luni, 14 ianuarie 2019

2 Tesaloniceni 2; 16. Şi însuş Domnul nostru Isus Hristos, ....

Cantarea Cantarilor 2;1.

Sunt un Trandafir din Saron….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

2 Tesaloniceni 2; 16. Şi însuş Domnul nostru Isus Hristos, şi Dumnezeu, Tatăl nostru, care ne-a iubit şi ne-a dat, prin harul Său, o mîngîiere vecinică şi o bună nădejde,

          Scumpul nostru Mantuitor este atent si simtitor cu nevoile celor pe care i-a rascumparat.El Insusi a trecut prin viata aceasta care e plina de suprize si necazuri. Pentru El nu a fost o supriza ca i s-a pregatit o cruce cu moarte violenta.Stia din dialogul care l-a avut cu Tatal Sau.Iata cum a cuprins acest dialog Psalmistul si Il aduce In egzistenta ca o prorocie. Peste veacuri avea sa se Implineasca aceasta prorocie cu privire la Domnul Isus. Psalmistul;40;7. Atunci am zis: „Iată-mă că vin! - în sulul cărţii este scris despre mine ...Apoi, si Autorul epistolei catre Evrei scoate In evidenta aceasta prorocie dupa ce In prealabil, Domnul Isus a Implinit-o cu prisosinta.Evrei 10; 7. Atunci am zis: „Iată-Mă (în sulul cărţii este scris despre Mine), vin să fac voia Ta, Dumnezeule!“ Stia ce Il asteapta pe Scumpul nostru Mantuitor aici Intr-o lume ostila.Si cu toate asta nu a dat Inapoi.Din pricina dragostei care o avea pentru cei pe care Tatal Ii dadea spre salvare,mantuire.

          Avea sa spuna Domnul Isus Ucenicilor lui care au fost luati cu el In Gradina Getsimani pentru al sustine In tugaciune Inaintea Tatalui. Ce cerea El Tatalui? Sa-i Indeparteze paharul care era plin. Pahar pe care Il v-a bea pentruca stia dece venise aici. Iata ce spune Mantuitorul In Gradina Getsimani dupa ce a Incetat sa mai insiste Inaintea Tatalui sa-i ia paharul;Faca-se voia Ta nu a mea.Prin moartea Lui urma sa fie toti acestia pe care Ii scotea din captivitatea, robia celui rau ai Lui pe vecie. Cuvantul ne arata ca acestia eliberati,sunt numiti Biserica vie a celor Intai nascuti Evrei 12;23.sau Mireasa Mirelui Apocalipsa 21;9.Ap, Pavel Il aduce In atentie pe Domnul Isus ca unul care simte, ia parte la durerile, framantarile noastre. Nu poate altfel pentruca a platit pretul rascumparari noastre.Evrei 7;25. De aceea şi poate să mîntuiască în chip desăvîrşit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El, pentrucă trăieşte pururea ca să mijlocească pentru ei.Ce vrea sa spuna Ap, Pavel cu aceste cuvinte? Ca Insusi El simte cu noi cei rascumparati ai Lui.

          Dar nu numai Mantuitorul este preocupat de situatiile noastre ci ;şi Dumnezeu, Tatăl nostru, Cand Domnul Isus a Inviat si a stat de vorba cu Femeile la maormant spune aceste cuvinte;Ioan 20;17.......spune-le că Mă sui la Tatăl Meu şi Tatăl vostru, la Dumnezeul Meu şi Dumnezeul vostru.“Iata-l pe Mantuitorul nostru scump, ca se indentifica cu toti aceia pe care Dumnezeu Tatal i-a dat lui.Apoi, Autorul epistolei care Evrei spune aceste cuvinte despre Domnul Isus;Evrei 2;11... De aceea, Lui nu-I este ruşine să-i numească „fraţi“,Tot In acest capitol din Evrei citim; versetul,18 Si, prin faptul ca El insusi a fost ispitit in ceea ce a suferit, poate sa vina in ajutorul celor ce sunt ispititi. Iata deci, ce Mantuitor slavit ne-a dat Dumnezeul si Tatal nostru. Apoi,care ne-a iubit.Sigur ca din dragoste s-a lipsit de Fiul Sau pentru o vreme.Ne avea In vedere din vesnicie ca sa fim Copii ai Lui. La vremea cand a gasit cu cale a desvaluit planul Sau de Mantuire In Fiul Sau.Mantuirea nu a fost o actiune usoara de luat nici de Tatal si nici de Fiul.Tatal avea sa se desparta fizic de Fiul Sau pentru un timp, Iar Fiul avea sa sufere si apoi sa moara pe cruce.Toate au fost Incununate de Dragoste, de iubiea pe care Ap, Pavel o arata aici In acest verset.

          Iata ce spune Pavel In continuare spre Imbarbatarea noastra;ne-a dat, prin harul Său,Ce ne-a dat? Iata ce citim; o mîngîiere vecinică. In viata de toate zilele si mai ales cand trecem prin situatii critice, suferinta si multe ale neajunsuri simtim nevoia sa fim mangiati. Cu alte cuvinte, sa avem pe cine-va care sa ia parte la ceia ce noi trecem . Oricat ar Incerca sa simta cei dragi ai nostri cu durerile noastre nu o poate face ca Scumpul nostru Mantuitor.Am dat ceva mai sus din Evrei 2;18. Unde ne arata cum Domnul Isus poate lua parte la situatiile noastre si ne poate Imbarbata.Iata cum simte Mantuitorul, cum ne poate ajuta In nevoile noastre. o mîngîiere vecinică. Cei dragi te pot mangia dar nu vesnic.Sigur ca fiecare cauta mangaieri acolo unde gaseste de cuvinta. Dar copilul lui Dumnezeu stie ca mangaiera care Ii prinde bine car Il Intareste este numai In Dumnezeu.2 Corinteni 1;3. Binecuvîntat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, Părintele îndurărilor şi Dumnezeul oricărei mîngîieri,

          Ap, Pavel trecea si el prin situatii prin care nici unul dintre noi nu a trecut. Cel putin cat cunosc eu pana la varsta asta. Si Ap, Pavel expiermentase aceste;oricărei mîngîieri, Ce vrea sa spuna el, este ca; Pntru toate situatiile grele prin care trecem Dumnezeu are pregatit pentru fiecare cate o mangaiere potrivita cu situatia, Imprejurarea prin care trecem.o mîngîiere vecinică.Dar Pavel spune de aceasta mangiere ca este vesnica.Adica, este singura care ne consoleaza, ne mangie In nadejde. Ce fel de nadejde? Citim ca Dumnezeu a avut grija sa ne umple de aceasta mangaiere vesnica, Iata ce citim In privinta acestei nadejdi care nu Insala. Deaceia se si numeste vesnica.Pentruca are In vedere sa ajungem In Casa Tatalui. Cu alte cuvinte, va fi cu noi pana vom ajunge sa Il vedem pe Scumpul noastru Mantuitor fata catre fata. Iata cum citim;Romani 5; 5. Însă nădejdea aceasta nu înşală, pentrucă dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfînt, care ne-a fost dat. Cu alta ocazie am spus cate-va ganduri din acest verset minunat.Aici In acest verset Pavel spune de o nadejde buna;şi o bună nădejde,Ei bine, aceasta nadejde este buna tocmai ca ea nu Insala.Romani 5;5.
          Nadejdea aceasta Ii face pe Copiii lui Dumnezeu sa si doreasca Intalnirea cu Domnul Isus. Si asa cum am mentionat mai sus,atunci nadejdea v-a Inceta.Ea ne este data pentru a ne tine In partasie pe perioada cat suntem In calatorie spre Casa Tatalui, spre Intalnirea cu Scumpul nostru Mantuitor.17. să vă mîngîie inimile, şi să vă întărească în orice lucru şi cuvînt bun! Iata ce citim In continuare In acest verset 17;Acestea doua care ne sunt descrise In versetul 16;o mîngîiere vecinică şi o bună nădejde,Dece ne sunt date ele? Sigur ca Dumnezeu are toate aranjate, pregatite, de asa maniera ca sa nu ducem lipsa de nimic In nevoile noastre. Poate se gasesc unii printre noi care spun, sau au spus ca Dumnezeu i-a abandonat. Spun asta ca am auzit si asa ceva.Dumnezeu se preocupa ca sa ne mangaie inimile. să vă mîngîie inimile,Dumnezeul si Tatal nostru cunoaste ca avem nevoie de mangiere In situatiile prin care trecem In viata aceasta vremelnica.

          El ne cunoaste durerile, apasarile sufletesti,In care avem nevoie de mangaiere. Asa cum am spus mai sus mangaierea pe care Pavel a axpiermentat-o venea dela Dumnezeu.Apoi, versetul se Incheie cu aceste cuvinte. Noi ca Copii ai lui avem nevoie nu numai de mangaiere ci si de Intarire. Dar Apostolul arat care este motivul de ce Dumnezeul nostru ne Intareste. El spune;şi să vă întărească în orice lucru şi cuvînt bun! Daca In lucrare pentru El ar putea unii  sa spuna ca au facut dovada, Personal am dubiu ca si In cuvintele pc are le-ar fi pronuntat au fost bune sau de folos pentru Fratii si Surorile noastre.Noi putem spune ce vom vrea dar, realitatea este cea care face dovada prin viata pe care o tarim. Nu numai In Adunare dar si printre cei ne mantuiti unde suntem chemati sa fim o marturie pentru Scumpul nostru Mantuitor,Si aceste ganduri doresc sa le aduc Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sinceri si care iubesc cuvantul lui Dumnezeu Intradeva si Il pun la inima.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: