vineri, 11 ianuarie 2019

Evrei 12;23. de Biserica celor întîi născuţi, cari sînt scrişi în ceruri, de Dumnezeu, .......

Cantarea Cantarilor 2;1.

Sunt un Trandafir din Saron….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Evrei 12;23. de Biserica celor întîi născuţi, cari sînt scrişi în ceruri, de Dumnezeu, Judecătorul tuturor, de duhurile celor neprihăniţi, făcuţi desăvîrşiţi,

         Definitia Biserici sau Adunari, are o caracteristica propie; De a recunoaste ca cei ce se strang, se strang In Jurul Domnului Hristos. Dece asa? Pentruca Domnul Isus spune; Eu voi zidi Biserica Mea.Asa citim; Matei 16;18……..voi zidi Biserica Mea,.........Cu alte cuvinte, nu poate fi nimeni si caruia sa-i apartina o Biserica, Adunare.Am auzit cuvinte ca acestia; ma duc la biserica lui cutare sau cutare.Si acstia dadeau si nume. Ma feresc sa dau nume ,cu toate ca cunosc astfel de cazuri. A, o astfel de biserica poate fi dar nu poate fi si Biserica sau Adunarea Domnului Hristos.Traim vremuri cand peste aceste adunaturi le numesc au pus monopol unul sau altul. Ap, Pavel Ii numeste pe acestia care au monopolizat aceste strangeri; Fratii mincinosi;Galateni 2; 4. din pricina fraţilor mincinoşi, furişaţi şi strecuraţi printre noi,.....Indraznesc sa spun ca; Acestia nu au nimic de aface cu Biserica, Adunarea zidita de Domnul Hristos din suflete vi.Biseica vie a Domnului Hristos nu este o adunatura de oameni religiosi care se strang In jurul unui om oricare ar fi el.

         In Biserica, Adunarea vie pe care o zideste Domnul Isus, se gaseste El Insusi. Nu ai sa Il gasesti pe Acest Mantuitor slavit printre cei morti, cadavre spirituale.Ei bine, te poti strange unde vei vrea si sa numesti aceasta strangere cum o vei vrea.Dar acolo nu vei gasi pe Domnul Hristos,Domnul Vieti. O spun cu toata responsabiltatea si temerea Inaintea lui Dumnezeu. Domnul Hristos este Domnul vieti si nu sta, Nu va putea fi gasit decat printre cei adusi la viata de El Insusi.Cu alte cuvinte printre vi.Ioan 1; 4. În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor. Din versetul acesta am scris cate-va ganduri cu alta ocazie si aduceam In atentie ca sa nu fie confuzie ca; Oamenii de care citim sunt cei care au fost adusi la viata. Iata ce spune Autorul acestei epistole dupa evrei;de Biserica celor întîi născuţi, Autorul aduce In atentie nasterea spirituala,acest fenomen divin Il numesc des nu are nimic deaface cu nasterea bilologica pe care o avem toti. Deaceia Apostolul spune;celor întîi născuţi, Spuneam cu alta ocazie ca si Ap, Petru vorbeste de nasterea din nou sau de pietre vi cum numeste el pe cei nascuti din nou si care sunt ziditi de Domnul Hristos la Biserica, Adunarea Lui.

         Citim ca In El era viata si viata era lumina oamenilor. A caror oameni? Negresit a celor adusi la viata de El.Potrivit versetului de mai sus a celor din tai nascuti.El este viu si asa sunt toti cei pe care i-a adus la viata, sau i-a nascut din nou.Fara aceasta nastere din nou divina nu este viata duhovniceasca, spirituala. Cu alte cuvinte, nu vei putea fi cuprins In Biseria vie a Domnului Hristos.Cand am scris despre aceste pietre vi pe care Ap,Petru le aduce Inainte, spuneam ca; Nu ai sa gasesti o piatra, un suflet mort, un cadavru In Biseria Lui vie. Deaceia este si chemata vie.Femeile la mormant Il cautau pe Invatatorul lor printre cei morti. Iata ce le spune Domnul Isus dupa Inviere acestor femei care venisera sa Il planga la mormant. Ele Inca nu stiau ca Cel ce le vorbeste este Insusi Invatatorul lor care e viu acum.;Luca 24;5. Îngrozite, femeile şi-au plecat feţele la pămînt. Dar ei le-au zis: „Pentruce căutaţi între cei morţi pe Cel ce este viu?Daca ar fi sa fac o asemanare cu cei din zilele noastre care sunt vi, ei nu au ce cauta printre cei morti si nici cei morti printre cei vi.Fiecare Isi au locul lor stabilit prin viata fizica pe care si-o traiesc.Intelegem ca fac referire la moarte si viata spirituala.

         Spuneam alta data cand am scris cate-va ganduri de Biserica si din ce este zidita ea ca; Pietrele sunt Pietre vi,Iata dece Aurorul epistolei catre Evrei vorbeste; de Biserica celor întîi născuţi,Ce vrea sa spuna el? Ca nu este pusa pe Temelia Biserici Lui Vie pietre (suflete)moarte.Stim noi toti care iubim Cuvantul lui Dumnezeu si Il cercetam cu interes si cu intensitate,ca;Omul oricare ar fi el este mort spiritual. Ce Inseamna sa fi mort spiritual? Sa fi despartit de Dumnezeu si De Domnul Isus care este viata. Cu toate ca cineva m-a Intrebat ce este aia sa fi mort spiritual? Nu stia saracul ca era unul care citea Cuvantul as zice la suprafata, Il frunzarea. Si mai si vorbea prin locurile unde se adunau unii morti spiritual dar si vi adusi la viata De Dumnezeu prin nasterea din nou.Dumnezeu a avut In vedere sa-I dea Fiului aceste suflete pe care avea sa le mantuiasca, sa plateasca pretul pentru rascumpararea lor si sa le aduca la viata..Acestia vor fi pietrele vi,sufletele aduse la viata care vor fi chemati In Cuvantul lui Dumnezeu Biserica vie sau Mireasa Mirelui.Spuneam cu alta ocazie pentru cine a facut Domnul Isus (Mirele) sacrificiu suprem de s-a jerfit?Raspunsul Il gasim tot In Cuvant. Iata cum citim cand este vorba de Biserica vie, de Mireasa Mirelui; Efeseni 5;25…...cum a iubit şi Hristos Biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea,

         Nu spune Aostolul de orce biserica ci face mentiune sa se distinga de adunatura, de gramada.Biserica celor întîi născuţi,Cine sunt acestia nascuti din nou? Negresit ca nu sunt toata adunatura,Biserica corporala. Ci numai aceia pe care Tatal i-a dat Fiului. Ioan 6;44.La acestia care au fost nascuti de Dumnezeu vei vedea viata noua In ei. Negresit viata din Dumnezeu.Spuneam alta data ca; Adunarile sunt formate din cei mai multi fiind morti spiritual. Ei vin se prezint La Casa lui Dumnezeu fireste cu trupul acesta de carne. Dar In realitate ei nu au nimic deaface cu Domnul Hristos. Unora nu le place sa auda asa ceva’ Dece? Pentruca ei sunt religiosi nu sunt parte din celor întîi născuţi,Am mai Intalnit si pe unii care atunci cand i-am Intrebat unde merg? Mi-au dat acest raspuns; La casa Domnului. Dar ei nu stiu ca aceasta Casa a Domnului are o caracteristica propie. Deaceia Este numita a Domnului. Citim ce caracteristia are. Psalmul 93;5. Mărturiile Tale sînt cu totul adevărate; sfinţenia este podoaba Casei Tale,Doamne, pentru tot timpul cît vor ţinea vremurile.Pentru Casa lui Dumnezeu depune marturie Insusi Dumnezeu. Dece? Pentruca In Casa Lui se afla Fiul Sau.Sunt foarte multi din acestia care participa la strangera celor rascumparati din obisnuinta sau din diferite motive personala.Acestia nu se gandesc ca;In mijlocul celor rascumparati se gaseste Domnul Isus. Matei 18; 20. Căci acolo unde sînt doi sau trei adunaţi în1 (1. Greceşte: Pentru Numele Meu) Numele Meu, sînt şi Eu în mijlocul lor.“

     Spuneam altadata ca; Biserica vie este nevazuta de acesti morti spirituali. Ca si mort nu este Intelept sa astepte cineva sa vada In acestia viata si negresit nici o vedere care poate distinge ce este viu si ce este mort. Precizez ca vorbesc de morti spirituali.Chiar daca vor fi si unii cum am mentionat mai sus de aceala care nu stia ce Inseamna a fi mort spiritual. Cu toate ca Cuvantul ne arat acest expresie de morti spirituali,nu este una dela mine. Efeseni 1;1. Voi eraţi morţi în greşelile şi în păcatele voastre,Deaceia spun ca; Citirea Cuvantului cu interes si pasiune te scoate din Intunericul acesta In care se gasesc cei mai multi care se numesc crestini Versetul continua;cari sînt scrişi în ceruri, de Dumnezeu, Iata daca au fost nascuti din nou, citim ca, Dumnezeu Ii are scrisi In ceruri.Si aici este confuzie mare printre cei ce se aduna la un loc. Cei mai multi I-mi permit sa spun ca;Ingit pe ne mestecat toate aberatiile care le aduc In Adunrae unul sau altul. Fie ele chiar si dela amvon, sau prin cercurile unde se strang ei. Sunt foarte multi naivi care nu sunt interesati sa vada ce spune Cuvantul armonizat despre Mantuire.

     Iata dar, ca acestia care au fost nascuti din nou,au si fost scrisi In Ceruri,De cine? De Insusi Dumnezeu.Spuneam cu alta ocazie ca;Moise Indrazneste sa ceara lui Dumnezeu sa Il stearga din cartea vieti.Exod 32;32………. atunci, şterge-mă din cartea Ta, pe care ai scris-o!“Am pus o Intrebare retorica;Ce Moise la Indemnul tau Dumnezeu te-a scris?Cei care sustin ca se poate pierde Mantuirea sunt niste neaveniti In ale Cuvantului lui Dumnezeu. Si spuneam alta data ca;Nu Ii gasesc atat de vinovati pe ei care propaga aceasta Invatatura aberanta. ci pe cei care Inghit orce li se serveste prin Biserici, Adunari.Daca ai o viata schimbata, noua, atunci esti nascut din nou.Daca iubesti Cuvantul lui Dumnezeu este o dovada din multele alte care dovedeste ca esti Zidit In Biserica celor Intai nascuti. Si ca esti scris In Cartea vieti de Insusi Dumnezeu care te-a nascut.Daca nu vezi nimic In viata ta noua daca oa i Intradevar, si daca Cuvantul Il citesti din rutina si te oboseste, te plictiseste, Este o dovada ca esti mort si nu esti zidit ca o piatra vie la Biserica Domnului Hristos.Poti fregventa o biseria sau Adunare de anii multi dar sa nu te bucuri de Mantuirea Domnului Hristos. Ma opresc aici si doresc sa Impartasesc cu Fratii si Surorile mele de pretutindeni care sunt scrisi In Cartea vieti.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: