joi, 19 decembrie 2019

2 Corinteni 5;1. Ştim, în adevăr, că, dacă se desface casa pămîntească........

CNTAREA CANTARILOR 2;1.
SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

2 Corinteni 5;1. Ştim, în adevăr, că, dacă se desface casa pămîntească a cortului nostru trupesc, avem o clădire în cer dela Dumnezeu, o casă, care nu este făcută de mînă ci este vecinică. 

        Iata o denumire pe care Cuvantul o da acestui trup de carne care In uiltima instanta este trecator. Cu alte cuvinte, mai tarziu sau mai devreme fiecare dintre noi Il vom parasi. Ca sa folosesc cuvintele Ap, Pavel care spune ca;se desface.se descompune,Sau as Indrazni sa spun ca; vom fi desbracati de el ca sa luam un altul care va fi adegvat pentru starea In care vom fi asezati. Vreau sa spun ca; Toti cei rascumparati vor Imbraca, vor avea un trup ca al Domnului Isus. Asa citim ca vom fi ca El. Dece? Pentruca Il vom vedea asa cum este In trup de slava.1 Ioan 3;2. Prea iubiţilor, acum sîntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi, nu s-a arătat încă. Dar ştim că atunci cînd Se va arăta El, vom fi ca El; pentrucă Îl vom vedea aşa cum este.

        O alta denumire pe care o arata Cuvantul este moartea. De aceasta moarte nu vrea nimeni sa auda dar ea va veni oricum.Citim ca este o adormire adica, o trecere dintr-o stare la alta.Aceasta stare o aduce In atentie chiar Scumpul nostru Mantuitor cand spune;Ioan 11;11. După aceste vorbe, le-a zis: „Lazăr, prietenul nostru, doarme: dar Mă duc să-l trezesc din somn.“ Si mai sunt multe alte locuri in Cuvant. Mai pun doar doua;1Tesaloniceni 1;14 si altul; 1 Corinteni 15;16.Apostolul mai numeste acest trup; Ştim, în adevăr, că,daca se desface casa pămîntească.Era unul care astepta sa se mute In Casa cea din ceruri.Era unul care lasase totul de dragul cunoasteri Domnului Hristos si de a fi cu El.Pavel mai numeste acest trup si;cortului nostru trupesc,

        In vechime oamenii locuiau In corturi. Odata cu trecerea timpului omul s-a modernizat si si-a facut casa. Azi sunt asa zisii crestini de care am auzit ca au nu case ci palate Imparatesti.Ei bine, acestia nu doresc sa fie desbracati de acest trup. Cu toate ca tranzitia este inevitabila.Si aceaste case la modul literal se desfac. Dar pe noi ca si pe Ap, Pavel ne intereseaza acest Cort, Casa, care la un moment dat In timp se va desface oricum.Spuneam mai sus ca; Domnul Isus aduce o alta stare prin care acest trup, Casa, Cortul, trece. Este Moartea dar ca Cuvantul o mai numeste Adormire.Asa ne relateaza si vechiul Testament ca; Parintii nostri au adormit. Personal mi se pare amandoua stari potrivite cu realitatea prin care ne va trece acest trup.

        Moare dar Inviaza supt o noua stare. Adoarme pentruca se va scula cu un alt trup cum am spus adegvat stari In care vom fi asezati.Un alt termen folosit de Pavel este acesta;dacă se desface sau cu alte cuvinte se descompune, Personal gandesc ca; Pavel a vrut sa evite Intrun fel sa spuna aceste cuvinte la modul afirmativ;Pentruca nu toti vor trece prin moarte. Vor fi unii care vor ramane pana la venirea Domnului Isus sa Isi culeaga pe ai Lui.dacă se desface El spune ca;Daca ajungem sa se desfaca sa nu ne Intristam  Inainte de a se desface,descompune. Dece?Pentruca; avem o clădire în cer dela Dumnezeu, Cladire? de ce cadire? va fi spus acum Pavel si nu din nou o casa. Personal Inteleg ca Cladirea cuprinde mai multe locuinte In care nu locuieste un singur om ci mai multi. In cer vor fi toti cei rascumparati Impreuna cu Scumpul lor Mantuitor.

      Iata deci, ce a pregatit Dumnezeu Tatal nostru pentru Copiii Lui In Cer.o casă, care nu este făcută de mînă ci este vecinică. Cu alte cuvinte, vrea sa spuna Apostolul ca; Traim aici La modul literal in casta temporali dar si la cel spiritual suntem tot temporali. Nu stiu cati dintre noi sau dintre cei care se numesc crestini se gandesc ca; va veni un moment cand ne vom muta. Cei rascumparati au aceasta Casa care este vesnica si care vor locui asa cum am spus cu Domnul Isus. Dar si cei care au destinul lor care la randul lui este vesnic In iad.Iata ce spune Pavel care asa cum am mai spus astepta sa se desbrace ( sau sa fie desbracat)de aceast trup.2. plini de dorinţa să ne îmbrăcăm peste el cu locaşul nostru ceresc, Nu este usor sa traiesti In acest trup(cort) care este de carne si pacatul l-a ruinat.

        Pavel recunostea ca geme. Sunt suferinte pe care fiecare dintre noi le expiermentam Intrun fel pe parcursul acestei vieti. plini de dorinţa să ne... Dorim noi sa-l schimbam sau sa ne Imbracam cum spune Pavel? Fiecare stie cat doreste sa fie cu Domnul Isus In Casa Tatalui.Sunt Fratii si Surori de ai nostri care Intradevar ei expiermenteaza aceste cuvinte ca ei gem. Si ca ei sunt plini de dorinţa să fim schimbati In trup de slava ca al Domnului Isus.Dar ce sa ai o astfel de dorinta este neaparat necesar sa gemi? Personal Inteleg ca plini de dorinţa să fim schimbati ar trebui sa zicem si noi;Vin-o Doamne Isuse. Apocalipsa 22;20….. Doamne Isuse! Sau In ultima instanta-chiama-ma la tine!!!!-Este acest locasi pregatit de Dumnezeu pentru toti cei rascumparati ai lui dela Inceput cand au fost alesi In Fiul Sau.

       As Indrazni sa spun sa fim Imbracati;să ne îmbrăcăm peste el cu locaşul nostru ceresc,Dece spune Pavel; peste el? Personal Inteleg ca avea In vedere aceasta schimbare pe care o vom avea la Invierea din morti de care Pavel vorbeste In 1 Tesaloniceni 1;15.El vorbeste de trupuri, dar de slava.Iata pana unde Il Impingea dorinta de a fi cu Mantuitorul lui. Pana acolo Incat pentru el aceasta viata scurta efemera nu a vea nici-o valoare In compartie cu cea vesnica In Casa Tatalui.Un prileji de analiza personala sa vedem daca este si In noi aceasta dorinta de a fi schimbati. Ca de schimbat tot vom fi schimbati la un moment dat. Fie ca gemem sau nu.Aceasta schimbare este inevitabila.Cate-va ganduri care din cand In cand doresc sa le Impartasesc cu Featii si Surorile mele sinceri depretutindeni si care iubesc Cuvantul sfant al lui Dumnezeu.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: