marți, 27 martie 2018

Filipeni 2;2. faceti-mi bucuria deplina si aveti o simtire, ........


f43bd-picture1bibliacutrandafir

Filipeni 2;2. faceti-mi bucuria deplina si aveti o simtire, o dragoste, un suflet si un gand.
         Ce poate fi mai rau sa nu te poti bucura, sa nu ai prilejuri de a te bucura.Lipsa de bucurie este In familii si ce e mai trist ca si In unele familii care se numesc crestine.Acestia, au motive suficiente sa se bucure In familia lor.Sursa lipsei de bucurie este nemultumirea stari In care te gasesti.Cu alte cuvinte, nu am Inteles ce e evlavia.Am vazut si eu oameni care nu vedeai pe fetele lor un semn al bucuriei. Sunt doua feluri de bucuri. . Sau, as Indrazni sa spun; ca o  bucurie pecare cei mai multi o au,tine cat aceste lucruri firesti pamantesti sunt la dispozitie. si o alta care are deaface cu starea launtrica. Ei bine, daca cea de natura pamanteasca sa o numesc este de cele mai multe ori sporadica si tine de ce ai. Adica, daca Iti merge bine pamanteste atunci te si bucuri. Cum situatia se schimba material bucuria se pierde.
         A doua bucurie care are deaface cu starea launtrica,ea nu atarna de ce e pamantesc sau ce se vede.Ea Isi are sursa In Domnul Hristos.Dece spun asta? Pentruca, In Domnul Isus am fost mantuiti.Dar trebuie stiut ca se poate pierde si aceasta bucurie launtrica a mantuiri. Nu putini sunt cei care o pierd.Dece o pierd? Din pricina ca inima lor este Impartita si pentru aceste lucruri pamantesti.Nu e bucurie In familie,Parinti nu sunt multumiti de un copil sau altul. Copii nu sunt multumiti ca parintii nu le satisfac anumite dorinte ale lor.Dar In fine, am facut o introducere la ceia ce doresc sa spun din acest verset. Iata ca si Ap, Pavel ducea lipsa de bucuriea launtrica din pricina unor situatii care erau printre Frati In adunari. Aceasta este motivul de le scrie Filipenilor despre lipsa lui de bucurie.Dar si In Vechiul Testament citim de bucuria mantuiri care era vazuta anticipat In Domnul Hristos.Ce e bucuria mantuiri? Este partasia Intr-o relatie du Dumnezeu In vechime. Si noi In Dumnezeu prin Domnul Isus.
         Iata ce spune Psalmistul cu privire la starea lui launtrica;Psalmul 51;12. Da-mi iarasi bucuria mantuirii Tale si sprijina-ma cu un duh de bunavointa!  ( As Intelege ca Psalmistul se refera la partasia cu Dumnezeu pe care a avut-o Inainte de a pacatui) Iata deci, ca se poate pierde aceasta bucurie a mantuiri de care vorbeste Psalmistul cerand-ui lui Dumnezeu sa i-o dea din nou.Sursa pierderi acestei bucuri a mantuiri este pacatul cand apare In viata si nu este marturisit si parasit.Si In privinta aceasta avem un loc In Cuvant de unde putem Invata cum se capata din nou aceasta bucurie a mantuiri.Proverbe 28;13. Cine isi ascunde faradelegile nu propaseste, dar cine le marturiseste si se lasa de ele capata indurare. –sau bucurie mantuiri. Cineva ar putea spune ca el nu face faradelege. Asa ca, nu poate pierde bucuria mantuiri. Cuvantul ne arata ca;1 Ioan 3;4. Oricine face pacat face si faradelege; si pacatul este faradelege.
         Ramane sa Intelegem ca si cei credinciosi pot fi lipsiti de bucurie. Asta numai In cazul ca sunt Intradevar mantuiti. Ca Indefinitiv daca nu esti mantuit nu ai nici aceasta bucurie. Cu alte cuvinte, nu ai ce pierde.La Apostolul Pavel nu intervenise pacatul sa nu aiba el bucurie.Era starea rea care se gasea In adunare din Filipi.Si Pavel le cere sa -i faca aceasta bucurie si Inca deplina.Cu alte cuvinte, nu de moment.Erau neantelegeri atunci, cum sunt si azi printre Frati. Aceste neantelegeri Intre frati sunt pacate Inaintea lui Dumnezeu. Si ele duc la pierderea bucuriei. Nu numai a celor implicati In astfel de dispute sa le numesc. Dar sunt afectati toti Fratii si Surorile care participa la strangerea Impreuna.Pavel dorea ca Fratii sa se bucure Impreuna de Domnul Hristos care era In mijlocul lor. Nevegierea si lipsa de seriozitate duce la astfel de neantelegeri printre frati.
         Pavel le spune;si aveti o simtire, Cu alte cuvinte aveti acelasi respect ca Domnul este In mijlocul vostru.Indraznesc sa spun ca; Cei ce sunt nascuti din nou chiar daca s-a aprins un astfel de foc al neantelegerilor dintrun motiv sau altul Il sting numai decat.Pavel, le aduce Inainte dragostea. Despre ce fel de dragoste le-ar fi spus Ap, Pavel? Ma duce gandul la ceia ce tot Pavel spune In;Romani 5;5…… pentru ca dragostea lui Dumnezeu a fost turnata in inimile noastre prin Duhul Sfant care ne-a fost dat.La o astfel de dragoste se refera Pavel. Dar asta e!Nu toti care se strang Impreuna au Duhul lui Dumnezeu. El spune si de;un suflet.Prin asta Inteleg ca le spune sa fie toti calauziti de Duhul Sfant nu de firea pamanteasca. Atunci nu vor mai fi disensiuni Intre Frati. Dar din nou, In strangeri sunt si din acestia furisati cum Ii numeste Pavel In alt loc.
         Aduce la urma In atentie mintea spunand;si un gand.Tot Filipenilor le spune Pavel aceste cuvinte;Filipeni 3;15. Gandul acesta, dar, sa ne insufleteasca pe toti care suntem desavarsiti; Cu alte cuvinte, nascuti din nou.Asta as Intelege prin desavarsire.Apoi, versetul continua si ne arata care erau disensiunile Intre ei.Cum si azi am vazut ca sunt despartiri din pricina neantelegerilor de doctrina.Nu numai de doctrina. A patruns In Casa lui Dumnezeu interesele materiale si In ultima instanta acestea sunt deadreptul interese meschine.Se cauta foloase materiale.In zilele noastre se lupta pentru un salariu si mai stiu eu ce alte benefici de natura fizica.Orcare vor fi aceste interese ele duc la neantelegeri.Apoi, versetul ne explica ca erau diferente Intre acestia din Filipi de Invatatura.
         Citim in continuare;si, daca in vreo privinta sunteti de alta parere, Dumnezeu va va lumina si in aceasta privinta Aici In Filipi erau uni care sustineau ceva si alti care nu agreeiau cu acestia. In toate timpurile au fost astfel de situatii.Dece? Tocmai asa cum am spus cu alta ocazie ca; Intr-o casa mare sunt vase de cinste si vase de ocara.Nu poti avea o bucurie Intr-o astfel de adunare. Acum In timpul nostru nu mai este Ap, Pavel. Dar In mijlocul celor ce se strang se afla Domnul Isus si este Intristat de astfel de siuatii.Sa fi unul care aduci In Adunare astfel de neantelegeri,este destul de grav. Toti acestia vor da socoteala de felul cum se prezinta la adunare, In Casa lui Dumnezeu. Acum poate pentru ei este irelevant de felul cum se comporta printre Frati.Dar nu scapa nimeni desupt privirea lui Dumnezeu.Cand vine vorba de Ganduri, de gandire,si In ultima instanta de Mintea care planuieste gandurile, Inteleg ca Un suflet care a fost nascut din nou are si o minte Inoita, sau schimbata.
         Iata ce le spune Ap, Pavel efesenilor cu privire le minte;Efeseni 4;23. si sa va innoiti in duhul mintii voastre,Cu alte cuvinte, voi, care voi? Voi care ati fost nascuti din nou de Dumnezeu aveti acum deja o alta minte cu alte preocupari In gandire.Si vai cati mai sunt din acestia care spun ca sunt crestini si au aceiasi gandire veche fara Inoirea de care spune Cuvantul aici.Dar sesizam ceva anume; Cel nascut din nou are obligatia sa se ocupe In continu de noua minte cu schimbarea gandiri lui.Traim In acest trup de carne cu apucaturile lui firesti care ne face sa gandim tot In trecut. Iata dece este o lupta continu In mintea si viata celui rascumparat de a nu da voie firi vechi, inclusiv minti sa se desfasoare In noua viata pe care o avem prin nasterea din nou.Mintea aceasta fireasca trebuie sa fie tinuta supt control. Deaceia spune Apostolul ;Voi sa va Inoiti sau, sa nu dati as Indrazni sa spun; libertate minti firi vechi sa actioneze In felul ei.Voi sunteti o faptura noua.2 Corinteni 5;17.
John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: