miercuri, 20 noiembrie 2019

Proverbe 8; 35. Căci cel ce mă găseşte, găseşte viaţa,.........

Proverbe 8; 35. Căci cel ce mă găseşte, găseşte viaţa, şi capătă bunăvoinţa Domnului.

CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

        Uite avem Inaintea noastra un verset din Vechiul Testament la  care as dori sa ne uitam cum am putea sa Il armonizam cu ceia ce citim In Noul Testament. Mai era si versetul urmator. Dar am dorit sa ma opresc la aceste doua cuvinte. Viata si Bunavointa.Negresit fara a face vre-o speculatie.Sa dam libertate Duhului Sfant sa ne dea ceva lumina si sa apelam totusi si la cunostinta acumulata din Cuvant In decursul vieti noastre, de cand Dumnezeu s-a indurat Intradevar de noi, Stateam de vorba cu o persoana si mi-a spus de cunostinta daca esti plin consideri ca te ajuta la ceva?. Si i-am spus ca fara cunostinta din Cuvant nu poti discerne voia lui Dumnezeu cu privire la un loc sau altul.Sau, daca traiesti asa cum Dumnezeu te vrea ca Copil al Lui. Asta numai daca Intradevar esti nascut din nou.

        Apoi, Cuvantul este singura sursa de unde Il putem cunoste pe Scumpul nostru Mantuitor mai mult.Iata dar, ca este necesar sa avem cunostinta din Cuvant si sa facem uz de ea In limita zmereniei care e impusa de Cuvant.Dece In limita zmereniei? Pentruca suntem oameni, In firea aceasta carnala suntem tentati se ne scoatem In evidenta pe noi Insine cu ce pregatire avem teologica sau chiar si de alta natura.Cand apelezi la ce e carnal, atunci cunostinta devine pacat ca te duce la Ingamfare.Apoi, daca ai Duhul lui Dumnezeu  Il pui In umbra, nu-l lasi sa faca lucrarea pe care Dumnezeu i-a Incredintat-o.Iata un loc In care putem vedea ca acesta cunostinta din Cuvant, aplicata rau nu ne face niciun bine ci din potriva as Indrazni sa spun ca ne dauneaza. 1 Corinteni 8;........Dar cunoştinţa îngîmfă pe cînd dragostea zideşte.

        Deci, In privinta aceasta avem datoria cand spunem ceva din Cuvant,cand scriem ceva din Cuvant, sa fim foarte atenti cum aplicam aceasta cunostinta acumulata. Din Firea pamanteasca sau din cea din Dumnezeu daca Intradevar o avem noi toti.Vedem ca prorocul acesta Oseia din versetul de mai jos,ne Indeamna la a cunoste pe Domnul.Si cum am spus mai sus nu este o alta sursa de al cunoaste decat din Cuvantul scris.Oseia 6;3. Să cunoaştem, să căutăm să cunoaştem pe Domnul! Căci El se iveşte ca zorile dimineţei,...... Cu alte cuvinte, nu sta la Indemana  fiintei umane. Numai ca, asa ceva se Intampla In vechiul Testament. Deaceia Dumnezeu lucra prin Proroci care Indemna pe Popor sa caute sa cunoasca pe Domnul.In Noul Testament Domnul Isus a venit si s-a descoperit El Insusi ca Fiu al omului.

        Citim In Noul ca nu este nici unul care sa-l caute pe Dumnezeu. Romani 3;11…...Nu este nici unul care să caute pe Dumnezeu. Sau sa Il cunoasca. Carnea ,firea veche nu este interesata sa caute sa cunoasca pe Dumnezeu. Iata deci, ca apare In Noul Testament Termenul acesta de (mort spiritual). Termen pe care nu Il avem In Vechiul Testament. Acest termen are deaface cu Cerul nu cu Pamantul. Acum doresc sa ne Indreptam privirile spre versetul de mai sus care ne vorbeste de a gasi viata; Căci cel ce mă găseşte,, găseşte viaţa,Intrebarea se pune; Unde sa Il gasesti pe Dumnezeu? Negresit ca evreii, aveau Legea data de Dumnezeu prin Slujitorul Lui Moise.As Indrazni sa Intreb;Dar cei care sunt din timpul Domnului Isus unde sa-l caute? Am spus ceva mai sus ca acestia sunt (morti spiritual) si ca ramane ca Domnul Isus sa caute pe toti cei pe care Tatal Ii da Fiului Asa citim In;Ioan 6;37.

        Lumea poate sa pretinda ca ei il cauta. Dar realitatea este destul de clara pe care Cuvantul o scoate In evidenta anume; ca Omul este mort spiritual.Deci, ramane sa Intelegem si sa dam dreptate Cuvantului care ne aduce In atentie cuvintele Domnului Isus care spun;Luca 19;10. Pentrucă Fiul omului a venit(sa caute) şi să mîntuiască ce era pierdut.“Iata deci diferenta Intre Un om israelit din vechiul Testament care era In legatura cu Dumnezeu la nivel pamantesc.Ei erau Indemnati sa-L caute pe Dumnezeu In acest termen al relatiei lor pamantesti.Ca si neprihanirea pe care o aveau ei data de legea lui Moise;Filipeni 3;9.9. şi să fiu găsit în El, nu avînd o neprihănire a mea, pe care mi-o dă Legea, Si cand privim la cei morti soirituali din Noul Testament, unde oricare ar fi omul el este mort spiritual,  abia atunci vom Intelege ca; Dumnezeu este Duh; Ioan 4; 24. Dumnezeu este Duh; şi cine se închină Lui, trebuie să I se închine în duh şi în adevăr.“ și ca un mort spiritual nu poate intra In legatura cu Dumnezeu care se reveleaza omului prin Duhul Lui cel sfant..

        Asa dar, necesita Interventia Fiului Sau care a venit pe pamant ca Fiu al Omului sa caute El, asa cum am spus ceva mai sus. capătă bunăvoinţa Domnului.Negresit ca din moment ce ai fost adus la viata te poti bucura de aceasta partasie prin Duhul lui Dumnezeu pe care Israelitii nu o aveau In vechime.Spuneam alta data ca; A intra In bunavointa Domnului este una cu a intra In Gratia Lui. Cu alte cuvinte, a te bucura de Harul lui Dumnezeu. Har pe care l-am pus cum este In engleza. Grace sau sa intri In gratia sau bunavointa Domnului. Si spuneam atunci ca este un privilegiu sa te poti bucura de aceasta bunavointa a Domnului. Dece este privilegiu? Tocmai pentruca El nu o da decat Copiilor Lui pe care ia nascut din nou.Daca am face o asemanare cu ce poate fi literal, vom vedea ca;Copilul vecinului nu se bucura de partasia pe care o are un copil al tau.Iata dar, as conclude cu cautarea Domnului Isus dupa cei pe care Tatal i-a dat Fiului.Cateva ganduri pe care doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sinceri de pretutindeni care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: