau In ultima instanta spunem ca suntem ok defelul cum gandim si cum ne alegem caile.Sa nu uitam ca, Dumnezeu Tatal nostru ne priveste si ca si Israelitilor El aplica disciplina pentru a ne aduce la realitate. Zilnic ar trebui sa ne analizam gandurile si drumurile sau caile unde le planificam sa mergem.Asta o spun pentru mine personal si pentru Fratii si Surorile care vor sa fie placuti lui Dumnezeu.


John Balarie
Los Angeles California!












Niciun comentariu: