luni, 26 februarie 2018

Psalmul 143;10. Invata-ma sa fac voia Ta, .............

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Psalmul 143;10. Invata-ma sa fac voia Ta, caci Tu esti Dumnezeul meu. Duhul Tau cel bun sa ma calauzeasca pe calea cea dreapta!
         Cati nu sunt care se cred ca pot da Invatatura. Sigur ca e nevoie de o Invatatura care sa conduca la o viata traita spre slava lui Dumnezeu cinstind numele Lui cel sfant. Dar, daca te uiti mai deaproape In vietile lor la felul decum Isi traiesc viata de zi cu zi, constati ca ;Invatatura pe care ei o pretind nu are nimic de aface cu Cuvantul lui Dumnezeu.Nu e buna pentu cei ce il asculta dar nici pentru ei Insusi.Se amagesc ei dar si pe altii.Iata Psalmistul avea In jurul lui destui Intelepti care putea sa-i dea sfaturi sa-l Invete In nevoile pe care el le avea. Dar nu, el se Indreapta catre Dumnezeu sa-l Invete. Invata-ma sa fac voia Ta,Aceste cuvinte exprima dorinta Psalmistului cine sa-l Invete.I-mi permit sa spun ca ajunsese sa se debaraseze de acesti Intelepti,Invatacei pe care Ii avea pe langa el.Acesta este morivul de apeleaza direct la Dumnezeu.
         Vedem o dorinta pe care el o aduce Inaintea lui Dumnezeu. Invata-ma Tu Dumnezeul meu ca vreau sa fac voia Ta. Cine te poate Invata sa faci voia lui Dumnezeu decat El Insusi.Dar cum sa te Invete Dumnezeu? Presupun ca orcare dintre noi ca si Psalmistul avem aceiasi dorinta sincere de a face voia lui Dumnezeu!!.Singura sursa de Invatare este Cuvantul lui Dumnezeu. Sunt azi ca In toate timpurile prin Adunari din acestia care pretind ca pot, sunt Instare sa de Invatatura. Am spus cu alta ocazie ce cuprinde Cuvantul atat In Vechiul Testament cat si In Noul Testament cu privire la Invatatura.Iata ce citim In Vechiul;Exodul 35;34. I-a dat si darul sa invete pe altii, atat lui, cat si lui Oholiab,Apoi, un alt loc din Noul Testament; 2 Timotei 2;….. care sa fie in stare sa invete si pe altii. Deci, Inteleg ca nu e un lucru usor sa dai Invatatura.
         In primul rand te Incarci cu o raspundere Inaintea lui Dumnezeu. Iata ce spune Ap, Iacov despre Invatatiri;Iacov 3;1. Fratii mei, sa nu fiti multi invatatori, caci stiti ca vom primi o judecata mai aspra.Iata dece Psalmistul abandonase Invatatura care putea oamenii cei din jurul lui sa i-o dea.Apoi, personal am opservat In decursul vremi ca cei mai multi care dau Invatatura nu au mai nimic deaface cu Cuvantul lui Dumnezeu. Psalmistul cerea lui Dumnezeu am spus direct sa-l Invete ce voie sa faca; Invata-ma sa fac voia Ta,Daca ne uitam prin Adunari cei ce spun ca sunt chemati sa vesteasca Cuvantul au ca prioritate Voia lor personala. Nu vreau sa fiu Inteles gresit ca,toti sunt asa. Sunt si Fratii care sunt constienti ca Dumnezeu cere socoteala de ce Invatatura dau  ei In Adunari.Asa cum spune Iacov.Psalmistul stia ca nu e unul care sa stie care e cerinta voiei lui Dumnezeu.Astazi parca mai mult ca orcand voia lui Dumnezeu este Inteleasa gresit.
         Cuvantul are ceva de spus despre voia lui Dumnezeu;Romani 12;2…ca sa puteti deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea buna, placuta si desavarsita.Ce vroia sa spuna Psalmistul de voia lui Dumnezeu?Personal Inteleg ca,raspunsul la o astfel de Intrebare ni-l da Ap, Pavel In acest verset din Romani.Ca sa stim care e voia lui Dumnezeu de a o face trebuie mai Intai sa vedem daca cuprinde aceste trei ingrediente din acest verset. Cu alte cuvinte, ele merg Impreuna.Dece dorea Psalmistul sa faca voia lui Dumnezeu? Spune el Insusi In continuare;caci Tu esti Dumnezeul meu. Nu voi gresi daca fac o asociere cu faptul ca, des acest popor Israelit au avut si alti”dumnezei”.Deaceia Psalmistul preseaza pe aceste cuvinte.Vrea sa spuna ca, nu are alti dumnezei decat pe Dumnezeul celviu si adevarat. Asa le-a spus Dumnezeu acestui popor sa nu aiba alti dumnezei.Exod 20;3. Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.
         Am spus cu alta ocazie despre unii din noi care facem dumnezei din te miri ce. Platesc acestia atentie la ce spune Cuvantul? Daca ar plati ar spune asa cum Psalmistul a adus In atentie ca;Tu esti Dumnezeul meu.Apoi, Psalmistul aduce In atentie Duhul lui Dumnezeu.Iata ce fel avea sa fie calauzit el. Prin Duhul lui Dumnezeu.Spuneam cu alta ocazie ca, Duhul lui Dumnezeu venea si pleca In vechime. In Noul Testament, In cei nascuti din nou, Dumnezu a dat Duhului Sau ca loc de locuit trupul celui adus la viata spirituala.Cineva mi-a spus ca si In vechime oamenii sau anumiti oameni aveau Duhul lui Dumnezeu.Cuvantul este destul de clar In privinta aceasta.I-am spus ca Domnul Hristos Inainte de a pleca la Tatal, le-a spus ca e necesar sa se duca.Ca sa le trimita Duhul Adevarului sau Duhul sfant.Duhul sfant, avea sa locuiasca In cei pe care i-a rascumparat.
         Psalmistul numeste duhul lui Dumnezeu;Duhul Tau cel bun sa ma calauzeasca pe calea cea dreapta!Sau Indraznesc sa spun ca este vorba de Duhul lui Dumnezeu care se mai numeste si Sfant sau si Duhul Adevarului cum l-a numit Domnul Hristos.Cu toate ca Psalmistul nu spune de Duhul sfant. El spune de Duhul Tau cel bun de care el stia ca lucrase deseori In viata lui.Noi, cei nascuti din nou avem lasat aceasta denumire a Duhului lui Dumnezeu de Duh sfant cu care suntem familiari.Si care des se gaseste In Noul Testament.Dupa nasterea din nou aceasta denumire a Duhului lui Dumnezeu o gasim scarisa In ; Efeseni 1;13.As Indrazni sa spun ca; In vechime Dumnezeu Isi arata bunatatea Lui peste oameni.In Noul Testament Dumnezeu a nascut Fii si Fice si a pus Duhul lui cel sfant. Ce vreau sa spun este;Duhul Sfant locuieste Intrun trup sfintit.
         Ap, Pavel spune ;1 Corinteni 6;19. Nu stiti ca trupul vostru este Templul Duhului Sfant care locuieste in voi si pe care L-ati primit de la Dumnezeu? ….Ce doresc sa scot in evidenta este;Prin nasterea din nou, Dumnezeu are Copii ai Lui. Spuneam cu alta ocazie ca; Despre Israeliti citim ca erau Fii ai lui Avraam sau Copii ai lui Avraam i-am putea numi.Iata deci care este diferenta Intre un copil al lui Dumnezeu si un Israelit;Dumnezeu se purta cu un Duh de bunatate fata de Israeliti. In schimb, Fata de Copii Lui, Dumnezeu a avut grija sa-i Inzestreze cu Insusi Duhul Lui cel sfant pentru a fi calauziti pe parcursul calatoriei lor spre Cananul ceresc.Cand Domnul Isus le-a spus despre Duhul Adevarului Ucenicilor a facut si aceasta precizare care este destul de convingatoare chiar si pentru cei mai sceptici care pun la Indoiala mantuirea.Ioan 14;17. si anume Duhul adevarului, pe care lumea nu-L poate primi, pentru ca nu-L vede si nu-L cunoaste; dar voi Il cunoasteti, caci ramane cu voi si va fi in voi.
John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: