joi, 15 martie 2018

Judcatori 14;1. Samson s-a coborat la Timna .........


f43bd-picture1bibliacutrandafir

Judcatori 14;1. Samson s-a coborat la Timna si a vazut acolo o femeie din fetele filistenilor.  
     Seara sunt cu cititul la rand si am ajuns la Judecatori.Am postat tot din Judecatori intamplarea cu Iafeta. De data asta as dori sa vedem ce vom Invata din versetel care ne sta Inainte. Negresit cu ajutorul lui Dumnezeu.Pe de alta parte, as dori sa nu ma Incadrez Intre cei ce fac speculatii pe marginea la ceia citesc din Cuvantul lui Dumnezeu.Daca citim si ceva mai sus cate-va versete, vom vedea cum Ingerul Domnului a Instintat-o pe nevasta lui Manouah ca v-a avea un fiu si ca v-a fi Inchint Domnului.Atentie la postingul cu privire la Iafeta care a Inchinat si el pe Fica lui Domnului. Manoha a adus o ardere de tot Domnului. Si pe cand; 13;20. Pe cand flacara se suia de pe altar spre cer citim la jerfa lui Manoha, Nu tot asa ne este relatat la jerfa lui Iafeta ca sa tragem concluzia sau speculatia,ca a fost foc.Sau ca a ars-o.Cuvantul nu ne arata  ca au fost flacari si ca s-ar fi suit spre cer.Dar nici ca a fost primita cu placere ca la alte jerfe.
         Am adus aceasta asemanare In atentie pentru a ne fi ceva mai clar Imprejurarea cu fata lui Iafeta.Speculatia nu Isi are locul cand citim din Cuvantul lui Dumnezeu.Sa-mi fie Ingaduit sa spun ca sunt multi care”predica cuvantul” asa cum vor ei fara armonizarea Cuvantului. Iata dece am adus si Imprejurarea cu Samson cand a fost Inchinat Domnului de Parintii lui.Si mai sunt si alte locuri unde citim de Inchinat Domnului.Iata ca nevasta lui Manoha a nascut.Manoha Ia pus numele Samson. Timpul a trecut si baiatul s-a facut mare si a ajuns la varsta de casatorie.Cel putin asa reieste din cuvintele lui Samson cand s-a Intors la parintii lui dela filisteni.Nu ne spune Cuvantul dece s-a coborat el la Timna.Citim numai ca Samson cauta un ptileji de cearta cu Filistenii. Versetul 4 Samson cauta un prilej de cearta din partea filistenilor.La vremea aceia Israel era supt dominatia Filistenilor.Dar Samson acolo la Timna a vazut o femeie de care i s-a lipit inima.
         Am ales acest loc pentru simplu motiv de a aduce mai multa lumina in Imprejurarea cu Iafeta si Fica lui.Samson la Timna. Dar si pentru relatia Intre Parinti si copii.Samson ne arata Cuvantul ca;a vazut acolo o femeie din fetele filistenilor.Am spus ca i s-a lipit inima.Cand vorbim de o inima lipita de te miri ce, asta Inseamna ca deja cel ce si-a lipit inima este deja rob de ce si-a lipit inima Nu numai Samson a facut asa, cu toate ca parintii i-au spus ca sunt fete In Israel. Dar Samson nu a ascultat ca si maulti alti tineri dintre familile celor credinciosi. Samsoan a luat decizia asa cum a gasit el de cuvinta. O decizie a lui propie.Adica, a ignorat sfatul parintilor lui.Acesta este motivul de aduc Inainte acest loc si atitudinea lui Samsoan.Ca tinerii sau dece nu si tinerele sa ia seama cand vrea sa faca acest pas sa tina cont si de sfatul parintilor.Nu e nimeni care sa vrea binele copilului In afara de Parintii lui.Cuvantul ne arata ca, Samson a fost Inchint Domnului.
         Orcare din copii celor credinciosi asum, ca la nastere si as Indrazni sa spun; chiar din pantecele Mamei lor au fost Inchinti Domnului.Un parinte care este credincios Il aduce Inainte lui Dumnezeu pe copilul care se v-a naste.Dar ca si pe parcursul cresteri lui se v-a ocupa de el sa creasca spre slava lui Dumnezeu si spre binele lui.Asa a fost si cu Samson. Dar iata ca nu numai Samson a nesocotit sfatul parintilor cand s-a facut mare. Astfel de cazuri sunt si printre familiile crestine.Cu toate ca parintii lui Samson au fost Instintati de cum se va Intampla cu copilul care se v-a naste. Indraznesc sa spun ca ei ca parinti nu au pus la inima ceia ce Ingerul Domnului le-a spus despre copil. Si vai ca sunt parinti printre cei care se numesc crestini care nesocotesc Cuvantul lui Dumnezeu pentru a da o educatie sfanta copiilor lor.. Cu toate ca avem scris,Iosua 24;15…. Cat despre mine, eu si casa mea vom sluji Domnului.”Acestea sunt cuvintele lui Iosua slujitorul lui Dumnezeu care a stiut ce vrea Dumnezeu dela el ca parinte.
         Daca ne Intoarcem la noi si vom Incerca sa armonizam ceia ce citim cu situatia din familia noastra, vom vedea daca suntem sinceri ca am avut lipsuri noi cei mai In varsta In privinta aceasta. Dar este un semnal pentru Fratii si Surorile tinere care au o familie sa ia seama cum se ocupa de copii lor.Atunci cand vor fi mari In timp de casatorie sa nu zica precum a zis Samson;Iata cum citim In versetul urmator ce atitudine a adoptat el fata de Parintii lui.2. Cand s-a suit inapoi, a spus lucrul acesta tatalui sau si mamei sale si a zis: “Am vazut la Timna o femeie din fetele filistenilor; luati-mi-o acum de nevasta.”E ceva normal ca atunci cand vrei sa te casatoresti fie baiat sau fata sa vi sa spui parintilor. Pana aici, Samson am putea spune ca a facut acest lucru normal de a Impartasi cu parintii lui dorinta care se nascuse In inima lui.
         Dar vedem adevarata atitudine pe care Samsosn o desvaluie Inaintea parintilor.As zice, cu un tupeu obraznic care se gaseste si azi printre unii din copiii care au crescut cu Cuvantul lui Dumnezeu la Indemana lor In casa parinteasca. In casele lor de mici ca si Samson.Acesti copii de credinciosi cand au ajuns suficient de mari adopta aceiasi atitudine ca a lui Samson. Adica, ei nesocotesc sfatu parintilor (daca i l-a dat).Iata ce spune Samson; luati-mi-o acum de nevasta.”Din baiatul care la prima vedere pare a fi unul crescut destul de frumos. Arata acum aceasta atitudine In care personal vad un grad de obraznicie. Adica, de a porunci parintilor.Cati dintre copii de credinciosi nu au adoptat o astfel de atitudine obraznica? Fiecare stie ce a crescut.Si uite ca o astfel de atitudine a lucrat Inpotriva lui Samson. Vedem din Cuvant care i-a fost sfarsitul.
         Si tot asa se Intampla si la copii de credinciosi care adopta o astfel de atitudine fata de parintii lor. Viata a arata ca nu rareori au sfarsit destul de tragic un copil l-as numi rebelios Inpotriva parintilor.Spuneam cu alta ocazie ca fiecare are sa plateasca un pret pentru felul de cum a actionat Intr-o situatie sau alta. Fie el tanar sau In varsta.Sunt situatii pe care noi ni le facem. Si deseori sunt destul de grave.Cu atat la tinerii care ignora sfatul parintilor. Si In ultima instanta acestia ignora Cuvantul lui Dumnezeu.Iata ce citim In;Proverbe 1;8. Asculta, fiule, invatatura tatalui tau si nu lepada indrumarile mamei tale! Asum ca tatal si mama lui Samson i-au spus ca el este Inchinat Domnului si cum trebuie sa se poarte.Cate-va ganduri pe care de data aceasta doresc sa le Impartasec cu Fratii si Surorile mele de pretutindeni. Dar In mod special, pentru cei care au copii la varsta aceasta de casatorie, de maturitate sa ia seama la aceasta Intamplare care le v-a prinde bine. Lor ca parinti si copiilor lor In viata.
John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: