sâmbătă, 3 februarie 2018

Psalmul 46;10. “Opriti-va si sa stiti ca Eu sunt Dumnezeu: ..............


f43bd-picture1bibliacutrandafir

Psalmul 46;10. “Opriti-va si sa stiti ca Eu sunt Dumnezeu: Eu stapanesc peste neamuri, Eu stapanesc pe pamant.”
         Sa te opresti nu e lucru usor. Asta presupune sa ai puterea de a te controla In pornirile firi pamantesti.Este vorba sa te opresti din atitudini care sunt daunatoare tie dar si celor din jurul tau.Vorbesc pentru cei care sunt “credinciosi” dar care nu se mai pot opri cand produc neantelegeri Intre Fratii. Si nu numai Intre Fratii ci si In relatiile lor cu cei din jur. Am avut ocazia sa stau de vorba cu unele persoane care se credeau credincioase vor fi!ca numai Domnul cunoaeste pe cei ce sunt ai Lui.Domnul Isus ne-a lasat si anumite repere ca sa distingem pe cei care spun ca sunt credinciosi.Ii veti cunoaste dupa roadele lor.Matei 7;16;20.Dar aceste persoane nu se mai puteau opri si nici chiar dupa ce un frate a intervenit nu taceau.Nu au dat si ele peste acest verset unde citim ca; Dumnezeu da o porunca cand le spunea In vechime Israelitilor si noua azi sa te opresti?Pentru unii dintre cei ce se numesc crestini, e un mod de viata sa se deslantuie In relatiile lor cu cei din jurul lor.De unde sa te opresti ca un credincios cand dai peste astfel de cuvinte;Opriti-va?
          Psalmistul se adreseaza unor oameni care faceau parte din poporul lui Dumnezeu pamantesc. Cu alte cuvinte, nu erau straini de Dumnezeul adevarat. Sau, sa aduc In atentie cum ne arata Cuvantul cu privire la acest popor pe care Ii numeste fii ai lui Avraam, Isac si Iacov.Lor le vorbea Psalmistul sa se opreasca.Poate ne vom Intreba unii din noi. De unde sa se opreasca? Indraznesc sa spun din felul lor de viata pe care Il duceau. Dumnezeu a ales acest popor ca sa fie o pilda, un exemplu pentru neamurile din jurul lor. Spuneam cu alta ocazie ca; Israel are corespondenta azi In Biserica corporala.Cum au fost Israelitii scosi dintre Egipt,tot asa a fost scoasa si Biserica din lume ca sa fie o pilda un exemplu pentru lumea Intreaga care nu-L cunosc pe Dumnezeu. Spuneam atunci ca Egiptul este In Sceriptura asemanat cu Lumea.Si vai, cum au falimentat ei ca Israelitii sa-L reprezinte pe Dumneze cel viu si adevarat.
         Unde sa-L reprezintre ei? printre popoarele pagane.Asa a falimentat si Biserica corporala de a prezenta pe Dumnezeu, Imparatia lui pe pamant.Si unora si altora le spune Cuvantul; Opriti-va. Daca Israelitilor le spune aceste cuvinte, Biserici cu o si mai mare raspundere le trage atentia.Avem scris In Cartea Apocalipsei despre biserici In ce stare deplorabila le vede Domnul Isus.Le vaita si le avertizeaza ca nu mai pot continua necistind numele sfant al lui Dumnezeu.Azi nu mai este nici una din Bisericile de alta data. Iata dece spun de Biserica corporala. Pentruca este diferenta Intre adunatura la un loc (corporal) si Biserica vie a celor Intai nascuti.Evrei 12;23.Le-a luat sfesnicul si nu au mai putut lumina.As Indrazni sa spun ca; Si lui israel si Biserici corporale Ii spune;Opriti-va din necinstirea numelui Meu.
         Erau ei Israelitii atunci si Biserica corporala azi constienti ca necinstesc pe Dumnezeu prin felul lor de a trai, de al reprezenta asa cum am spus ceva mai sus? Unii pot spune; prin ce necinstesc azi Biserica numele lui Dumnezeu? Cunoastem cum a aparut Biserica In timpurile dela Inceput(biserica primara) si cum se gaseste azi.Vorbesc de un tot ca si denumire. Apoi, Cunoastem cum a fost acest popor Israelit pe vremea Patriahilor si cum este azi.Este simplu sa ne uitam cum isi duc viata ei care se numesc Israel.Sau amestecat cu neamurile In decursul istoriei lor zbuciumate. Dece au o istorie zbuciumata? Tocmai pentruca deseori l-au respins pe Dumnezeu si sau dus dupa dumnezeii altor popoare.In decursul istoriei lor pamantesti sau Indepartat mereu, mereu de la ascultarea de Dumnezeu,Asemanarea lor cu Biserica corporala este ca o oglinda indentica in comportament dealungul vremi.
         Asemanare pe care o aduc In atentie oridecate ori mi se iveste ocazia sa spun cate ceva de Israel si  Biserica. Din nou se pune Intrebarea; Dece sa se opreasca si unii si alti? Raspunsul Il avem In continuarea acestui verset;sa stiti ca Eu sunt Dumnezeu:Dece le spune, le trage atentia Dumnezeu Israelitilor si Biserici azi? Inteleg ca uitase de Dumnezeul adevarat si se Inchinau, slujeau altor dumnezei al popoarelor pagane.Biserica corporala are si ea dumnezeii ei.Oamenii care se strang acolo au ajuns sa venereze pe om orcare ar fi el.Daca ne uitam In biserici vom vedea atitudini care uneori nici la cei din lume nu le gasesti.Opriti-va de a-mi necinsti numele Meu cel sfant.Vor fi unii care nu sunt de acord cu cele spuse aici. Dar acestia nu stiu ca Biserica corporala. De strangere Impreuna, are corespondenta In denumirea de;Casa lui Dumnezeu.
         Ce citim In Cuvant despre aceasta Casa a lui Dumnezeu? Ca are o caracteristica aparte anume;Sfintenia. Psalmistul asa o vedea si spune despre ea;Sfinteenia este podoaba Casei Tatle.Psalmul 93;5.Israelitii pretindeau ca sunt un popor aparte al lui Dumnezeu. Bisericile azi pretind ca sunt deosebiti de cei deafara. Spuneam cu alta ocazie ca, isi zic cu un fel de mandrie ca sunt pocaiti. Sustin ei ca sunt diferiti de cei de afara dar nu si In felul pe care il traiesc. Iata dece Dumnezeu spune ca o porunca aceste cuvinte;Opriti-va.Si versetul continua cu explicatia pe care o da.Eu stapanesc peste neamuri, Cu alte cuvinte,nu aveti deaface cu un Dumnezeu care tolereza pacatul In mijlocul vostru. Fie ca popor sau ca Biserica,Adunare.Eu stapanesc.Adica sa stiti ca va disciplinez, va pedepsesc.Asa i-a discipinat pe Israel ca popor si tot asa disciplineaza si azi Dumnezeu Biserica.Pentru Israeliti Neamurile erau popoarele din prejurul lor sau cu care se Incurcasera. Pentru Biserica, Adunare, sunt cei deafara cum Ii numeste Ap,Pavel. Am sa aduc In atentie Neamurile ca dovada ca Dumnezeu este stapan.
         Sa nu fie confuzie In ceia ce spun.Fapte 13;48 Neamurile se bucurau cand au auzit lucrul acesta si preamareau Cuvantul Domnului. Si toti cei ce erau randuiti sa capete viata vesnica au crezut.Iata deci, ca Neamurile erau nu numai supuse dar si binecuvantate ca si Israelitii. Eu stapanesc pe pamant.” Cu alte cuvinte, Inaintea mea nu e nici-o diferenta Intre voi Israeliti si Neamurile.Sunt convins ca sunt unii daca nu cei mai multi care nu vor fi deacord cu ceia ce spun. Dar Scriptura este Cartea care cuprinde cuvintele lui Dumnezeu,Asa dar, fie ca agreiem noi sau nu ,ce este scris e da si amin.Eu stapanesc peste neamuri, Eu stapanesc pe pamant.” Cu alte cuvinte si peste voi Israelitilor.Aceste ultime cuvinte fac sens la ceia ce am spus.Si as Incheia cu ceia ce spune Ap, Pavel ca nu mai e nici-o diferenta Intre Iudeu si Grec (neamurile). Cu alta ocazie am spus ceva mai pe larg din aceste versete.Galateni 3;28 si Coloseni 3;11.Dumnezeu a avut In vedere din vesnicie ca v-a veni Fiul sau si se v-a numi Hristos Domnul. Si ca In El dispare diferenta sau as Indrazni sa spun ;preferinta Inaintea lui Dumnezeu.
John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: