luni, 21 august 2017

Matei 6;33. Căutaţi mai întîi Împărăţia lui Dumnezeu..............


f43bd-picture1bibliacutrandafir


Matei 6;33. Căutaţi mai întîi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.


         Cu ceva timp In urma, am sunat pe un frate si l-am Intrebat ce mai face cu sanatatea.Nu se simte bine, In general, munca si alergarea dupa aceste lucruri ale pamantului mai mult decat ne este necesar,i-a deteriorat sanatatea.Si el a adus In discutie ca trebuia sa caute mai Intai Impartia cerului.Atunci, l-am Intrebat; dece nu a cautat-o?. Nu scrie si In biblia ta acest verset pe care l-ai amintit? Fratele a facut pauza si nu mi-a raspuns.Iata rezultatul acestei alergari In viata.Cu toate ca, Dumnezeu, s-a Ingrijit ca un Tata bun,sa avem la dispozitie Cuvantul Sau pentru a ne duce o viata echilibrata.Cei mai multi pe care i-am Intalnit pana la aceasta varsta si care se numesc crestini nu au un echilibru pe care Scriptura Il aduce Inaintea noastra. Apoi, In viata, ca urmare a aceste alergar dupa ce este pamantesc, trecator platim un pret.


         Asum ca Fratele avea starea sanatati deteriorata In urma acestei alergari dupa spusele lui, In care se vedea regretul.Căutaţi mai întîi Împărăţia lui Dumnezeu. Un Indemn care Il da Dumnezeu Tatal Copiilor Lui. Dar care nu este pus la inima ci dinpotriva este ignorat.Cunosc pe unii de aici care nu se satura de a avea.Unul a facut si atac de inimat.  Sau, as Indrazni sa spun ca acestia,nu au limita In aceasta alergare .Au iesit la pensie si mai muncesc peste varsta de saptezeci de ani. Nu judec pe nimenea dar si acestia au sanatatea subreda.Si ce e mai trist ca ei vor sa dea si Invatatura printre cei care se strang laolalta.Iata deci, ca nu numai fratele respectiv a ignorat la vremea lui Cuvantul. Sunt multi altii ca el.Regretul vine abia cand sanatatea nu te mai ajuta. Dar este prea tarziu sa mai poti schimba ceva.


         Daca as pune o Intrebare; Pentru cine este scris acest verset care are In el un Indemn urmat de o promisiune? Nu stiu cati ar putea sa dea un raspuns.Cei mai multi sunt convins ar ocoli adevarul. Dece? Pentruca fac parte din cei care sunt Intr-o continua alergare pamanteasca. Sa nu fiu Inteles gresit.A avea un servici este necesar pentru a ne Intretine familia.Dar Scriptura ne Invata de cumpatare, de a avea un echilibru In toate In viata.Sunt niste limite pe care Cuvantul Sfant ni-le pune Inainte.Apoi ne mai spune Cuvantul ca toate Isi au vremea lor.Oricum, suntem chemati sa cautam ce e de natura vesnica nu de natura pamanteasca.Dece va fi spus Domnul Isus aceste cuvinte? Inteleg ca ,El care stia natura omului ca alearga dupa ce e pamantesc a adus o alta cautare, alergare.Aceasta e;Împărăţia lui Dumnezeu. Cand unii dintre noi alergam asa cum a alergat fratele,fara sa platim atentie la Cuvantul lui Dumnezeu sa nu ne miram ca Dumnezeu va aduce suprize In viata noastra.


         Suprize, care nu vor fi deloc confortabile la finalul vieti. Si dece nu, chiar si mai Inainte de finalul vieti.Domnul Isus stia dece Indeamna pe cei pe care Tatal Ii dadea Lui.Dumnezeu are ceva mult mai bun In Cer decat pe pamant. Aici, pe pamant, orcare dintre noi suntem temporali.Ca vrem sau nu vrem este o realitate care mai devreme sau mai tarziu o vom expiermenta.Cu alte cuvinte sa nu cautam sa ne Infigem radacinile In pamant. Pentruca oricum vom fi zmulsi si mutati. Fie In Casa Tatalui daca suntem Copii ai Lui, sau, In locul de asteptare pentru judecata pentru cei nemantuiti. Atunci si unii si altii dece au alergat dupa ce e pamantesc? Ce beneficiu au acestia la sfarsitul alergari lor? Indraznesc sa spun ca este mai Intelept pentru cei care spun ca sunt credinciosi sa se limiteze la o viata cumpatata si echilibrata.


         Domnul Isus vroia ca cei ce Il ascultau la vremea aceia, si noua celor de azi sa ne mute privire catre aceasta Imparatie a lui Dumnezeu care este vesnica. Versetul continua;şi neprihănirea Lui, As Indrazni sa spun ca;A cauta neprihanirea lui Dumnezeu face dovada ca suntem Interesati de partasia cu Tatal nostru.Cei care citesc Cuvantul In mod constant si la rand, cunosc ca; Acolo In Casa Tatalui nu vor intra decat cei neprihaniti care au cautat neprihanirea pe cand erau pe pamant.Apoi, Domnul Isus care stia destul de bine ca avem nevoie si de aceste lucruri de natura pamanteasca aduce aceasta garantie Inaintea celor care sunt rascumpartai ai Lui.şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.Deci, Iata ca, Tatal nostru stie ca avem nevoie sa ne hranim sa Intretinem familia un loc unde sa ne adapostim. Avem In aceste cuvinte promisiunea ca ne vor fi date pe deasupra.


         Dumnezeu nu se lasa dator fata de cei pe care i-a nascut din nou si sunt Copiii Lui.Le asigura tot ce ar putea cuprinde strictul necesar, sau potrivit cu ce spune Scriptura de nevoile voastre. Ap, Pavel are mult de spus cu privire le nevoi. Dar ca sa ne putem rezuma la un nivel de viata decent, trebuie sa avem o inima lucrata de Dumnezeu. Numai In conditia aceasta vom putea avea o viata echilibrata si o inima multumita.Trebuie sa fim foarte atenti la ceia ce citim.Numai In felul acesta vom putea sa lucram la echilibru vieti noastre. Apoi, As Indrazni sa spun ca; Alergarea de care am amintit ceva mai sus aduce Inevitabil un dezechilibru sufletesc, spiritual.Sunt unii care spre sfarsitul vieti lor ajung sa regrete de aceasta viata cum este acest frate.


          Dumnezeu l-a sensibilizat la urma de tot si i-a dat un timp de cercetare.Un timp de a sta de vorba cu el Insusi. Dar fizic,ramane sa traiasca zilele pecare le mai are cu consecinta acestei alergari dupa ce e pamantesc.Daca esti sensibil la Cuvantul lui Dumnezeu, atunci vei avea si remuscari sufletesti ca ai ignorat Cuvantul scump al lui Dumnezeu care putea sa-ti fie un Indreptar al unei vieti echilibrate.. Pentru cei tineri care au viata In fata Indemnul pe care Il am pentru ei este; sa citeasca Cuvantul cu atentie si sa-l aplice In viata. Asta sa nu ajunga precum acest frate si ca multi altii care au neglijat Cuvantul In vietile lor.Asta pana ce nu e prea tarziu. Viata este scurta si ne Indreptam cu toti spre vesnicie.Ca vrem sau nu vrem acesta este sfarsitul calatoriei fiecaruia dintre noi.In Incheiere mi-a atras atentia aceste cuvinte ale Psalmistului;Psalmul 27;8. Inima îmi zice din partea Ta:„Caută Faţa Mea!“Şi Faţa Ta, Doamne, o caut!


John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: