duminică, 27 ianuarie 2019

Efeseni 3;16. şi-L rog ca, potrivit cu bogăţia slavei Sale,.............


CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Efeseni 3;16. şi-L rog ca, potrivit cu bogăţia slavei Sale, să vă facă să vă întăriţi în putere, prin Duhul Lui, în omul din lăuntru,

     Ap, Pavel Ii purta pe inima pe acesti credinciosi. Se ruga pentru ei sa creasca In cunoasterea tot mai multa, profunda a Domnului Hristos. Personal Inteleg ca;Pavel se ruga pentruca aceasta era dorinta lui. Dealungul vremi Credinciosii sau rugat unii pentru altii si nu Intodeauna a avut efectul dorit. Tocmai pentruca era dezinteres din partea unuia sau a altuia de a dori ca sa creasca spiritual In cunoasterea Domnului Hristos. şi-L rog ca, potrivit cu bogăţia slavei Sale, In Domnul Hristos este bogatie. Avem In cuvant ca Dumnezeu da cu mana larga. Si ca sa desbracat pe El ca sa ne Imbogateasca pe noi.2 Corinteni 8; 9. Căci cunoaşteţi harul Domnului nostru Isus Hristos. El, măcar că era bogat, s-a făcut sărac pentru voi, pentruca prin sărăcia Lui, voi să vă îmbogăţiţi.Negresit, nu la modul literal ci spiritual.Cu alte cuvinte, nu se retine In a Imbogati pe cei  pe care i-a nascut din nou.

     Dumnezeu este Tatal celor pe care i-a nascut. Si are tot interesul ca Copiii Lui sa faca cinste numelui Sau binecuvantat.Nu cerea Pavel decat,potrivit cu bogăţia slavei Sale,Dumnezeu pentruca este bogat are de unde sa dea si Copiilor Lui.Cu alte cuvinte, sa-i Imbocateasca. Pacatul ia saracit si ca orice sarac arati rau.Iata ce citim In Romani despre bogatie. Dar nu de bogatia materiala a acestei lumi. Ci este vorba de bogatia slavei Lui.Romani 9;23. şi să-Şi arate bogăţia slavei Lui faţă de nişte vase ale îndurării, pe cari le-a pregătit mai dinainte pentru slavă. Pavel aici arata aceste vase de care s-a Indurat Dumnezeu.Personal ma Intreb; Dece sunt atatia care pretind ca sunt credinciosi saraci spiritual? Cand te tragi dintr-o familie bogata, esti partasi la bogatia Parintilor. Uite tot asa stau lucrurile si pe fond spiritual.Daca sunt unii daca nu chiar cei mai multi saraci este un singur raspuns pe care mi-l dau mie personal. Acestia nu fac parte din Familia cereasca.

    Ei nu au parte de;bogăţia slavei Sale, Cu mult mai mult de Mostenirea Impreuna cu Domnul Hristos. Ap, Petru vorbeste de o mostenire a Sfintilor care este pastrata In ceruri, In Casa Tatalui. Adica la parintele Indurarilor.1 Petru1; 4. şi la o moştenire nestricăcioasă, şi neîntinată, şi care nu se poate veşteji, păstrată în ceruri pentru voi. Care voi? Voi care ati capatat Indurare.1 Petru 2;10. pe voi, cari odinioară nu eraţi un popor, dar acum sînteţi poporul lui Dumnezeu; pe voi, cari nu căpătaserăţi îndurare, dar acum aţi căpătat îndurare.Acesta este si motivul de Ap, Pavel Ii vede pe acestia rascumparati,ca niste,vase ale îndurării,Dumnezeu ne-a avut In vedere sa se Indure de noi pentruca tot El ne-a creiat In mod special ca la vremea cand Il v-a descoperi pe Fiul Sau ca Mantuitor sa putem fi introdusi,sa ne bucuram de Indurarea Sa.Am spus ne-a avut In vedere,adica pe noi care azi ne bucuram de mantuirea Fiului Sau.

    Fiecare se cunoaste daca face parte din; pe voi.Daca da, atunci ne bucuram Inpreuna de Domnul Isus.Apoi, Apostolul aduce In atentie; bogăţia slavei Sale,Avea sa spuna Domnul Isus Tatalui In rugaciunea Lui aceste cuvinte;Cuvinte care reflecta dragostea Mantuitorului pentru ai Lui;Ioan 17;22. Eu le-am dat slava, pe care Mi-ai dat-o Tu, pentruca ei să fie una, cum şi noi sîntem una, Iata In ce consta aceasta bogatie a slavei Domnului Hristos ca cei rascumparati cum sa fie ei?;ei să fie una,Sa ne uitam putin In jurul nostru unde ne strangem la un loc. Reflecta aceste cuvinte ale Domnului HristosIn strangerile laolalta? cum şi noi sîntem una; In relatia noastra unul cu altul?Personal cat cunosc este departe de a ne indentifica cu scumpul nostru Mantuitor. Spun asta la modul general. Sunt Fratii si Surori care se opsearva dela distanta ca ei Implinesc aceste cuvinte ale Domnului Isus.Dar ce sa faci? Poti fi una cu cei care nu sunt nascuti din nou?

    Chiar daca acestia au fregventat o Adunare sau alta de multi ani.Am cunoscut atitudini printre cei ce se strang la un loc care nu au dovedit si nici acum acestia nu fac dovada ca se pot Indentifica cu aceste cuvinte ale Domnului Hristos; cum şi noi sîntem una.Apoi, Ap, Pavel aduce In atentie puterea. Putere de care orice copil al lui Dumnezeu are nevoie.De ce fel de putere? prin Duhul Lui,Indraznesc sa spun ca aceasta putere nu este orice fel de putere. Este puterea Duhului care se rasfrange In viata celui nascut din nou . Dece ne este data aceasta putere? Pentru a sta tari, fermi, Inpotriva celui rau si a pacatului.Unde locuieste aceasta putere a Duhului? Avem scris; în omul din lăuntru,Cum adica? Este om In launtru dar si afara din noi? Negresit ca da. Altminteri nu ar fi cuprins Duhul lui Dumnezeu launtru.Omul din launtru nu Il au decat cei nascuti din nou. Dar si cei nascuti din nou,au si omul de afara adica, Firea veche carnala.Cei mai multi care se numesc crestini sunt Intariti In omul deafara carnal prin puterea lor propie temporala.

    Acestia nu au aceasta putere interioara pentruca nu au acest om In launtrul lor.Aceasta putere Interioara le este data celor nascuti din nou tocmai sa poate sa biruie pacatul si In ultima instanta tentetiile firi vechi carnale. Fire care spuneam altadata este aliata celui rau.Apoi, Ap, Pavel aduce In atentie pe Domnul Hristos In acest verset;17. aşa încît Hristos să locuiască în inimile voastre prin credinţă; Pavel spune despre inima. Dar Domnul Hristos nu va locui decat Intr-o inima schimbata, taiata In prejur cum vedem aceasta expresie in alt loc din Cuvant.Mai Intai inima trebuie sa fie un vas curat, ales pus deoparte pentru Dumnezeu. Abia atunci Domnul Hristos va locui In acea inima.Ap, Pavel scria unora care se adunau la un loc. Dar tot el spune ;2 Timotei 2;20.Intr-o casa mare sunt doua feluri de vase…..Indraznesc sa spun ca inima schimbata de Dumnezeu este potrivita de al gazdui pe Domnul Hristos In ea.Dar Pavel aduce In atentie; prin credinţă;Cei ce citesc Cuvantul cu atentie stiu ca este vorba de Credinta care vine,Romani 10;17.ca dar din partea lui Dumnezeu.

    Deseori pun acest verset pentru a face diferenta Intre credinta pe care o numesc biologica cu care se naste orice om.Aceasta credinta ca Dar al lui Dumnezeeu ne este aratata In;Efeseni 2;8.Pavel spune ca totul este directat spre dragoste.pentruca, avînd rădăcina şi temelia pusă în dragoste,Daca suntem atenti In Cuvant vom vede ca nu este vorba de orice dragoste cum nu este vorba de orice credinta umana. Cand vorbim de mantuire, aceasta credinta de natura umana nu are nimic de aface cu mantuirea. Pavel le scrie unor credinciosi din Roma despre aceasta credinta care genereaza dragostea din Dumnezeu. pe care o aduce In atentie aici In acest verset din Efeseni 3;17.Iata care este efectul credintei.Apoi,citim In; Romani 5;5…...dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfînt, care ne-a fost dat.Cu alta ocazie am spus cate-va ganduri din acest verset despre credinta turnata, si nu picurata.Cuvantul acestaTurnat arata belsugul din abundenta.Cate-va ganduri pe care din nou doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele de pretutindeni care sunt sinceri si iubesc Cuvantul sfant al lui Dumnezeu Intradevar.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: