marți, 13 martie 2018

1 Petru 4;11. Daca vorbeste cineva, sa vorbeasca cuvintele lui Dumnezeu..........

f43bd-picture1bibliacutrandafir

1 Petru 4;11. Daca vorbeste cineva, sa vorbeasca cuvintele lui Dumnezeu. Daca slujeste cineva, sa slujeasca dupa puterea pe care i-o da Dumnezeu: pentru ca in toate lucrurile sa fie slavit Dumnezeu prin Isus Hristos, a caruia este slava si puterea in vecii vecilor! Amin.
         Un verset care multora dintre noi ne este greu sa-l aplicam In viata. Dece? Tocmai pentruca cei mai multi dintre noi nu putem sa tinem o conversatie din Cuvantul lui Dumnezeu.Cu alte cuvinte sa ;Vorbim cuvintele lui Dumnezeu. Daca ne Intrebam dece nu putem unii dintre noi? Personal am un singur raspuns anume;Lipsa de preocupare cu acest Cuvant al lui Dumnezeu produce In inima noastra saracie In vorbire si dece nu si In vocabular biblic. Putem vorbi orce si cat de mult dar numai din Cuvant suntem limitati.Nu ne limiteaza nimeni decat noi Insine.Lipsa de interes, de placere din Cuvant duce la aceasta stare de saracie spirituala si implicit de trait o viata care sa cinsteasca pe Dumnezeuprin legatura personala cu Domnul Hristos.Daca vorbeste cineva, sa vorbeasca cuvintele lui Dumnezeu. Ap, Petru spune aceste cuvinte Indrumat de Duhul lui Dumnezeu.
         Dar dece aduce el In atentie aceste cuvinte? Personal Inteleg ca printre credinciosii  nu vedea acest interes de a vorbi Intre ei din Cuvantul lui Dumnezeu.Si nu numai atunci. In toate timpurile au fost printre cei rascumparati si din acestia care nu au pus baza pe Cuvantul sfant.Am spus cu alta ocazie ca sunt si din acestia printre cei ce se numesc crestini care spun ca Ii oboseste Cuvantul. Am Intalnit din acestia si deaceia am adus In atentie acest aspecr.Avem In Cartea Maleahi un verset care mi-a mers la inima cu multi ani In urma. Iata ce citim In acest verset; Maleahi 3; Atunci si cei ce se tem de Domnul au vorbit adesea unul cu altul; Domnul a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Domnul si cinstesc Numele Lui. Uite la partea dela urma a versetului nu mai este scris ca la Inceput. Este exclus si.
         Cu alta ocazie am spus ca nu gasesc potrivit aceste cuvinte care aduc un alt fel de Inteles anume; si cei ce se tem Spuneam atunci ca lasa loc de Interpetare ca sunt  alti care se tem de Domnul.Dar In fine, ce este interesant este ca Domnul ia aminte cand se vorbeste din Cuvant si de numele Lui.Nu ai cum sa vorbesti cuvintele lui Dumnezeu atat timp cat neglijezi Cuvantul Lui.Si Inima Iti este plina de orce altceva si de Cuvant nu sau mai putin.Tocmai ce spuneam mai sus de saracie spirituala.Apoi, aduce In atentie slujirea.Daca slujeste cineva, sa slujeasca dupa puterea pe care i-o da Dumnezeu: Cand vine vorba de slujire cei mai multi Inteleg de vorbire dela amvon.Si sunt multi care se reped sa vorbeasca dar nu se Incadreaza pentruca nu Intrunesc prima parte din verset. Daca sunt saraci spiritual nici nu vor avea ce sa spune. Dumnezeu nu le da cuvinte sa poata sa aduca Inaintea adunari o hrana pe care Fratii si Surorile o asteapta. Cei care se ocupa cu Cuvantul se pot astepta ca Dumnezeu sa le dea si cuvinte si asta potrivit cu cat pot ei asimila din Cuvant, le da si Dumnezeu.
         Si versetul ne arata ca nu numai Intrun aspect sau doua ale vieti noastre sa fie slavit Dumnezeu.  Cuvantul specifica anume;ci pentru ca in toate lucrurile  sau In toate aspectele sa fie slavit Dumnezeu. Iata la ce trebuie sa se gandeasca cei care vorbesc. Care sa le fie preocuparea lor.sa fie slavit Dumnezeu printr-o viata care sa-i faca cinste lui Dumnezeu.Dar nu numai acestia care vorbesc. Dumnezeu vrea sa fie slavit, glorificat de toti Copiii Lui.Dar versetul spune ca; In toate lucrurile. Cu alte cuvinte, nu numai In vorbire sa fie slavit Dumnezeu,ci si In Intreaga viata pe care o traim ca rascumparati ai Lui.Unii se opresc la aceste cuvinte sa fie slavit Dumnezeu.dar nu tin cont ca; Dumnezeu nu poate fi slavit decat prin Domnul Isus Hristos. Mantuitorul ne introduce Inaintea Tatalui. Deaceia este adus In atentie Domnul Hristos.prin Isus Hristos,
         Am Intalnit pe unii oameni cand am intrat In vorba cu ei spunand; Domnule eu cred In Dumnezeu. Cand i-am adus Inainte pe Domnul Hristos i s-a crispat fata. A arata o vadita nemultumire Inpotriva acestui nume al Domnului Hristos.Eram copil cand Mama mea i-a spus unei vecine de Domnul Isus.Vecina a spus; Nu vreau sa aud de acest nume. Si a adogat ca ea crede In Dumnezeu. Cata ratacire pot avea unii. Si asta pentruca nu citesc Cuvantul lui Dumnezeu.Daca vecina ar fi citit In Biblie ar fi dat peste aceste cuvinte;Coloseni 1;16. Pentru ca prin El au fost facute toate lucrurile care sunt in ceruri si pe pamant, cele vazute si cele nevazute: fie scaune de domnii fie dregatorii, fie domnii, fie stapaniri. Toate au fost facute prin El si pentru El.Iata dece toata slava, gloria sa fie a Lui.Defapt, nu e de mirare ca acest nume al Domnului Hristos  a starnit si Inca starneste Impotrivire.
         Dece? Pentruca citim In Cuvant ca acest nume al Domnului Hristos v-a starni,v-a  produce Impotrivire.Asa citim In;Luca 2;34. Simeon i-a binecuvantat si a zis Mariei, mama Lui: “Iata, Copilul acesta este randuit spre prabusirea si ridicarea multora in Israel si sa fie un semn care va starni impotrivire.Asa a fost dela nasterea Domnului Isus si asa va fi pana ce toate se vor Incheia.Atunci, acest nume slavit va primi tronul judecati dela Tatal Lui.Ioan 5;ci nu judeca pe nimeni, ci toata judecata a dat-o Fiului,Dece Tatal o va da Fiului? Pentruca El este Cel ce a suferit. Si v-a fi necesar ca sa fie vazut de toti nu ca un miel cum a fost pe pamant. Ci de data asta ca un judecator care pronunta verdictul. Cuvantul ne arata ca orce ochi il v-a vedea.Asa citim;Apocalipsa 1;7. Iata ca El vine pe nori. Si orice ochi Il va vedea; si cei ce L-au strapuns. Si toate semintiile pamantului se vor boci din pricina Lui! Da, Amin.Acestia care l-au strapuns pe cruce Il vor vedea pe nori si apoi pe tronul de judecata.
         Si versetul se Incheie cu aceste cuvinte;a caruia este slava si puterea in vecii vecilor! Amin.Deci, Intelegem ca toata slava apartine Domnului Hristos.Dece? Pentruca, toate au fost facute de El si prin El.In timpul vieti Lui pe pamant Mantuitorul s-a rugat Tatalui asa; Ioan 17;5. Si acum, Tata, proslaveste-Ma la Tine insuti cu slava pe care o aveam la Tine, inainte de a fi lumea.Si nici Tatal nu a spus despre altcineva ca Isi gaseste placerea decat In Fiul.Matei 3;17. Si din ceruri s-a auzit un glas care zicea: “Acesta este Fiul Meu preaiubit in care Imi gasesc placerea.”Intelegem acum dece toata slava este a Domnului Hristos? Pentruca El este placerea Tatalui.Cei ce vor sa excluda pe Domnul Isus nu pot avea nici-o legatura cu Dumnezeu.Cata baza punem noi care ne numim crestin pe aceasta slava care-i apartine Domnului Hristos? El este mijlocitorul nostru Inaintea Tatalui.Cate-va ganduri pecare doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele decpretutindeni,sinceri si care iubesc Cuvnatul lui Dumnezeu Intradevar.
John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: