joi, 1 martie 2018

Filipeni 1; 6. Sunt incredintat ca Acela care a inceput in voi...........

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Filipeni 1; 6. Sunt incredintat ca Acela care a inceput in voi aceasta buna lucrare o va ispravi pana in ziua lui Isus Hristos.
         Am primit acest verset care I-mi merge la inima si nu numai mie ci si tuturor celor ce iubesc pe Scumpul nostru Mantuitor.Nu vreau sa fiu Inteles gresit. Intreaga Scriptura trebuie sa ne mearga la inima. Dar sunt locuri din Cuvant care personal nu am putut sa le Inteleg. Dar cu trecerea timpului, spre maturizare am vazut ca daca primim lumina de sus vom pune la inima si cele care altadata ne erau grele de Inteles.Acesta este un verset scump pentru toti rascumparati Domnului Hristos. Dece este scump? Pentruca face lumina In mintea multora care sunt Inca confuzi cu privire la mantuire.Dece spun In minte? Pentruca, atunci cand Cuvantul s-a coborat la inima nu mai este confuzie.Pavel era destul de constient cind la Intalnit pe Domnul Hristos pe drumul Damascului de i-a schimbat viata din temelie. Iata deace spune el cu o siguranta care nu aduce In mintea si inima lui Indoiala. ca; Sunt incredintat.Ne avand Indoiala  era Incredintat.
         Cum stam noi cei care spunem ca suntem credinciosi In privinta aceasta? Adica,avem noi o asa Incredintare care sa nu fie zdruncinata de diferite Invataturi abatute care circula printre cei ce se aduna laolalta?Incredintare pe care o avea Pavel? Daca oscilam In mintea noastra cu privire la lucrarea de mantuire pe care a facut-o Scumpul nostru Mantuitor,atunci suntem vulnerabili la atacul celui rau.In ce era Incredintat Ap, Pavel?ca Acela care a inceput in voi. Ce Incepuse Dumnezeu In acesti credinciosi din Filipi:Incepuse o lucrare de mantuire. Iata deci, ca este nevoie sa vedem In vietile noastre daca a fost un Inceput.Daca a fost un Inceput, v-a fi si o terminare, sau o ispravire cum spune aici Cuvantul. Dar atentie. Nu pe un fond de emotie (mintala) sau,fie ea si sufleteasca sau de anturaji prietenesc. Cei mai multi au aceasta emotie la nivel mintal.Daca citim cu atentie vedem ca Pavel spune de;Acela. Este simplu sa ne testam daca In viata noastra a Inceput Acela care e Dumnezeu, aceasta lucrae buna.
         Cu alte cuvinte, acestia In care a Inceput lucrarea Dumnezeu, au fost nascuti din nou. si acum urma ca Cel care i-a nascut sa se ocupe de ei sa-i creasca sa ajunga maturi sau la statura deplina de om mare cum Ii numeste Ap, Pavel pe cei care sunt gata sa-L Intalneasca pe Mantuitorul lor.. Cu ceva ani In urma am avut o discutie cu o persoana intelectula. Era o tanara sincera si era confuza In privinta nasteri din nou.Spunea tanara,ca nasterea din nou se produce pe parcursul vieti unui credincios. Si dupa ce am citit ce mi-a trimis, i-am dat raspunsul pe care l-am gasit potrivit sa pot sa o ajut sa Inteleaga anume; Nasterea din nou,spirituala  este la fel ca si nasterea biologica. Adica, este spontana iar cresterea este In timp care duce la maturitate.La acest aspect se refera Pavel cand spune; ce a inceput in voi.Ce Incepuse Dumnezeu In acesti credinciosi din Filipi? Dupa ce i-a nascut se obliga fata de El Insusi sa-i creasca spre maturitate.
         Dar nu numai de cei din Filipi Dumnezeu se ocupa la vremea aceia. Erau multi altiii si la fel In zilele noastre si In decursul Istoriei.Dumnezeu a nascut si naste In continuare Fii si Fice,pana ce numarul celor alesi se va Incheia.Ei bine, Pe toti acestia nascuti El se ocupa de ei. Pavel o numeste;aceasta buna lucrare.Lucrare care nu o poate face nici unul orcare ar fi el si oricat de pregatit telogic s-ar arata el.Aceasta lucrare o va face Cel ce a Inceput-o. Dumnezeu vrea sa spuna Pavel, nu a Inceput si apoi o lasa pe mana omului sa o termine omul.Am In mintea cuvintele Domnului Hristos cand a fost Intrebat de tanarul bogat;Bunule Invatator ce sa fac ca sa mostenesc viata vesnica.Luca 18;18.Din locul acesta am scris cu alta ocazie. Ce-i spune Domnul Isus acestui tanar?Dece ma numesti bun? Bun nu este decat Dumnezeu. Cu alte cuvinte, El care Incepe aceasta buna lucrare.
         Sigur, la vremea aceia Domnul Isus vorbe tanarului bogat din starea Lui de Fiu al Omului.Cate lucrari nu au Inceput unul sau altul din Teologi lumi si sau vazut la un moment dat falimentari.Cu toate ca este greu sa admiti ca om ca numai Dumnezeu poate avea creditul la ce este bun.Chiar si despre creiatie Cuvantul ne arata ca s-a uitat si iata ca toate erau foarte bune.Geneza 1;31. Dumnezeu S-a uitat la tot ce facuse; si iata ca erau foarte bune. Daca noi ca oameni pretindem ca facem o lucrae buna,cum va fi lucrarea facuta de Scumpul nostru Mantuitor? Mai Intai trebuie sa stim ce lucrare a facut El.Cei ce citesc cu atentie si interes Cuvantul vor afla ce lucrare a facut Domnul Isus. Poate toti vom putea sa spunem ca lucrarea Lui este de mantuire. Si asa este. Dar nu toti din noi vom putea sa spunem ca recunoastem ca a fost o lucare Infaptuita buna sau desavarsita In cel pe care  Dumnezeu l-a ales din vesnicie..
         Dece spun asta?Pentruca sunt multi care spun ca;Un copil al lui Dumnezeu poate pierde mantuirea care a fost facuta de Domnul Isus. Spuneam cu alta ocazie cum Dumnezeu administreaza aceasta mantuire facuta de Fiul Sau. Dar si cui o da ca dar.Deaceia Pavel era Increzator ca celor care Dumnezeu le-a dat aceasta mantuire ca dar venind tot prin dar al credintei,Efeseni 2;8.Si el Ii asigura ca tot Dumnezeu,care a Inceput-o o si va ispravi.Cu alte cuvinte, o va termina. Ce Inseamna sau ce semnificatie pot avea aceste cuvinte;o va ispravi? Avem deaface cu un Dumnezeu care ne-a lasat o pida ca si Domnul Isus. Ca adica, ce Incepe duce la bun sfarsit. Iata cum este vazut cel neprihanit In prorocie de Psalmist;Psalmul 1; 3. El este ca un pom sadit langa un izvor de apa, care isi da rodul la vremea lui si ale carui frunze nu se vestejesc: tot ce incepe, duce la bun sfarsit.Noi, trebuie sa urmam pilda Domnului Hristos.Daca avem deficienta In privinta asta, e bine sa luam seama si sa o remediem.
         Ce s-ar fi Intamplat daca Dumnezeu nu ar fi sfarsit creiatia tuturor lucrurilor? Ar fi fost un echilibru In creiatie? Fiecare sa ne dam un raspuns. Apoi, Si Domnul Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu trimis aici pe pamant sa faca aceasta lucrare de mantuire. Ce s-ar fi Intamplat daca nu ar fi mers la cruce? Ce s-ar fi Intamplat daca ar fi abandonat In Getsimani cand Ii cere Tatalui sa departeze paharul dela El? Personal I-mi dau un sigur raspuns. Ar fi fost dezastru.Azi nu ne mai puteam bucura  ca vom fi salvati de judecata viitoare.Iata dece Ap, Pavel le aduce In atentie credinciosilor din Filipe pentru Imbarbatarea lor.Si nu numai a lor dar si a noastra celor care suntem nascuti din nou.Pavel Isi exprima Increderea lui In Dumnezeu care a Inceput aceasta lucrae pecare elo numeste buna. Dar la sfarsit Pavel aduce In atentie perioada cand se va sfarsi aceasta lucrare buna Inceputa.El arata Inceputul si merge pana cand se va sfarsi.El spune;pana in ziua lui Isus Hristos.Indraznesc sa spun ca ziua Domnului Hristos este cand va fi trimis de Tatal sa culeaga pe cei pentru care a venit si a platit pretul rascumparari lor ca sa-i aiba cu El o vesnicie. Sau, as mai Indrazni sa spun ca a cea zi este ziua cand fiecare vom pleca la Scumpul nostru Mantuitor.
         Spuneam cu alta ocazie ca aceasta zi este ziua Intalniri Mirelui cu Mireasa Lui iubita. Cu alte cuvinte, aceasta lucrare buna Inceputa se va termina la Intalnirea Miresi cu Mirele ei iubit.Sa folosesc un cuvant la care ar trebui sa platim atentie In mod serios.Intalnirea cu Scumpul nostru mantuitor este o sarbatoare vesnica.Sau as spune de sarbatoare In termen biblic In Intalnirea la adunare In jurul Domnului Hristos este tot o sarbatoare. Iata dece spun ca si aici pe pamant Dumnezeu ne-a dat ocazia sa avem astfel de sarbatoare, Anume; cand ne strangem In jurul Domnului Hristos o facem Intrun mod solemn care se Incadreaza In sarbatoare. Si vai, cati au denaturat acest mod solemn care este o sarbatoare.Au facut din strangerea la olalta In jurul Domnului Hristos o organizare fireasca cu beneficii materiale.Pe departe de a tine cont ca Domnul Hristos este In mijlocul lor. Matei 18;20. Caci acolo unde sunt doi sau trei adunati in Numele Meu, sunt si Eu in mijlocul lor.”Simplitatea si modestia caracterizau pe Ucenicii Domnului Hristos. Si chiar la Inceputul Biserici primare.Daca Dumnezeu a Inceput aceasta lucrare buna In tine si In mine, avem garantia ca; In ziua Domnului Hristos Il vom Intalni pe norii Cerului.
John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: