joi, 15 februarie 2018

2 Timotei 4;14. Alexandru, caldararul, mi-a facut mult rau. ...................


f43bd-picture1bibliacutrandafir

2 Timotei 4;14. Alexandru, caldararul, mi-a facut mult rau. Domnul ii va rasplati dupa faptele lui.
         Deseori spun ca In strangerile laolalta sunt nascuti din nou si ne nascuti din nou. Cu alte cuvinte,Copii ai lui Dumnezeu si oameni religiosi.Religia are deaface cu starea deemotie mintala. Pe cand Credinta primita ca dar dela Dumnezeu lucreaza cu inima.Efeseni 2;8. Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.Strangerile laolalta se mai numesc Adunare sau Casa mare cum o numeste Ap. Pavel. Si ca In aceasta Casa mare sunt doua feluri de vase.2 Timotei 2;20.Am dat acest loc ca sa nu creiez confuzie In ceia ce am spus de nascuti din nou si ne nascuti din nou.Ce doresc sa spun este faptul ca; In strangerile la olalta sunt inevitabili din acestia cum il aduce In atentie Ap, Pavel pe,Alexandru caldararul. Nu Ii va chema asa, dar vor avea aceiasi atituine de caracter ca si acesta.
         Daca el se opunea Ap, Pavel si nu vroia sa asculte de Invatatura data de Pavel,azi nu e cu nimic diferit decat atunci.La fel si azi sunt multi care aduc o atmosfera cu ei Incarcata si nu rareori dezastruasa In mijlocul Fratilor si a Surorilor.Era atunci cand Ap, Pavel Ii scrie lui Timotei si asa au fost din acestia, ca si acest caldararu,zis credincios care se opunea lui Pavel.Ca acesta,Alexandru caldararu au fost In toate timpurile.Ei nu vor disparea si In continul vor face mult rau In locurile unde se vor strange Fratii. Iata dece Pavel Ii scrie lui Timotei sa se fereasca de el si de alti ca acest Alexandru caldararul.Acestia sunt oameni periculosi care vin cu Invataturi abatute. Si Ap, Pavel dorea sa-l fereasca pe Tanarul Timotei care era prins In lucrare ca si El.Ca sa poti distinge pe acestia care calca pe urmele lui Caldaraul, trebuie sa fi crescut la un grad de maturitate spirituala . Altfel iei de bune ce aduc ei.
         Apoi, trebuie sa fi puternic ancorat In Cuvantul scris al lui Dumnezeu. Am opservat pe parcursul vieii mele printre Fratii si Surori ca; Cei mai multi au de baza ce au citit prin anumite carti. Am spus cu alta ocazie ca,nu sunt unul care sa nu fiu deacord cu ce scrie un Frate sau altul. Dar trebuie sa ai o maturitate In credinta si o aprofundare a Cuvantului sa stai neclintit. Pavel mai spune de o Invatatura sanatoasa sau curata. Ce vrea sa spune el cu acest fel de Invatatura si de unde o poti avea? Nu gresesc ca el face referira la Cuvantul scris al lui Dumnezeu de unde te poti hrani fara gunoaie.Sunt multi care aduc printre frati fel de fel da Invataturi care sunt abatute dela Cuvant.Nu vom putea distinge ce e curat, nobil dece este abatut decat numai asa cum am spus avem o crestere spre maturitate.Ap,Pavel nu spune amanunte ce anume rau i-a facut acest om care venea In Adunare Alexandru.Dar este suficient sa tragem o concluzie din cele spuse de Pavel ca;Se opune Invataturi pe care o avem noi Ii spune Pavel lui Timotei.
         Am opservat In decursul timpului cum raul prinde mai repede printre cei care nu sunt ancorati In Cuvant.Apoi, Pavel spune;Domnu l ii va rasplati dupa faptele lui. Nu ne arata Cuvantul ca ar fi luat o initiativa personala Pavel de al disciplina pe acest Alexandru.Ca sa ocroteasca Adunarea, pe Fratii. Pavel, l-a dat pe mana lui Dumnezeu.Stia pavel ca lucrarea pe care o face el si In care era cuprins si Timotei nu e a lor ci a lui Dumnezeu.Si ca un Intelept a preferat sa-l lase pe mana lui Dumnezeu.Spuneam cu alta ocazie ca, Domnul Isus nu a lasat In necunostinta de cauza pe cei rascumparati ai Lui de a nu cunoaste cum sa se feresca de cei care nu sunt nascuti din nou. Mantuitorul a facut asemanarea cu pomul. Ca Ii veti cunoaste dupa roade.Cu alte cuvinte as Incadra aici Roada Duhului din Galateni 5;22. Roada Duhului, dimpotriva, este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia,
         Iata ce-i spune Ap, Pavel tanarul Timotei. Acest tanar era lipsit de expierenta vieti. Ca orcare tanar din zilele noastre.Dar Dumnezeu avea In vedere sa-l foloseasca intens In lucrae si era necesar ca el sa stie cum sa se si fereasca de unii ca Alexandru caldaralul. Pavel In versetul urmator Ii spune aceste cuvinte la care Timotei trebuia sa plateasca atentie ca sa fie biruitor In lupta cu acesti oameni care se strecurasera printre fratii prin Adunari.15. Pazeste-te si tu de el, pentru ca este cu totul impotriva cuvintelor noastre.Acest caldararul nu avea In vedere sa faca rau doar lui Pavel.Pentru el erau In vedere toti cei care doreau sa traiasca cu evlavie. Si unul din acestia care dorea sa traiasca frumos spre slava lui Dumnezeu era acest tanar Timotei.. Pazeste-te si tu de el,Astazi ca si atunci pe vremea lui Timotei sunt acesti caldarari care cauta sa aduca In vietilor acestor tineri care se bucura de mantuirea Domnului Hristos tulburare.
         Adica, sa-i atraga la Invataturi abatute.Nu mai avem azi un Ap, Pavel care sa traga alarma, atentia tinerilor nostri si nu numai ca sunt caldarari In mijlocul lor unde se strang ca sa se bucure In jurul Domnului Hristos. Dar Dumnezeu In cel pe care la nascut din nou a pus Duhul Lui cel sfant care Ii Instinteaza pe tinerii nostri si nu numai de pericol. Cuvantul la care noi toti nu numai tinerii trebuie sa Il avem In atentie este; Pazestete. Cu alte cuvinte, sa nu astepti sa te pazeasca alul.Dece sa se pazeasca Timotei si tinerii nostri de azi de astfel de caldarari? Si Apostolul nu l-a lasat confuz pe Timotei ca sa se Intrebe singur dece anume sa se pazeasca. Ci a continuat si i-a spus care este motivul precautiei de a o avea In relatiile cu acest caldarar dar si cu oricare dintre cei cu care venea In legatura.Cu alte cuvinte, fi precaut ce Invatatura aduce.pentru ca este cu totul impotriva cuvintelor noastre.Cei ce citesc Cuvantul cu deosebita atentie stiu ce Invatatura avea Ap,Pavel. El o numea sound doctrine. Cu alte cuvinte, sa nu fie Invatatura alterata de mintea (filosofia) omului orcare ar fi el.
        Invatatura descoperita direct prin Duhul Sfant din Cuvantul lui Dumnezeu. cu totul impotriva La astfel de oameni nu numai ca nu sunt nascuti din nou, dar nu gasesti In exprimarea lor decat atitudini contrare Scripturi. Cunosc prin Romania pe unii care se pretind ca dau Invatatura In Adunare. I-mi rezerv dreptul sa spun ca e vai de ei.Si acestia vor avea aceiasi soarta ca a lui Alexandru caldararul.Dumnezeu vegiaza asupra copiilor Lui si cei ce Incearca sa-i abata de pe calea cea trasata de Domnul Hristos vor plati acest pret. Acestia nu gasesti la ei numai o latura sau alta abatuta. Ei sunt cu totul impotriva Invataturi curatae.Cat de necesar este sa te ti departe ca copil al lui Dumnezeu de astfel de oameni sau Invatatori mincinosi cum Ii numeste Cuvantul.Personal sunt Incredintat ca, Cei nascuti din Dumnezeu sau din nou Isi cunosc Stapanul si nu se duc dupa alt stapan.Acestia nu au ce sa ofere. In schimb Scumpul nostru Mantuitor s-a oferit pe El Insusi pentru eliberarea noastra. Si mai mult decat atat El este singurul care ne-a pus din nou In legatura cu Dumnezeu ca Tatal nostru.
         Spuneam ca, cei ce sunt ancorati In Cuvant sunt imuni la orce alta Invatatura deviata dela Cuvantul lui Dumnezeu. Copiii lui Dumnezeu ignora cu desavarsire orce glas, soapta care vine la urechile lor suptil.Ei sunt tinuti de ambele maini spuneam cu alta ocazie Ioan 10;28. Eu le dau viata vesnica, in veac nu vor pieri, si nimeni nu le va smulge din mana Mea.29. Tatal Meu, care Mi le-a dat, este mai mare decat toti; si nimeni nu le poate smulge din mana Tatalui Meu.Sa fim foarte atenti la ce spune Domnul Isus despre oile Lui; Eu le dau viata vesnica, in veac nu vor pieri,Versetul ne arata destul de clar ca; Cei nascuti din nou sunt tinuti de ambele maini,de Dumnezeu si de Domnul Hristos.Asa ca pot fi caldarari cati de multi ca nu vor putea clinti pe copiii lui Dumnezeu de pe temelia care este Domnul Hristos. Oricum ar fi situatiile din Adunari, Domnul cunoste pe cei ce sunt ai Lui.
John Balarie
Los Angele California!

Niciun comentariu: