sâmbătă, 23 noiembrie 2019

Tit 1;1. Pavel, rob al lui Dumnezeu, şi apostol al lui Isus Hristos, .............


CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Tit 1;1. Pavel, rob al lui Dumnezeu, şi apostol al lui Isus Hristos, potrivit cu credinţa aleşilor lui Dumnezeu şi cunoştinţa adevărului, care este potrivit cu evlavia,

       Am mai scris cate ceva si din alte locuri unde Sfintii lui Dumnezeu se numesc ei Insusi Robi. Si spuneam atunci ca nu le este rusine sa se introduca Fratilor ca Robi ai Domnului Hristos.Sa vedem cum se introduc azi cei care se numesc altfel de cum se numea Ap, Pavel si alti slujitori ai Domnului Isus.Acestia stim toti cum se introduc sau se recomanda. Sunt pastorul sau reverendul cutare.Si mai spuneam ca azi nu am auzit pe nici unul din cei care se Intituleaza ei Insusi teologi, pastori sau mai stiu eu cum vor sa se cheme ei ca au facut un seminar sau altul. Aceasta stare de Rob este Injositorae Nu ? asa cel putin apare. Dar sa fi Rob al Domnului Hristos facut de buna voie, e cu totul altceva de a fi rob facut de oameni.1Corinteni 7; 23. Voi aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Nu vă faceţi dar robi oamenilor.  Ap, Pavel vorbeste unora care se strangeau Impreuna la biserica.

        Am cunoscut si din acestia care se recomandau asa cum am spus mai sus, dar si robi care s-au facut fie de voie sau de nevoie unuia din acesti pastori.     Iata ce frumos aceste doua stari sunt armonizate de Ap, Pavel,care are au un efect de zmerenie a celor care nu se rusineaza de Domnul  numele Hristos.Prima data Pavel aduce In atentie starea de rob. Apoi, pe cea de Apostol.Un grad de zmerenie profunda vedem la el. Mai spune el tot asa de zmerit despre el ca este o starpitura caruia i s-a arata si lui la urma Domnul Isus;1 Corinteni 15;8. După ei toţi, ca unei stîrpituri, mi s-a arătat şi mie.Personal nu vad la niciunul o asa stare de zmerenie ca la Pavel. Oricum, daca suntem sinceri si privim la epistolele Lui avem mult de Invata dela acest Rob.In acest verset el spune ca este;rob al lui Dumnezeu,Si apoi;apostol al lui Isus Hristos.Sigur ca, Inteietate o are Dumnezeu Tatal.Iar personal el a fost chemat de Domnul Isus.

        Ap, Pavel avea sa spuna despre Domnul Isus aceste cuvinte;Filipeni 2;6. El, măcar că avea chipul lui Dumnezeu, -totuş n-a crezut ca un lucru de apucat- să fie deopotrivă cu Dumnezeu, Iata dela cine Invatase Ap, Pavel Zmerenia. Dela Cel care Ii iesise pe drumul Damascului In situatia aceia unica dramatica. Avem si noi de Invatat dela Scumpul nostru Mantuitor ceia ce Pavel a Invatat; Matei11;29……..şi învăţaţi dela Mine, căci Eu sînt blînd şi smerit cu inima.Avea o chemare deosebita In randul Apostolilor. Lui I-a fost descoperita taina Biserici Domnului Hristos prin Incredintarea Neamurilor. 1 Timotei 1;11. potrivit cu Evanghelia slavei fericitului Dumnezeu care mi-a fost încredinţată mie.Efeseni 3;1...13.Aduce In atentie Ap, Pavel si alegerea pe care o face Dumnezeu. Celor mai multi din asa zisii crestini nu le place sau,nu le face placere sa auda despre alegere,predestinare Dar asta e realitatea Cuvantului lui Dumnezeu care ni la lasat scris.

        Si In Evangelia dupa matei citim de alesii Lui. Matei 24;31. El va trimete pe îngerii Săi cu trîmbiţa răsunătoare, şi vor aduna pe -aleşii- Lui din cele patru vînturi, dela o margine a cerurilor pînă la cealaltă.  Vedem In acest verset ca;Acesti alesi au o credinta aparte de cea pe care lumea si-o scoate In evidenta.Apoi, el spune ; potrivit cu credinţa aleşilor lui Dumnezeu.Personal Inteleg ca; Dumnezeu si-a ales Inainte de Intemeierea lumi un popor spuneam alta data care sa fie al Lui. Bazat pe ce citim In Ep, catre Efeseni 1; 4. În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii,Asa dar, ca place sau nu aceasta este realitatea Cuvantului nu ce spun unii si altii care vor sa aiba bisericile pline. potrivit cu credinţa aleşilor lui Dumnezeu.Si Ap, Petru are ceva de spus despre o credinta pe care nu o au toti care se numesc crestini. Poate pare curios si de ne Inteles ceia ce vreau sa spun.

        Vom putea vedea In viata adevaratilor Copii ai lui Dumnezeu o lucrare care dovedeste un comportament diferit de a celor care spun ca si ei sunt crestini. Spun des ca; Nasterea din nou este dovedita si facuta efectiva prin acest comportament nou. Comportament, care aduce sau contine In structura lui sufleteasca ;Atitudini noi, ganduri noi, dorinte noi preocupari noi.Si acest comportament Il vedem printre noi care ne strangem la  un loc cine este nascut din nou si cine nu.Iata ce spune Ap, Petru de credinta pe care o au numai unii;2 Petru 1;1. Simon Petru, rob şi apostol al lui Isus Hristos, către ceice au căpătat o credinţă de acelaş preţ cu a noastră, prin dreptatea Dumnezeului şi Mîntuitorului nostru Isus Hristos: Petru mentioneaza pretul credintei pe care o are el, si ceilalti care au capatata-o.

        Spuneam alta data ca acest cuvant de -capatat- face dovada ca cineva s-a Indurat de tine. Uite asa este si In cazul acestei credinte capatata dela Dumnezeu care lucreaza mantuirea.Retinem, ca aceasta credinta este data alesilor Lui.Cu alte cuvinte, no are oricine ca vrea el.O are cel ce o capata ca dar dela Dumnezeu. Efeseni 2;8.Sunt destul de constient ca sunt cei mai multi carora le vine extrem de greu sa fie de acord cu aceasta realitate pe care Cuvantul o Infatiseaza In diferite locuri din Cuvant.Apoi, Ap, Pavel aduce In atentie si aceste cuvinte;şi cunoştinţa adevărului, Cunoastem cu totii ca, Adevarul este Domnul Isus.Fara aceasta cunostinta a Adevarului nu poate Fi mantuire. Poti cunoaste pe cei mai iscusiti Teologi, Pastori dar sa nu fi ajuns sa cunosti Adevarul pe Domnul Isus. Avem scris ca; In nimeni altul nu este mantuire. Asa citim In;Faptele Apostolilor 4; 12. În nimeni altul nu este mîntuire: căci nu este supt cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mîntuiţi.“

      Atunci, I-mi permit sa spun, cei mai multi sunt oameni religiosi nu Copii care au fost nascuti  de Dumnezeu.Unde poti sa ajungi sa cunosti Adevarul? Din Cuvantul sfant care Il descrie ca Adevar.Am auzit pe unii care se tot laudau ca ei cunosc pe un Pastor sau altul care erau In vederea lor “faimosi”si Ii scotea In evidenta cu ce spun ei. Am vazut si eu din acesti Pastori care se scot pe ei Insusi In evidenta si sotiile lor. Vorbesc pe aici pe unde locuiesc nu stiu In alte parti. Apoi, Apostolul aduce In atentie evlavia.care este potrivit cu evlavia, Spuneam altadata care este definitia Evlaviei In Intelegerea pe care o am din armonizarea Cuvantului. Sa primesti din partea lui Dumnezeu tot ce El Ingaduie In viata fara cartire, ne multumire. Un exemplu demn de urmat Cuvantul ni-l arta In Acest Adevar, In Domnul Isus. A primit fara sovaire drumul pe care Tatal la pregatit pentru Infaptuirea Mantuiri.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: