joi, 24 ianuarie 2019

Matei 7;7. Cereţi, şi vi se va da; căutaţi şi veţi găsi; ...............


CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Matei 7;7. Cereţi, şi vi se va da; căutaţi şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide.

         Am primit acest verset si cel ce la trimis gandesc ca a avut In minte Inceperea unui an nou. Si ca mai toata lumea religioasa Isi pun In minte la sfarsit de an ce au ei de Implinit( sau ce dorinte) In anul care vor intra.Sigur ca nu am auzit pe niciunul din cei pe care Ii cunosc ca Pocaiti sa cera ceva de natura spirituala. Adica, sa ceara ceva dela Dumnezeu. Ce sa ceara? Har, ca sa traieasca mai mult spre slava Lui decat In anul care a trecut. Cu alte cuvinte, sa fie o marturie mai puternica printre cei cu care vin In contact zilnic.Cei mai multi se grabesc sa ceara lui Dumnezeu lucruri materiale care au deaface cu viata aceasta,cu pamantul. Nu e rau sa cerem si lucruri care ne framanta unde ducem lipsa In nevoile noastre. Sunt Familii care au copii si au o situatie care nu le permite sa asigure poate un trai decent.Este normal ca o astfel de cerere este necesara de adus Inaintea lui Dumnezeu care se ocupa de nevoile noastre.

        Dar sunt si unii care nu sunt interesati de a cere ceva care sa-i faca sa creasca In cunoasterea tot mai bine a Domnului Hristos, a Cuvantului.Iata evangelistul Matei ce cuvinte adreseaza.Celor de atunci si noua celor de azi. Cereţi, şi vi se va da;In aceste cuvinte, Personal gasesc;Un Indemn si tot odata si o garantie,( o fagaduinta)..Cereţi, Am spus ceva mai sus ca si o introducere despre a cere. Dar as dori ca Impreuna sa ne uitam la noi personal ce ne-am pus In minte si inima sa cerem In acest an In care am intrat.Sigur ca,O Inima lucrata, transformata de Dumnezeu, va cere ceia ce este Ingaduit de Cuvant. Dece asa? Pentruca Dumnezeu Tatal nostru ne-a dat Cuvantul sfant ca un gid, un Indrumator al vieti noastre.Adica, In el vom putea gasi tot ceia ce ne framanta si ne trebuie.Dumnezeul nostru nu ne-a lasat sa cautam raspunsuri la nevoile vieti pe la oameni, oricare vor fi ei sau prin carti care zic unii ar putea sa ne dea un raspuns la framantarile, nevoilor noastre.

         Apoi, cererea potrivit cu felul Domnului Isus de a ne Invata se va Incheia pentru cel rascumparat cu;Faca-se voia Ta. Asa a procedat Mantuitorul nostru In Gradina Getsimani si asa trebuie sa procedeze toti cei care pretid ca  apartin Domnului Hristos.şi vi se va da;Indraznesc sa spun ca aceasta garantie implica neaparat Voia lui Dumnezeu cu privire la cererea adresata Tatalui.Domnul Isus nu spune ca va fi dat oricum. El a lasat la latitudinea fiecarui care aduce o cerere Inaintea Tatalui, ca mai Intai sa o examineze el Insusi daca e dupa voia lui Dumnezeu. Am avut ocazia sa Intalnesc si din acestia care spun ca ei sunt pocaiti si cer orice vrea ca li se va da. Ca asa scrie In Bilie, In acest verset.Si cand le-am spus ca;Dumnezeu nu a garantat ca va Implini orce dorinta. El a garantat In Cuvantul Lui ca va avea grija de nevoile Copiilor Lui.Ii spuneam uni frate al meu dupa trup ca; Dumnezeu nu s-a obligat sa satisfaca dorintele, pretentiile nimanui.El ne-a lasat In Cuvant scris; Painea si apa nu Iti vor lipsi. Si i-am spus fratelui ca ce ne este necesar vom avea Intotdeauna.

        Apoi, versetul continua;căutaţi şi veţi găsi; Chiar asa sa fie? Asa este daca sta scris. Dar trebuie sa fim mai atenti la armonizarea a ceia ce citim din Cuvant. Iata ce Indemn ne da doi evangelisti;Matei 6;33. Căutaţi mai întîi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.Si evangelistul Luca este unul care ne spune aceleasi cuvinte cand vine vorba de cautare;Luca 12; 31. Căutaţi mai întîi Împărăţia lui Dumnezeu, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.Indraznesc sa spun ca; Cuvintele Domnului Isus trebuie Intelese in armonie cu alte locuri din Scriptura. Personal Inteleg ca nu a avut Domnul Isus In vedere sa spuna ca Dumnezeu Tatal va va da orice veti cere chiar daca nu este In armonie cu voia Lui. Apoi,Domnul Isus mai spune;bateţi, şi vi se va deschide.Unde sa bati? La ce usa sa bati? Lucrurile le vad la modul literal ca le aduce Domnul Isus In atentie.

         Nu este vorba de a se deschide o inima pentru evangelie. Pentruca Domnul Isus spune aceste cuvinte;Ioan 6;44.Nimeni nu vine la Mine daca nu e atras de Tatal.Asa dar, Inteleg ca versetul are o aplicatie pentru cei ce erau In nevoie. Nici decum pentu pretentiile sau dorintele unora, fie ei si crestini, religiosi. Cu toate ca am Intalnit si din acestia care ziceau ei ca se prezenta Inaintea lui Dumnezeu si cerea orice.Cerea lucruri firesti care nu aveau nimic de aface cu lipsa spirituala. Cu toate ca se credeau crestini.Noi toti care citim Cuvantul cu atentie stim cum se poate veni Inaintea lui Dumnezeu de a cere ceva. Nu exclud si lucruri materiale de care avem nevoie. Dar Domnul Isus ne Invata cum sa cerem Ioan 14; Dacă veţi cere ceva în Numele Meu, voi face.Am scris cate-va ganduri cu alta ocazie cu privire la a veni Inaintea Tatalui nostru In numele Domnului Hristos.Spuneam atunci ca; Un copil nu Indrazneste sa mearga Inaintea Tatalui cu cereri pe care stie ca Tatal nu le v-a Implini.

         Si cu mult mai mult noi care suntem constienti ceia ce am putea primi dela Tatal nostru In Numele Domnului Isus.Acestea erau Cuvinte de Incurajare pentru cei saraci. Multi erau cei ce se tineau dupa Domnul Isus. Si Lui i se facuse mila de ei.8. Căci ori şi cine cere, capătă; cine caută, găseşte; şi celui ce bate, i se deschide.Continua sa spuna In versetul 8 Sigur ca atunci ca si In toate timpurile au fost saraci. As asocia aceste cuvinte al Domnului Isus cu ce replica as spune la da Ucenicilor lui cand unul dintre ei, aduce In atentie risipa.Acesta era Iuda iscarioteanul care l-a si vandut pentru bani. Iata cuvintele Mantuitorului adresate;Ioan 12;8. Pe săraci îi aveţi totdeauna cu voi, dar pe Mine nu Mă aveţi totdeauna.“Iata dece spun ca; Personal Inteleg ca Mantuitorul adreseaza aceaste cuvinte din Matei 7;7-8, sunt adresate saracilor la modul literal. Dar cei rascumparati stiu ca si ei au nevoie spirituala de a cere Tatalui,de a bate la Usa Harului,pentru nevoile lor zilnice.

         Personal Inteleg ca; Dumnezeu Tatal nostru ne cunoaste toate nevoile noastre. Ca Copii ai Lui suntem In prezenta Lui continu.Deseori spun ca; Cei rascumparati fac parte din Familia cereasca.Nu e rau sa venim Inaintea Tatalui nostru cu nevoile noastre. Dar ca sa intervina Scumpul nostru Mantuitor este necesar ca sa apelam In numele Lui, a Domnului Isus. Apoi, trebuie sa stim cum a Incheiat Domnul Isus rugaciunea Lui catre Tatal In Gradina Getsimani era coplesit ca fiu al omului.Luca 22;42. zicînd: „Tată, dacă voieşti, depărtează paharul acesta dela Mine! Totuş, facă-se nu voia Mea, ci a Ta.“Atunci vom ramanea In liniste precum a ramas Scumpul nostru Mantuitor.Spuneam alta data ca a cere ce nu e dupa voia Lui Dumnezeu si ne fiind Implinita cererea, cei mai multi cad In depres sufletesc.Cateva ganduri care din nou doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sinceri de pretutindeni si care iubesc Cuvantul  lui Dumnezeu Intardevar.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: