vineri, 6 decembrie 2019

Ioan 14; 27. Vă las pacea, vă dau pacea Mea. ............

ANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Ioan 14; 27. Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimînte.

        Am mai scris cate-va ganduri din acest verset despre pace. Dar nu orice fel de pace. Si pentruca am discutat cu un credincios despre aceasta stare a inimi, fie ea de tulburare sau de pace. Am gasit ca In urma discutiei sa mai spun cu ajutorul Domnului cate-va ganduri de Pacea Domnului Hristos. Pentruca si pacea este de mai multe feluri si ca la un moment dat chiar daca o ai, ea se v-a departa dela tine. Ita dece spun de pacea Domnului Hristos. Aceasta pace, Domnul o da tuturor celor ce au fost nascuti din nou. Adica, au o inima noua cum spuneam altadata Inima care este descrisa In Ezechel de carne.Vă las pacea,Il avem pe Mantuitorul In fata atator situatii care mai decare mai dificile si totusi plin de Pace.Ei bine, aceasta Pace vrea El sa o dea, sa o lase si alor Lui.

        Oamenii alearga dupa pace si totusi nu o au. Dece nu o au?Pentruca avem scris In Cuvant ca fuge. Adica, nu e statornica.Psalmul 34;14. Depărtează-te de rău, şi fă binele;caută pacea, şi aleargă după ea! Oamenii chiar daca o cauta o cauta in locuri care nu se gaseste statornica. Numai In Domnul Isus este statornicie.Poate a opservat Domnul Isus ca si ei Ucenicii nu aveau o pace In launtrul lor. Sau daca o aveau o aveau pe aceasta trecatoare pe care din timp In timp orice om o are.Iata deci, ca Pacea fuge si este necesar sa alerge cel care o pierede sa o aduca Inapoi In inima lui.vă dau pacea Mea.Spuneam mai sus ca Domnul Isus a avut o pace statornica si vroia ca si Ucenicii Lui sa aiba o astfel de pace.Pacea Mea? Ce Inseamna asta pentru noi toti care ne numim crestini sa nu mai spun Copii ai lui Dumnezeu? Fac sens aceste cuvinte ale Domnului Isus?

        Fiecare se stie daca are o pace statornica data de Mantuitorul.Nu v-o dau cum o dă lumea. Cunostea Domnul Isus ce pace au oamenii.Spuneam altadata daca ne uitam In lume, nu e pace In familie ,Intre tari si chiar In inimile unora care se cred crestini. Ca sa ai Pacea Domnului Hristos trebuie sa fi al Lui, sa-I aparti Lui. Si nu poti fi al Lui pana ce Dumnezeu Tatal nu te duce la El.Ioan 6;44.Dece la El? spuneam altadata ca El este sursa de viata.Ioan 1;4.Apoi, Domnul Isus continua;Să nu vi se tulbure inima,O Inima lipsita de pace va fi continu tulburata, agitata. Dece? Din pricina unor stiri care pot aduce vesti triste. Sau din pricina unor nemultumiri pe fond material.Si vai cati mai sunt din acestia. O inima care vrea si nu poate atinge ceia ce vrea, va fi In continu tulburata, agitata.

        Dumnezeu pe cei rascumparati ai Lui, Ii vrea sa aiba liniste interioara. Fara aceasta liniste nu poti citi si medita la ce ai citit din Cuvant. Apoi, si gandurile contribuie la tulburarea paci. Ele vin si In viata celor nascuti din nou o lupta continua cu gandurile care trec prin aceasta minte fireasca.Zic, trec, adica nu raman acolo.Dece nu raman acolo? Pentruca un Copil al lui Dumnezeu are stapanire asupra lor. Ap, Pavel are ceva extraordinar de spus pentru noi toti anume;2 Corinteni 10;5. Noi răsturnăm izvodirile minţii şi orice înălţime, cari se ridică împotriva cunoştinţei lui Dumnezeu; şi orice gînd îl facem rob ascultării de Hristos. Un alt cuvant pe care Il aduce Domnul Isus In atentie este acesta de a se Inspaimanta Inima.nici să nu se înspăimînte.Indraznesc sa spun ca; A se tulbura este mai putin o stare grava decat a se Inspaimanta.

        Au fost cazuri cand frica, spaima cand a pus stapanire peste un suflet a ajuns la sinucidere. Iata cata grija avea Domnul Isus pentru Ucenicii Lui, sa-i stie In pace.Un Copil al lui Dumnezeu nu are dece sa se Inspaimante. Orice ar veni peste el stie ca se duce la Mantuitorul Lui care Il asteapta. Ap. Pavel Infatiseaza asa de frumos trairea pentru Scumpul lui Mantuitor prin aceste cuvinte.Cuvinte care mie personal mi-au mers la inima.Iata un loc unde el Isi exprima aceasta Intelegere a vieti lui;Romani 14; 8. Căci dacă trăim, pentru Domnul trăim; şi dacă murim, pentru Domnul murim. Deci, fie că trăim, fie că murim, noi sîntem ai Domnului.  Daca unii din noi au Inca inima lipita de aceste lucruri pamantesti negresit ca sunt bantuiti daca nu chiar locuiti de aceasta Inspaimantare,de frica.

        Apoi, tot Ap, Pavel care expiermentase situatii incredibile In viata lui poate spune si aceste cuvinte spre Incurajarea Sfintilor dealungul veacurilor.2 Timotei 1; 7. Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă.Cu ceva timp In urma am spus cate-va ganduri din acest verset de chibzuinta. Care este un ingredient din planul lui Dumnezeu de mantuire. Si vai cati mai sunt pe care personal i-am Intalnit care fac atata valva ca ei sunt crestini si Inca si pocaiti. Dar In a caror viata nu se vede Chibzuinta.Am Intalnit si din acestia care aveau copii multi si cadeau povara pe adunari din pricina acestei lipse de chibzuinta.La acest punct as avea mult mai mult de spus cu cei cu copii multi.Dar ma opresc aici.

        Frica, Inspaimantarea vine In urma unei vieti traite fara chibzuinta In cele mai multe cazuri.Cand Iti duci o viata In ascultare de Cuvantul sfant nu ai dece sa te temi. Spuneam altadata de Intelepciunea care vine de sus ca este un alt ingredient din planul ui Dumnezeu de mantuire. Si aici am vazut familii care asteptau sa fi ajutati, sa vina credinciosii sa le aduca de mancare. Dece? Din pricina lipsei de Intelepciune. Unul care chiar dela amvon a Indraznit sa spuna; mai bine ma salutati cu un litru de undelemn.Cuvantul ne arata si acest aspect daca ducem lipsa de Intelepciune.Iacov 1;5. Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară dela Dumnezeu, care dă tuturor cu mînă largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată.

       Din nou as Indrazni sa spun ca; Am vazut dinacestia care duceau lipsa In famiilia lor dar tot din lipsa de Intelepciune. Dar nu am vazut pe niciunul In discutiile mele cu ei ca se Indreapta catre Dumnezeu sa ceara Intelepciune cum sa se planifice In castigul pe care Il aducea acasa. Dar ma Intorc la frica care vine dela cel rau si care este inoculata in firea veche din pricina pacatului.Frica a aparut spuneam alta data prima data In gradina Eden la primii oamni.Geneza 3;10. El a răspuns: „Ţi-am auzit glasul în grădină; şi mi-a fost (frică), pentrucă eram gol, şi m-am ascuns.“ Iata dece Indraznesc sa asociez Inspaimantarea cu Frica. Va fi fost Inspaimantat Adam la Glasul lui Dumnezeu? Ce se va fi petrecut In mintea lui? Ii va fi trecut negresit prin minte ca Il va pedepsi.Si Intradevar Dumnezeu a actionat ca un Suveran care pedepseste cu dreptate.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: