miercuri, 30 ianuarie 2019

Marcu 4;23. Dacă are cineva urechi...................

CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Marcu 4;23. Dacă are cineva urechi de auzit, să audă.“

         Domnul Isus pune o Intrebare retorica, dar si cu un Indemn celor carora le vorbea.Erau multi care se tineau dupa Domnul Isus;Acestia aveau diferite interese.Si daca ne utiam cu atentie care erau acestia care se tineau dupa El, vom vedea diferiti oameni din toate paturile sociale.Dela bogati si pana la cei saraci. Dela intelectuali si pana la analfabeti, sau mai putini educati.Printre ei Ii vedem pe Farisei, Saduchei care faceau parte din socetatea intelectuala.Dar mai vedem si saraci care aveau nevoie Intrun fel sa fie ajutati fie sa le dea de mancare sau sa Ii vindece pe ei sau pe unul din ai casei.Si azi nu e cu nimic diferit decat atunci, Numai ca azi Domnul Isus nu mai este printre oameni la modul fizic In trup.Acestia unii din ei au interesele lor personale de se atasaza pe unde sa strang cei rascumparati ai Domnului Hristos.Poate se gasesc si unii care nu sunt de acord cu ce spun; Dar asta e o relotate de nefagaduit.

         Iata ce cuvinte a prins Ev, Marcu din cele spuse de Domnul Isus; Dacă are cineva urechi. Ce vor fi spus cei de fata la aceste cuvinte ale Domnului Hristos? Dar si cei dealungul vremi care au citit aceste cuvinte relatate de Ev,Marcu?Daca unii vor fi auzit doar aceasta prima parte, ar fi putut spune;Ce vorbe sunt astea? Nu au toti oamenii urechi? Si a continuat cu ce pot face aceste urechi sau dece le-a pus Dumnezu In corpul omenesc ca sunt componente vitale In trupul omului. Tot ce a pus In acest trup Dumnezeu sunt vitale.Noi stim ca si cei carora Domnul Isus le spunea ce rol au urechile.De a auzi ca oamenii sa pot sa comunice Intre ei. Dar ma gandesc ca: Aceste urechi de carne ar trebui sa auda si cuvintele lui Dumnezeu care le-a facut,pus acolo la locul lor.Dar iata ca ele nu pot auzi glasul lui Dumnezeu.Dece nu pot ei auzi ce este de natura spirituala?Un singur raspuns ni-l da Scriptura; Omul este mort spiritual.Efeseni 2;1.Asa dar, sa nu se astepte cineva ca orcine sunt stransi la un loc vor auzi cuvintele lui Dumnezeu.

         Domnul Isus spune;Daca au aceste ureci sa să audă.Dece era interesat Domnul Isus sa auda acestia? Negresit ca le aducea o veste buna. Dar iata ca aceste urechi de carne nu pot auzi ce este spiritual, duhovnicesc.Oricat ar fi straduit ei sa auda ceia ce Domnul Isus le aducea Inainte nu puteau.Ieremia 5;21. Si alte locuri. Personal Inteleg ca vor auzi doar cei carora Dumnezeu le desfunda urechile. Isaia 32;3.Ce vreau sa spun este ca;Fara interventia lui Dumnezeu omul este surd si orb la cuvintele Domnului Hristos care le vorbea despre lucrurile ceresti. Si Domnul Isus stia acest lucru deaceia le si spune;să audă. Cu alte cuvinte, vrea sa spuna Mantuitorul ca vor auzi doar cei In a caror viata Intervine Dumnezeu.Apoi, Domnul Isus, se adreseaza celor care au auzit din multime.Prin faptul ca au auzit acestia, deja faceau diferenta Intre ei si cei ce nu auzeau. Sau desprins din multimea mare care Il urma pe Domnul Isus . De auzit auzeau toti cu urechile acestea de carne. Dar nu se cobora la inima numai la cei care Ii avea Dumnezeu In vedere sa ia seama la ceia ce le spunea Domnul Isus.

         Si azi ca si In toate timpurile, s-a vestit evangelia Domnului Isus dar nu au beneficiat decat cei care au auzit si la a caror inima a lucrat Dumnezeu.Asa cum am spus, Domnul Isus se adreseaza In versetul 24. El le-a mai zis: „Luaţi seama la ce auziţi. Sigur ca Domnul Isus se adresa la toti cum a facut-o mereu cand vorbea multimi. Dar de data aceasta Cuvantul ne arata ca; El le-a mai zis:A venit Mantuitorul cu o precizare de care nu numai cei din vremea aceia trebuia sa ia seama la ce auzeau.Dar si cei din toate timpurile sunt Indemnati sa fie atenti ce aud.Sunt multi care se considera ei ca pot da Invatatura printre Frati si Surori.Dar Invatatura lor este una care raspandeste otrava. Cu alte cuvinte, otreveste sufletul celor care pot auzi.Am asistat si eu la tot felul de prediciIn decursul vieti care erau pline de glume, de vorbe goale.Fac acestea subiectul Instintatri Domnului Hristos pe care l-ea spus atunci si care sunt de actualitate mai mult decat oricand azi?

         Cat cunosc eu personal spun ca;  Negresit ca da.Interesul celor care tin predici este unul singur anume; Sa atraga audienta cat de mare. Dece? Pentruca de acolo la vine painica de toate zilele.Cand trece tava sau punga prin fata fiecaruia cu cat sunt mai multi cu atat beneficiu material, banesc este mai mare. Era Domnul Isus sau Apostolii Interesati De gloata multa? Nu ne arata Cuvantul ca Mantuitorul era interesat ci ca; Gloata era interesanta sa-L vada din diferite motive.Mantuitorul apela la Tatal cand era In nevoie. Avem locuri In Cuvant unde putem vedea Interventia lui Dumnezeu la nevoile Domnului Isus si a Ucenicilor Lui.Ce vreau sa spun este ca, Domnul Isus avea In vedere sa vesteasca Imparatia cerului pentru care venise aici In lume.„Luaţi seama la ce auziţi. Erau si pe vremea aceia ca si azi diferite Invataturi care nu aveau nimic, dar apsolut nimic de aface cu mantuirea sufletului celor ce Intradevar auzeau.

         Era o Instintare imperativa pentru toti aceia care ajunsesera sa auda Intradevar.Cu mult mai mult In zilele noastre cand se vantura prin Adunari, Biserici, fel de fel de aberatii care:I-mi permit sa spun ca Indeparteaza sufletele dela Adevar, dela Domnul Isus care este Adevarul.Vorbe de  umplutura nu Isi au locul In Casa lui Dumnezeu. Daca o numim Casa a lui Dumnezeu.Ma Intreb des daca strangerile aceastea toate se numesc Casa a lui Dumnezeu. Acolo unde se strang, ca sa fie aceasta Casa a lui Dumnezeu sunt doua lucruri de mare impartanta, esentiale, care-i da acest stataut de Casa a lui Dumnezeu. In primul rand Psalmistul o vede ca aceasta Casa e sfanta.Psalmul 93;5. Apoi, daca e sfintenie si Domnul Isus este In mijlocul acestei strangeri pe care Cuvantul din pricina ca e Fiul Lui Dumnezeu o numeste Casa lui Dumnezeu.Nu poti numi asa ceva orice strangere de gramada.

         Fiecare dintre cei ce obisnuiesc sa spuna cand sunt Intrebati unde merg si ei se grabesc sa dea acest raspuns; La Casa “domnului” Cate lucruri nu se petrec acolo unde se strang unii si alti.Cineva I-mi spunea o Imprejurare dintr-o biserica ca a venit pastorul dintr-o vacanta din Romania  pe unde a umblat el pe la Bacau. Acest pastor a Inceput sa povesteasca cum si-a petrecut vacanta. L-am Intrebat pe persoana respectiva daca Domnul Isus era interesant, de ce vacanta a avut acesta Persoana prin Romania?Persoana In cauza nu mi-a dat niciun raspuns.Toti care erau acolo au auzit ceia ce debita acest pastor.Dar cand vine vorba sa auda cuvinte spirituale sunt surzi.Unii merg prin biserici pentru intretiment, de a se Intalni cu unul sau cu altul nu cu Domnul Isus.Indraznesc sa spun cu toata temerea ca; Strangerea nu e Biserica Domnului Isus care o zideste El.Matei 16;18.O poti numi cum vrei dar locul Domnului Isus nu e acolo. Unii Isi pun si o cruce atarnata la intrea de perete ca simbol ca este biserica. Asta ca si reclama.Cate-va ganduri pentru Fratii si Surorile mele de pretutindeni care aud si sunt sinceri cu ei In fata Cuvantului lui Dumnezeu.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: