sâmbătă, 24 februarie 2018

2 Petru 3;9. Domnul nu intarzie in implinirea fagaduintei Lui, ..............

f43bd-picture1bibliacutrandafir

2 Petru 3;9. Domnul nu intarzie in implinirea fagaduintei Lui, cum cred unii; ci are o indelunga rabdare pentru voi si doreste ca niciunul sa nu piara, ci toti sa vina la pocainta.
         Ap, Petru le scrie unor credinciosi care puneau la Indoiala venirea a doua oara a Domnului Hristos.Sau cel putin Intarzierea Lui.Pe vremea aceia ca si In zilele noastre se gasesc destui daca nu chiar cei mai multi care participa la strangerea celor rascumparati dar care pun la Indoiala Cuvantul lui Dumnezeu.Am Intalnit din acestia deaceia spun.Apoi, sunt unii care sustin ca Domnul Isus va veni si a treia oara. L-am Intrebat pe unul cum si dece a treia oara? Si el mi-a spus ca; odata vine pentru evrei si altadata pentru biserica.Cata ratacire dela Cuvantul lui Dumnezeu.Nu gasim decat prima data cand a Infaptuit mantuire si a doua oara cand se v-a Intalni cu cei rascumparati ai Lui pe norii Cerului. Iata ce Invataturi circula prin Adunari, Biserici.Petru a fost Indrumat de Duhul Sfant, sa spuna acestor sceptici ca;La Dumnezeu timpul nu e asa cum Il socotim noi aici pe pamant. In versetul 8 Petru le atrage atentia In privinta aceasta;8. Dar, preaiubitilor, sa nu uitati un lucru: ca, pentru Domnul, o zi este ca o mie de ani, si o mie de ani sunt ca o zi.
         In decursul Istoriei Biserici sau gasit Intotdeauna si unii care se credeau ei ca cunosc, stiu mai mult decat Dumnezeu ne-a lasat scris spre cunoastere.Si azi gasesti printre credinciosi unii care se considera ei ca cunosc toate. Am Intalnit pe unii dintre acestia care se credeau ca stiu totul.Unul dintre acestia trebuia sa apostrifeze pe oricare frate care Incerca sa spuna din gandurile pe care le desprinde din citirea Cuvantului.Adica, daca nu era dupa gandirea acestuia care se credea a tot stiitor, trebuia ca Fratele sa taca.Este asta o atitudine de unul calauzit de Duhul lui Dumnezeu? Las pe fiecare In parte sa analizeze pentru el personal.Domnul nu intarzie in implinirea fagaduintei Lui, multe sunt fagaduintele Lui Dumnezeu aratate In Cuvantul Sau pentru cei rascumparati ai Lui. Una este aceasta pe care Ap, Petru o aduce Inaintea acelora din vremea lui dar si a noastra a celor de azi anume;Ca ce a fagaduit va si Implini. Ce a fagaduit El? Ca Domnul Isus va veni din nou sau v-a fi trimis de Tatal sa culeaga pe cei rascumparati ai Lui.
         Iata ce garantie da Mantuitorul celor rascumparati ai lui;Ioan 14;3. Si dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sa fiti si voi.v-a fi o vreme cand toate lucrurile se vor Incheia definitiv. Aceasta vroia Ap, Petru sa le faca cunoscut acestora care puneau la Indoiala venirea Mantuitorului.Domnul nu intarzie.Noua ca oameni ni se parea ca Intarzie. In vederea noastra sunt ani decand a fost scrisa Scriptura. Si iata zic ei ,ca nu a mai venit.Dar Petru este destul de explicit In privinta timpului care nu se compara la Dumnezeu cu ce gandim noi.Apoi, Cuvantul ne mai arata ca; Gandurile lui Dumnezeu nu sunt ganduri ca ale noastre.Isaia 55;8. “Caci gandurile Mele nu sunt gandurile voastre, si caile voastre nu sunt caile Mele, zice Domnul.Si Isaia In versetul 9 aduce Inaintea lor  o comparatie ca sa realizeze ei diferenta Intre gandirea lor dar si a unora dintre noi ca, gandirea noastra nu e ca a lui Dumnezeu. Personal nu I-mi pasa cand va veni Mantuitorul. Dece nu I-mi pasa? Pentruca sunt In asteptarea Intalniri cu Scumpul meu Mantuitor In orce clipa.
         Sa vedem ce le spune Mantuitorul ucenicilor Lui;Marcu 13;35. Vegheati, dar, pentru ca nu stiti cand va veni stapanul casei: sau seara, sau la miezul noptii, sau la cantarea cocosilor, sau dimineata. Cuvantul ne arata diferite situatii si In vechiul Testament dar si In Noul Testament cu privire la-Miezul nopti- Indraznesc sa spun ca este un timp cand poti fi luat prin suprindere.Si pilda celor zece Fecioare ne arata ca Mirele nu anunta venirea Lui.Matei 25;6. La miezul noptii, s-a auzit o strigare: “Iata mirele, iesiti-i in intampinare!” Domnul Isus va avea timpul Lui stabilit de Tatal Sau cand sa vina si sa culeaga pe ai lui, pe Mireasa.Am spus cu alta ocazie despre Mirele In cultura evreiasca cine decide timpul cand sa mearga sa-si ia Mireasa dupa ce a cunoscut-o si s-a logodit. Cuvantul ne vorbeste de aceasta logonda.Pavel e cel care o aduce In atentie aceasta logonda. 2 Corinteni 11;2.In continuare Petru spune;Domnul nu intarzie. Iata dece trebuie sa fie In asteptare toti cei care sunt logoditi cu El.
         Personal spun ca nu sunt interesat cand v-a veni Mantuitorul. Intrebarea este; Cum vom fi noi cei care pretindem ca suntem parte din ai Lui, din Mireasa Lui?Suntem In asteptarea Mirelui?.Dumnezeu are un timp stabilit cand Ii v-a spune; Fiule, dute sa Iti iei pe cei pentru care ai platit pretul. Sau, I-mi place enorm acest nume de Mireasa Mirelui.Dece? Pentruca arata o intimitate speciala.Cantarea Cantarilor ne spune ceva despre aceasta intimitate.Indraznesc sa spun ca; Acestia care Ii arata Cuvantul cum cred unii.nu au credinta data de Dumnezeu ca dar. Ei se bazeaza sau folosesc credinta care nu se ocupa cu mantuirea. Spuneam cu alta ocazie ca este o credinta biologica cu care ne nastem. Pe aceasta o aduc acestia Inainte. ci are o indelunga rabdare pentru voi si doreste ca niciunul sa nu piara, Partea aceasta a versetului produce printre cei ce se aduna la un loc confuzie.Ca adica, Dumnezeu doreste ca nici unul sa nu piara.Asa este, numai ca trebuie sa armonizam ceia ce citim aici cu restul pe care Cuvantulu ne aduce Inainte pe acest subiect anume;
         Cine sunt cei care s-ar Incadra In acest cuvant, niciunul?Avem ceva spus de Insusi Domnul Isus cu privire la acest cuvant care face lumina In a Intelege. Ioan 18;9….”N-am pierdut pe niciunul din aceia pe care Mi i-ai dat.” Opservam aici din nou acest cuvant, Niciunul.Si mai sunt locuri pe care le putem vedea In privinta acestui cuvant. Apoi un alt cuvant care creiaza confuzie la fel ca acesta este toti.Am scris cu alta ocazie despre acest cuvant toti cum trebuie Inteles. Sau cum Il Inteleg eu.Am sa dau numai locul care arata cu claritate.Fapte 13;48.Este bine sa citim cu atentie ca sa putem cat de cat sa intelegem ce vrea Dumnezeul nostru sa ne Invete. Apoi, sa ne debarasam de a citi Cuvantul cu idei preconcepute de alti. Sa nu fiu Inteles gresit. Nu spun ca nu e bine sa platim atentie si la ce spune un frate sau altul. Dar nu mai nainte de a trece ceia ce auzim sau citim prin ceia ce gasim In Cuvant. Cu alte cuvinte sa avem acoperire de Cuvant.Personal Inteleg din armonizarea Cuvantului citit, ca aceste cuvinte de fata -niciunul si toti- nu fac referire la Intreaga lume. sa nu piara,din cei pe care mi-ai dat Tu Tatal Meu. ci toti sa vina la pocainta.
         Din nou, cine sunt acestia toti care Dumnezeu vrea sa vina la pocainta? Cei pe care Dumnezeu II directeaza catre Fiul Sau. Asa citim In,Ioan 6;44.Acest verset ne arata destul de clar ca nu e unul care sa vina la sursa de viata spuneam altadata la Domnul Isus fara ca Dumnezeu sa intervina.Trebuie citit cu atentie si Fratii care au o alta gandire sa o testeze cu acest verset;Ioan 6;44 Spuneam cu alta ocazie bazat pe Cuvantul scris care este da si amin ca;Daca Dumnezeu ar vrea si oamenii nu vor,atunci avem deaface cu un “dumnezeu” care nu e a tot puternic. Dumnezeul Scripruri este Suveran care Implineste toate atributele lui de Creiator.Stiu ca sunt unii care vantura ideeia de liber arbitru sau freewil. Cu alte cuvinte, daca Dumnezeu vrea si omul nu vrea atunci “dumnezeu” e neputincios. in fata omului.Am adus In atentie cu alta ocazie relatia Intre Stapan si Rob.Omul oricare ar fi el nu e liber.Spuneam ca,Cuvantul ne vorbeste  de doua categori de robi. Unii care sunt robi ai pacatului,iar alti mantuiti care au trecut In posesia altui Stapan.Acestia se numesc;Robii ai lui Hristos.Dece, pentruca si Intrun caz si altul omul nu face ce vrea el.
John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: