luni, 23 decembrie 2019

Psalmul 34;5. Cînd îţi întorci privirile spre El,................


CNTAREA CANTARILOR 2;1.
 
SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Psalmul 34;5. Cînd îţi întorci privirile spre El, te luminezi de bucurie,şi nu ţi se umple faţa de ruşine

        Ne dam seama noi care avem acest Privilegiu de a fi fost adusi la viata si sa ne putem Intoarce privirile catre El care acum ne este Mantuitor? Ce sacrificiu a facut pentru noi ca sa ne aiba cu El o vesnicie? Iata-l pe Psalmist ca si el constatase ca Ii este necesar sa aiba privirea Indreptata catre Dumnezeul Lui. Ca Imparat putea sa-i atraga privirea ,atentia, diferite lucruri sau situatii mai deosebite de cat ar fi putut avea poporul.Unde ne este privirea noastra care ne numim crestinii Indreptata? La ce poate vedea acesti ochii firesti de carne? Cel nascut din nou cu adevarat are si alti ochii spirituali si acestia nu vor fi multumiti satisfacuti cu orice privire pe care o vom alege.

       Acesti ochii spirituali, duhovnicesti, se uita catre El, sau se uita dupa El.Cine este acest El? Asa cum am spus este cel care a platit pretul rascumparari nostre.El, Domnul Isus, prin credinta pe care am capatat-o Efeseni 2;8. ne face bucuria de a vedea privelisti ceresti.Cînd îţi întorci privirile spre El, Daca Intradevar suntem ai Domnului Isus, atunci vom fi satisfacuti cand privim la El. Bucuria launtrica a mantuiri se poate vedea, este expusa pe fata celui nascut din nou.Sa nu ne asteptam nici unul dintre noi ca vom fi umpluti de bucurie cand privim la ce este firesc,pamantesc, lumesc.Indraznesc sa spun ca; A avea o sanatate spirituala robusta o numesc va fi numai dela privirea catre Scumpul nostru Mntuitor. Romani 8; 32. El , care n-a cruţat nici chiar pe Fiul Său, ci L-a dat pentru noi toţi, cum nu ne va da fără plată, împreună cu El, toate lucrurile?

        Psalmistul privea la Dumnezeul lui In relatia de partasie si cunoastere a Lui. Dar acelasi Dumnezeu la Implinirea vremurilor ne-a facut parte de Fiul Sau. Si acum noi avem o intimitate cu Dumnezeu prin Domnul Isus. Dumnezeu ni la dat pe Fiul sau si odata cu El si tot ce apartine Fiului.As aduce In atentie In treacat si statutul acesta al celor rascumparati.Statut l-asi numi de Mireasa a Domnului Hristos. Mireasa intra In bunurile Mirelui oricare bunuri vor fi acelea de care Ap, Pavel spune In acest verset.Dumnezeu ni la dat pe Domnul Isus ca sa avem la cine sa privim. Asa cum Dumnezeu le-a dat evreilor In pustie Sarpele ca sa priveasca la el si sa fie vindecati. Vindecarea noastra a fost Intrun sens adusa prin Domnul Isus la Cruce.

        Am spus cu ceva timp In urma cate-va gaduri cu privire la asemanarea aceasta de a privi la Sarpe si la Domnul Isus ca mijloc de vindecare. Privind la El,te luminezi de bucurie,Nu stiu cati dintre noi care ne consideram ca avem o partasie cu acest Mantuitor slavit privim la El cand Intunericul patrunde Intrun fel In launtrul nostru.Acest Intuneric nu-l vom putea Inlatura numai daca ne Intoarcem fata catre El,privind la Scumpul nostru Mantuitor. Nu ne-a fost lasata de Dumnezeu Tatal nostru o alta sursa de vindecare decat In Domnul Isus.Spuneam altadata ca; Sunt multi pe care i-am vazut cu fetele posomorate, Inchise din pricina acestui Intuneric care patrunde In interiorul nostru. Sunt brese, crapaturi, In viata fiecaruia pe unde poate patunde acest Intuneric.

        Fie ca suntem constienti sau nu, sunt cazuri cand noi Insine producem acest brese, crapaturi. Cum? Este siplu sa ne facem o analisa sumara cat de cat sa vedem care sunt preocuparile noastre zilnice. Deabia atunci cand sesizam bresa ca pe acolo a patruns Intunericul alergam sa privim, sa ne Intoarcem fata catre Scumpul nostru Mantuitor sa ne trimita El lumina Lui necesara.Asta numai In situatia cand suntem Intradevar nascuti din nou si negresit sinceri cu noi Insine.şi nu ţi se umple faţa de ruşine. In viata mea personala am expiermentat ca privirea la Mantuitorul iubit da, aduce sanatate,nu numai pe fata ci si tot trupul se Invigoreaza. Depinde de fiecare daca a expiermentat In viata lui aceasta stare de partasie cu Scumpul nostru Mantuitor.
        Sa nu ne asteptam cand privim la orce lucru, cand ne Intoarcem fata dela Mantuitorul sa avem bucurie, sau  as zice sa nu ne crape fata de rusine.Pe de alta parte AP, Pavel spune;Romani 1;16. Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Hristos; Daca ptivim la modul literal si vom vrea sa vedema fata Lui, a Domnului Hristos ne uitam In Cuvantul lui Dumnezeu scris. Acolo Il vedem pe Scumpul nostru Mantuitor In trup. Poate unii nu vor fi de acord cu aceasta afirmatie. Dar ca sa nu creiez confuzie am sa dau si locul unde putem vede ca;Ioan 1;14. Şi Cuvîntul S-a făcut trup, şi a locuit printre noi, plin de har, şi de adevăr. Şi noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava singurului născut din Tatăl.

        Iata deci cum Inteleg eu personal; Cînd îţi întorci privirile spre El,Cu alte cuvinte, cand ai privirea atintita asupra Cuvantului scris Privesti la Domnul Isus, spre El,nu la ce spun oamenii.Si unii pot spune ceia ce spun, si celor mai multi li se pare ca spun acestia bine.  Dar Inainte de a da acest calificativ,trebuie controlat tot cu Cuvantul scris daca ceia ce spun ei se armonizeaza cu Cuvantul lui Dumnezeu.Cate-va ganduri zic eu de Incurajare pentru mine personal si pentru Fratii si Surorile mele sinceri cu ei Insusi depretutindeni care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar.Dumnezeu sa ne ajute sa nu contribuim noi Insine la intrarea Intunericului, Indoielilor In viata noastra prin bresile facute de noi Insine.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: