luni, 12 februarie 2018

Psalmul 34;19. De multe ori vine nenorocirea peste cel fara prihana,.......


f43bd-picture1bibliacutrandafir

Psalmul 34;19. De multe ori vine nenorocirea peste cel fara prihana, dar Domnul il scapa intotdeauna din ea.
         Poate nu toti am avut in viata astfel de situatii pe care Psalmistul le aduce In atentie.Dar sunt convins ca mai toti am expiermentat situatii dificile pe parcursul vieti noastre. Si In mod deosebit cei a caror viata este aproape pe terminat, la apus de soare. Psalmistul aduce In atentie pe langa astfel de situatii care pot veni In viata pe care el le numeste nenorociri si starea de neprihanire sau fara prihana.Am adus In atentie cu alta ocazie ca sunt doua feluri de neprihaniri pe care Cuvantul le scoate In evidenta. Una de natura omeneasca pe care si-o face omul.Pe aceasta o aduce Pavel In discutie.Daca nu spunea Ap,Pavel ca este o astfel de neprihanire nu aveam de unde sa stim.Iata cum spune el; Filipeni 3;9. si sa fiu gasit in El, nu avand o neprihanire a mea pe care mi-o da Legea, ci aceea care se capata prin credinta in Hristos, neprihanirea pe care o da Dumnezeu, prin credinta.
         Despre aceasta neprihanire vorbeste Psalmistul In acest verset.Neprihanire personala as numi-o. El nu stia de o alta neprihanire care se capata prin credinta. Nu era desvaluit, revelat celor din vechime acest dar al lui Dumnezeu Credinta. Efeseni 2;8.Deci, erau atunci pe vremea Lui oamenii neprihaniti pe care Ii primea Dumnezeu Ii avea In vedere.Tinea cont de o viata traita In ascultare de CuvantulSau sau Legea. Era o neprihanire care avea de aface cu ce face omul. Psalmistul spune;De multe ori vine nenorocirea Asa cum am spus mai sus, poate nu peste toti au venit nenorociri cum le numeste Pasalmistul.Dar acest cuvant “nenorocirea”Are asemanarea pe care Indraznesc sa spun ca sunt necazurile care vin peste orcare dintre noi pe parcursul acestei vieti. In engleza acest cuvant este cuprints In;.Afflictions.Care are un corespondent In necazuri, dureri de toate fe;urile.
         Unii nu scapa de o nenorocire, un necaz, ca da In altul. La aceasta Inteleg ca se refera Psalmistul cand spune;multe ori.Astfel de nenorociri, necazuri vin si peste cei care nu sunt neprihaniti dar Intelegem ca si peste cei neprihaniti.Acum, poate cineva va spune; Daca sunteti credinciosi, neprihaniti dece vin necazurile si peste voi?Am avut ocazie sa aud astfel de argumente dela cei din lume.Sunt situatii din acestea la care contribuim noi personal.Daca Psalmistul spune ca peste cei care au o neprihanire a lor propie vine nenorocirea. Dar iata ca si peste cei care au aceasta neprihanire capatata prin credinta,pe care o aduce Pavel In atentie.Dumnezeu Ii scapa. Cu mult mai mult Inteleg ca sunt supt ocrotirea lui Dumnezeu Copii Lui pe care i-a nascut din nou prin credinta. Si pe care aceasta credinta i-a facut neprihaniti Inaintea lui Dumnezeu si ei vor fi scapati.
         La cei care au capatat o astfel de neprihanire capatata prin credinta, ei se Impaca cu voia lui Dumnezeu cu privire la ei. Cu alte cuvinte, ei traiesc Evlavia.Aceasta stare pe care nu o au decat cei nascuti din nou. Care au o partasie cu Domnul Hristos.Unii dintre noi ar putea argumenta spunand; Cum cand am vazut crestini care au trecut prin nenorociri? Cum este acest crestin mai ocroatit decat cei care nu sunt crestini? Fireste, omeneste astea sunt Intrebari destul de legitime.Dar pentru un Copil al lui Dumnezeu orce nenorocire care vine peste el ete Ingaduita de Dumnezeu. El stie ca si intrun fel sau altul este calator aici spre Casa cea din Cer. Cu alte cuvinte, chiar si fara nenorocire el nu va sta vesnic aici pe pamant. Destinatia calatoriei lui este In final Cerul.Oamenii acestei lumi cand vine peste ei necazuri sau nenorociri am vazut ca Isi zmulg parul si sunt extrem de agitati.
          Nu vreau sa fiu Inteles gresit. In astfel de situatii nu este deloc usor chiar daca esti un copil al lui Dumnezeu. Dece nu este usor? Pentruca si noi traim In acest trup de carne care, simte durerea, care simte apasarea, si cate stari fizice nu mai simtim si noi care suntem ai Domnului Hristos. Insusi Domnul Hristos cand era In trup ca al nostru dar fara pacat, a trecut prin astfel de stari.Dece? Tocmai ca sa simta, sa ia parte la durerile noastre.Dar Copilul lui Dumnezeu are un loc de Imbarbatare si adapost sufletesc In Domnul Isus.Stiind ca aceasta calatorie se va sfarsi. Fie ca ne merge bine sau nu In viata tot o vom sfarsi. Si ce este minunat ca avem un loc asigurat In Casa Tatalui ceresc.Nu stiu cati dintre noi asteptam sa ajungem In Casa Tatalui? Spuneam cu alta ocazieca; Daca ne simtim confortabili aici In aceasta lume care zace In cel rau, nu dorim Intalnirea cu Scumpul nostru Mantuitor.
         Vin In viata noastra situatii din care unele am puteaa spuna ca este greu sa treci prin astfel de situatii.Dar Dumnezeul nostru care ne iubeste ne si Intareste ca sa putem avea privirea Indreptata spre Intalnirea cu Scumpul nostru Mantuitor. Domnul il scapa intotdeauna din ea.Psalmistul vedea doar ce este pamantesc. Pe cand noi cei rascumparati avem nadejdea care ne Indreapta privirea catre cer unde este Domnul Isus In asteptarea noastra.20. Toate oasele i le pazeste, ca niciunul din ele sa nu i se sfarame.Apoi, Psalmistul,Vede anticipat suferintele Domnului Hristos care la cruce nu i-au fost zdrobite oasele.Si Evangelistul Ioan a cuprins aceste cuvinte.Ioan 19;36. Aceste lucruri s-au intamplat ca sa se implineasca Scriptura: “Niciunul din oasele Lui nu va fi sfaramat.”
         Spuneam cu alta ocazie ca, Domnul Isus s-a indentificat cu toti cei rascumparati ai Lui depretutindeni si din toate timpurile.Vorbesc ca unul care am avut parte de situatii, de necazuri in viata mea. Dar ele nu au facut decat sa ma Intareasca sa-mi ridice privirea catre Scumpul meu Mantuitor si spre Intalnirea cu El.Doresc pentru Fratii si Surorile mele care poate unii dintre ei trec acum prin astfel de situati grele sa Isi ridice privirea spre Domnul Isus care este gata sa intervina Inaintea Tatalui pentru ei.Avem un Mantuitor care simte cu noi, ia parte la durerile si dece nu si la bucuriile noastre acelor rascumparati Doresc sa Impartasesc si de data aceasta cate-va ganduri cu Fratii si Surorile mele sinceri de pretutindeni care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar.
John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: