sâmbătă, 30 martie 2013

1 John 3:2 Prea iubitilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu.






1 John 3:2  Prea iubitilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. si ce vom fi, nu s-a arãtat încã. Dar stim cã atunci când Se va arãta El, vom fi ca El, pentru cã Îl vom vedea asa cum este.
Ap, Ioan aduce inaintea credinciosilor ceva ce se scapa din vedere si anume, As zice acest nume de copil al lui Dumnezeu.Am spus cu ceva timp in urma despre a fi crestin si despre a fi copil al lui Dumnezeu. Am zis ca este o diferenta. Dece nu spune Ap, ca suntem acum crestini,  s-au oricare nume ar fi putut sa il dea el celor care se adunau impreuna? E o intrebare la care face sa meditam. Atunci spuneam ca, crestini sunt toti. Daca intrebi pe cei mai multi daca sunt crestini iti vor da un raspuns afirmativ.Cei mai multi nici nu au auzit de acest nume de Copil al lui Dumnezeu.
Acest nume nu circula pe buzele celor care se numesc pocaiti, cu atit mai mult pe buzele celor care sunt crestini de zile mari.Ap, Ioan ii incredinteaza pe cei care erau nascuti din nou ca, acum, sunt copii ai lui Dumnezeu.Sigur ca Ap, facea referire la nasterea din nou pe care o face Dumnezeu in viata unui suflet.Vrea sa spuna Ioan ca, nu este dubiu in cei ce sunt ai Domnului Hristos. Pentruca in ultima instant devi Copil al lui Dumnezeu prin Domnul Hristos, prin jerfa dela Golgota.Atentie, nu din voia firi si nici din voia vreunui om.CI din Dumnezeu.
Sunt printre “crestini” unii care nu stiu daca sunt ai Domnului Hritos. Altii zic ca sunt, dar nu au garantie aceasta pe care Ioan o aduce aici in atentie pentru toti aceia care sunt nascuti din nou.Oricum, Ap, Ioan face aceasta precizare pentru cei care sunt nascuti din nou dar, au indoiala in mintea lor despre acest mare adevar.Apoi Ap, trece mai departe si aduce in atentie ca, nu se termina aici la a fi numai copil al lui Dumnezeu , numai cu numele. Ci ca urmeaza ca fiind copil al lui Dumnezeu sa mai avem si ceva in plus,
Adica lucruri care inca nu ne sunt date acum si aici pe pamint.Ap, Petru are si el ceva de spus cu privire la ce ii asteapta pe cei ce sunt copii ai lui Dumnezeu.Iata ce spune Apostolul, 1 Peter 1:4  si la o mostenire nestricãcioasã si neântinatã, si care nu se poate vesteji, pãstratã în ceruri pentru voi.Ca copil, la modul literal, nu primeste mostenirea cind inca este copil. Dece? Pentruca ar fi ca si Fiul risipitor. Cu alte cuvinte ca copii nu suntem instare sa o administram . Asa ca, Dumnezeu a gasit cu cale sa o pastreze El in cer, la El.Intii ne-a nascut, adica ne-a facut copii ai Lui si prin aceasta si partasi la ceia ce vom fi.
 si ce vom fi, nu s-a arãtat încã.Sigur ca Ioan nu a detailat pe larg ce vom fi. Dar din spusele Ap, Petru intelegem ca suntem mostenitori impreuna cu Domnul Hristos. Avem in Cuvint destule situatii unde vedem ca, ce ii apartine Domnului Hritos  apartine si celor rascumparati de El. nu s-a arãtat încã.As zice ca, Dumnezeu, nu numai ca o pastreaza acolo la El, dar ne-o tine si ca o  supriza.Apoi Ap, Ioan trece din nou in a asigura pe cei nascuti din nou la un alt eveniment in asteptare. Dar stim cã atunci când Se va arãta El, Acest eveniment de al astepta pe Mintuitorul este o preocupare de actualitate continua.
Sta pe inima  in atentia celui rascumparat sa fie intr-o continua pregatire in asteptarea intilniri cu Mintuitorul lui slavit.Cu alte cuvinte , intelegem ca, daca nu am fi constientii ca Mintuitorul va veni, atunci, nu ar mai fi aceasta preocupare de al astepta. Si Ap, vrea sa trezeasca in inima celor rascumparati aceasta preocupare continua.El aduce garantia celor rascumparati fara nici-o umbra de mutare ca ei vor fi  ca El.Tata, vreau ca acolo unde sunt Eu sa fie si aceia pe care Tu mi-ai dat.
vom fi ca El,Dece vom fi ca El?Pentruca vom trece prin acest process de transformare pe care insusi Mintuitorul la avut dupa inviere. Cum este Mintuitrul acum? In trup de slava. Cu alte cuvinte si noi vom avea acelasi fel de trup ca sa fim ca El si sa-L putem vedea.Si inca ceva, dece vom fi ca El? Pentruca il vom vedea asa cum este.Fiind transformati  pentru al putea vedea. In starea in care ne aflam acum ne-ar fi imposibil nu numai sa-L vedem, dar si sa ne desprindem de pamint, sa invingem aceasta forta de atractie a pamintului. Pina nici pamintul nu ar vrea sa lase pe copii lui Dumnezeu sa plece.Vor dispare legile fizici atunci.
Cuvintul ne arata ca, Dumnezeu, lucreaza la sfintirea celor rascumparati ca la venirea Domnului Hritos pe norii cerului sa-si ia Mireasa sa fim cu Mintuitorul.Ce bucurie ar trebui sa ne umple inimile in asteptarea acestui eveniment minunat.As concluziona, Cel rascumparat, nascut din nou nu se indoieste apsolut deloc ca va fi s-au nu va fi cu Domnul Hritos.Copilul lui Dumnezeu are aceasta garantie ca va fi cu Rascumparatorul lui iubit. Domnul sa intareasca pe toti aceia care sunt ai Lui dar, in a caror minte si inima  mai patrunde indoiala. Indoiala care are ca menire sa tulbure si sa arunce in incertitudine.
John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: