luni, 21 ianuarie 2019

Marcu 10;44. şi oricare va vrea să fie cel dintîi între voi,.......

Cantarea Cantarilor 2;1.

Sunt un Trandafir din Saron….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Marcu 10;44. şi oricare va vrea să fie cel dintîi între voi, să fie robul tuturor.

          Avem In acest verset o lectie care trebuie sa o Invatam fiecare si sa o aplicam In viata.Lectie de a sluji altor Frati.Domnul Isus care era numit Invatator, aduce Inaintea Ucenicilor Lui acesta lectie de a sluji altora.Lectie care se Invata greu chiar de cei care doresc sincer sa puna In practica sfatul Mantuitorului.Cu atat mai mult de cei care nu vor si care pretind ca alti sa le slujeasca.In fiecare din noi, In structura noastra fireasca domina Inteietatea printre multe alte pacate.Era printre Ucenici care si ei erau firesti pana la momentul nasteri din nou si care vroiau dupa ce vor fi lasati singuri.Adica, dupa plecarea Invatatirului Isi puneau Intrebarea cine sa fie cel mai mare In grupul lor.Domnul Isus care le cunostea gandurile le spune aceste cuvinte;şi oricare va vrea să fie cel dintîi între voi, Cum sa fi mai mare? Personal Inteleg ca ei doreau sa fie asa cum spun americanii pe aici;number one sa fie numarul unu.Dar nici azi nu e cu nimic diferit printre cei ce se strang Impreuna.

          Dece va fi spus Domnul Isus acest cuvant orcine? Asa cum am spus e In structura noastra sa fim cineva, mai presus decat Fratele nostru. Fac referinta la cei ce se strang Impreuna. Nu ma gandesc la cei deafara. Nici Domnul Isus nu aduce aceste cuvinte In atentia celor care umblau dupa El zilnic. El era preocupat de Ucenicii Lui. oricare as adaoga eu dintre voi cu referire la Ucenici. Si chiar oricare dealungul timpuli care se vor strange Impreuna In numele Meu.Pe ei avea Mantuitorul sa-i lase singuri? Asa gandeau ei. Intr-o Imprejurare dupa moartea Domnului Isus ucenici spun aceste cuvinte;Fapte 1; 6. Deci apostolii, pe cînd erau strînşi laolaltă, L-au întrebat: „Doamne, în vremea aceasta ai de gînd să aşezi din nou Împărăţia lui Israel?“Indraznesc sa spun ca Ucenicii se gandeau cine sa fie cel mai mare In aceasta Imparatie a lui Israel. Chiar si mama fiilor lui Zebedei vroia ca fii ei sa stea la dreapta unul si celalalt la stanga Domnului Isus In Imparatia Lui.Nu,Domnul Isus avea In vedere aceste cuvinte sa le aplice Intre ei.Si vai si azi cati mai sunt care vor sa fie mari In Biserca, In Adunare.Sigur sunt manati de anumite interese.

          Pe toate caile ei se lupta sa acapareze aceasta pozitie as numi-o de a fi mare In Adunare, In Casa lui Dumnezeu.să fie cel dintîi între voi,Nu stiau Ucenicii a fi cel din tai comporta si responsabilitate, raspundere de felul cum Ii Indruma pe ceilalti.Am sa spun ca;Cunosc pe unii care tineau cu tot dinadinsul sa fie mari Peste Fratii In Adunare. Dar casa lor, era vai de ea. Apoi, ca comporta responsabilitate Inainte lui Dumnezeu de felul cum hranesti oile pe care le ai In turma.Este greu sa fi rob. Mai ales daca ai ceva carte pe care o scoti In evidenta In toate Imprejurarile vieti si mai ales Intre Fratii. Acestia spuneam cu alta ocazie se considera ca ;Daca au ceva carte mai multa decat ceilalti cu care se strang Impreuna trebuie si neaparat sa conduca, sa dea Invatatura In  Adunare. Cuvantul este destul de clar si In privinta aceasta precum In toate privintele anume; Dumnezeu a ales lucrurile care nu sunt sa le faca de rusine pe cele care,Atentie; Par ca sunt.1 Corinteni 1;27. Dar Dumnezeu a ales lucrurile nebune ale lumii, ca să facă de ruşine pe cele înţelepte. Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii, ca să facă de ruşine pe cele tari.

          Iata deci, cum procedeaza Dumnezeu. Poate vor fi unii care se vor Intreba dece asa? Si ca Intotdeauna ma straduiesc sa dau raspuns tot din Cuvant.Inainte de plecare la Tatal Domnul Isus le spune Ucenicilor Intristati; Ioan 16;7. Totuş, vă spun adevărul: Vă este de folos să Mă duc; căci, dacă nu Mă duc Eu, Mîngîietorul nu va veni la voi; dar dacă Mă duc, vi-L voi trimete.Apoi, In versetul 13 le spune ce va face Duhul Adevarului, Duhul sfant;13. Cînd va veni Mîngîietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul; căci El nu va vorbi dela El, ci va vorbi tot ce va fi auzit, şi vă va descoperi lucrurile viitoare.Asa dar nu va fi lucrarea minti omenesti si nici a orcarui intelectual. Se vor gasi si din acestia care nu vor fi de acord cu ceia ce aduc In atentie. Dar In orice caz, Cuvantul sfant este cel prin care ne vorbeste Dumnezeu.Spuneam cu alta ocazie ca; Profesia oricare ar fi ea este buna aici pe pamant si sa ne Intretinem aceasta viata vremelnica a noastra si a familiei noastre.

          Cand vine vorba de Adunare, de Casa lui Dumnezeu, aici totul este dirijat, condus de acest Duh al Adevarului trimis de Domnul Hristos. Poti fi doctor, Inginer sau profesor pentru familia ta. Nu si pentru Fratii si Surorile cu care te strangi In jurul Domnului Isus. In Adunare toti sunt Fratii daca au fost nascuti din nou.Ce va face Duhul Adevarului? Va lua din ce este al Domnului Hristos si va da celor care se strang In jurul Domnului Hristos.Nu va da doar celor care sunt intelectuali?Cand venim la strangere In Casa lui Dumnezeu spuneam cu alta ocazie ca; Atunci cand ne asezam pe scaun langa un frate si surorile le fel, lasam ce este firesc afara si suntem Fratii si Surori. Asa cum am spus daca suntem nascuti din nou ne putem numi Frati.Ce vreau sa spun este; In Casa lui Dumnezeu nu mai sunt titluri academice. Ci simpli Frati ai Domnului Hristos. Dece? Pentrua El a platit acelasi pret pentru fiecare In parte.

          Repet; Se gasesc si din acestia care Isi etaleaza studiile In Casa lui Dumnezeu. Spun asta In cunostinta de cauza. Dar Duhul lui Dumnezeu nu face diferenta. Cum nu a facut diferenta Intre Ap, Pavel care era intelectual si Inca de clasa Inalta, si Ap,Petru un simplu pescar.Ce vreau sa spun este; Duhul lui Dumnezeu da lumina la cine nu te astepti tu ca om firesc .Sigur ca majoritatea alearga dupa cei care au la baza lor o licenta. Dar spun asta, ca am avut ocazia sa vad din acestia care vorbeau, pretindeau ca dau Invatatura In Adunare si au cazut victime pacatului preacurvieie. Unii din ei au sfarsit lementabil.45. Căci Fiul omului n-a venit să I se slujească, ci El să slujească şi să-Şi dea viaţa răscumpărare pentru mulţi!“ Interesant ca, nu citim ca acest pret de rascumparare nu sta la Indemana orcui. Ci numai pentru multi. Cat de multi? 2 Timotei 2; 19. Totuş temelia tare a lui Dumnezeu stă nezguduită, avînd pecetea aceasta: „Domnul cunoaşte pe ceice sînt ai Lui“; şi: „Oricine rosteşte Numele Domnului, să se depărteze de fărădelege!“Iata In continuare ce citim In urmatorul verset;Domnul Isus caruia zic eu, Ii placea sa se numeasca Fiul Omului. Dece? Pentruca a luat un trup ca al nostru dar fara pacat.

          Dar el nu a venit ca sa i-se slujasca ci el sa slujeasca. Intr-o Imprejurare a luat prosopul si a spalat picioarele ucenicilor si le-a sters.Ioan 13;5…..a început să spele picioarele ucenicilor, şi să le şteargă cu ştergarul cu care era încins.Personal am dubiu ca cei care detin cate o licenta se pot smeri pana acolo sa spele picioarele unui Frate simplu dar scump In ochii Domnului Hristos.Domnul Isus prin acest act a vrut sa le dea o lectie de zmerenie Ucenicilor si noua azi.Partea dela urma a versetului aduce lumina asupra unui lucru foarte contraversat anume; Dece a venit Domnul Isus aici? Si Cuvantul ne da explicata necesara .să-Şi dea viaţa răscumpărare pentru mulţi!Cati vor fi acestia multi? Tot Cuvantul ne da si aici un raspuns adegvat;Spune Domnul Isus In; Ioan 6;44.44. Nimeni nu poate veni la Mine, dacă nu-l atrage Tatăl, care M-a trimes; şi Eu îl voi învia în ziua de apoi.Personal Inteleg ca sunt atatia cat Tatal Ii da Fiului.Pe dealta parte acestia dati de Tatal sunt Biserica Vie a Domnului Isus sau Mireasa Mirelui din; Efeseni 5;25.Cate-va ganduri din acest verset  primit si pe care din nou doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sinceri depretutindeni si care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: