joi, 14 noiembrie 2019

Evrei 5; 9. Şi după ce a fost făcut desăvîrşit, S-a făcut pentru toţi cei ce-L ascultă, urzitorul unei mîntuiri vecinice,......Evrei 2;10…. să desăvîrşească, prin suferinţe, pe Căpetenia mîntuirii lor.

CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

        Am primit un email cu privire la suferinta dela o Sora.Sigur, ca suferinta spuneam altadata nu este buna,placuta.Pentru cei mai multi dintre noi este greu de Indurat,suportat. Dar cand privirea ne este indreptata laScumpul nostru Mantuitor, ele se atenueaza. Dar zicem noi, care trecem prin ea ca e greu de suportata. Dar sa vedem ce are Cuvantul de spus In privinta asta. Sunt tot felul de suferinte In lume. Nu ne place sa auzim de asa ceva chiar noua care ne numim Copii ai lui Dumnezeu.Dar cand venim la noi care suntem constienti ca suntem copii ai lui Dumnezeu,Oricare suferinta va fi luata din mana Tatalui nostru.Versetul ne arata ca este un mijloc al lui Dumnezeu de a disciplina si prin aceasta disciplina sa ne sfinteasca sa ne faca asemenea Fiului Sau prea iubit.Iata cum s-a purtat Dumnezeu cu Fiul Sau.Şi după ce a fost făcut desăvîrşit,

        Stim ca este vorba de Scumpul nostru Mantuitor.Dece trebuia El sa fie desavarsit In felul acesta? Sigur ca este o Intrebare destul de legitima. El era Fiul lui Dumnezeu si nu a Incetat nici-o data sa nu aiba dumnezeirea pe care o avea. Trebuie sa tinem cont de un lucru amanunt ca sa nu ne Incurcam In a Intelege acest verset si altele anume; Domnul Isus se numea aici pe pamant Fiull Omului.Deci, a fost facut desavarsit ca Om.Si asta ca sa ne arate, sa ne dovedeasca, noua oamenilor mantuiti ca ne este necesara desavarsirea. Si acesta este unul din mijloacele pe care Tatal nostru Il aplica In vietile noastre de Copii ai Lui.Marcu 10;45. Căci Fiul omului n-a venit să I se slujească, ci El să slujească şi să-Şi dea viaţa răscumpărare pentru mulţi!“Spuneam altadata ca; Domnul Isus parca simtea o placere sa se numeasca El Insusi Fiul Omului.

        Aceste doua cuvinte pentru mulţi! Este un alt subiect cu alta ocazie cu ajutorul Domnului poate ne vom opri putin si asupra lor ca este mare confuzie printre crestinii.Iata deci pe cine a desavarsit Dumnezeu pe Fiul Omului nu pe Fiul lui Dumnezeu.Prorocul Isaia Il vede In prorocie cu mult Inainte de a veni aici pe pamant ca Fiu al Omului. Ca ar fi cam cinci sute si ceva de ani. Asa a gasit Dumnezeu cu cale sa Il faca desavarsit?Versetul de mai jos din Evrei 2;10 ne spune;prin suferinţe.Daca citim Isaia 53, vom vedea ca Isaia vorbeste la plurar de suferinte asa cum citim In acest verset din Evrei 2;10.Daca vreau sau doresc sa fiu ca Mantuitorul meu cand Il voi Intalni pe nori cerului, sau cand ma va chema la El,zic; ca tebiue sa acept suferinta cu lejeritate. Sau, sa ma exprim mai bine fara murmur de nemultumire, Intr-o stare de evlavie.

        Cel putin asa Inteleg eu personal.In Evrei 2;10. Personal sunt Incredintat potrivit cu ceia ce citesc In Cuvant si In mod deosebit in cuvintele Domnului Isus.Pe care Domnul Isus le aduce In atentie ca la El nu pot veni decat numai cei atrasi de Tatl Lui.Ioan 6;44.Dece vroia sa-i duca la slava?. Pentruca sunt Fratii Lui.Matei 28;10. Atunci Isus le-a zis: „Nu vă temeţi; duceţi-vă de spuneţi fraţilor Mei …..Unde la slava? In casa Tatalui Sau. Dar dece nu apare aici cuvantul pe toti fiii? Si numai pe multi fii?Personal Inteleg ca Fii sunt numai cei pe care Dumnezeu Tatal Domnului Hristos Ii duce la Fiul Sau.Cu alte cuvinte, Ii naste din nou.Spuneam altadata dece Ii duce la Fiul Sau? Pentruca In El, In Fiul este viata. Ioan 1;4.Sunt cate-va locuri In Cuvant unde se specifica aceste cuvinte;pe multi.Intrebarea fireasca se pune;Cat de multi? Si pentru aceasta Intrebare gasim raspunsul tot In Cuvant;Cati vor fi alesi din multimea care ne Inconjoara de veacuri, dela Intemeierea lumi. MULTI

        Asa citim In acest verset din;Marcu 13; 27. Atunci va trimete pe îngerii Săi, şi va aduna pe (cei aleşi) din cele patru vînturi, dela marginea pămîntului pînă la marginea cerului.Acest numar cat de multi Il putem Intelege din cuvintele pe multi, adica este un numar care Dumnezeu Il cunoaste. Ce vreau sa spun este ca; Faptul ca citim de multi nu citim pe toti.Nu putem face speculatie ci ramanem la ceia ce este scris anume;Matei 22;14. Căci mulţi sînt chemaţi, dar puţini sînt aleşi.“cu alte cuvinte, acesti putini alesi sunt din multimea care ne Inconjoara. Dar ei sunt multi din cei ce sunt chemati.Si daca ne uitam si la alt loc la ce spune Domnul Isus de cele doua cai. Una larga si alta Ingusta si ca putini cei ce o afla pe cea Ingusta.

        Citim In acest verset;Matei 7;14. Dar strîmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viaţă, şi puţini sînt ceice o află.In concluzie sunt putini din gloata mare de oameni chemati In decursul Istoriei umane.Toti erau fiii lui Israel ai lui Avraam. Dar nu toti sunt Copiii sau, Fiii lui Dumnezeu.Asa cum nu erau toti din Avraam.Avem In privinta aceasta un loc care ne arata ca nu toti cei ce se coboara din Israel sunt israeliti.Romani 9;6... …..Căci nu toţi cei ce se coboară din Israel, sînt Israel;Tot asa nu toti oamenii  sunt din Dumnezeu. Cei ce erau din Avraam da, se chemau Israeliti. Si despre Copiii lui Dumnezeu avem aceiasi analogie adica;Din Dumnezeu sunt numai cei nascuti din nou de Dumnezeu. Si In privinta aceasta avem loc care ne arata ceia ce spun;1 Ioan 4;6. Noi însă sîntem din Dumnezeu;.......

        Iata ca Fiul a fost facut desavarsit.Dece a fost Domnul Isus facut desavarsit? Şi după ce a fost făcut desăvîrşit, Pentru cei pe care ia dat Lui ca sa-i aduca la viata, si apoi, la slava Impreuna cu El. Am dat des aceste versete;Ioan 6;44. Care ne arata ca cei care au capatat viata vesnica sunt cei pe care Tatal ia dat Fiului. Si ca In El era viata care o da si celor pe care Tatal Ii aducea la Fiul.Ioan 1;4.Si iata ca, aici In aceste cuvinte vom vedea pentru cine s-a facut El, Domnul Isus.S-a urzitorul unei mîntuiri vesnice. Sunt destui daca nu chiar cei mai multi care pun la Indoiala aceasta mantuire vesnica. Negresit, daca Dumnezeu a lucrat acest fenomen divin Il numesc al nasteri din nou. Abia a tunci, esti posesorul unei mantuiri vesnice.  O vezi tu personal In felul de cum Iti desfasori viata de zi cu zi. Apoi, o vad si cei cu care vi In contact zilnic. Fie cu vecinii sau colegii de lcru.Cate-va ganduri pe care din nou dorsc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele de pretutindeni care iubesc cuvantul lui Dumnezeu sincer.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: