luni, 4 martie 2013

Psalms 125:1 Cei ce se încred în Domnul sunt ca muntele Sionului,



Psalms 125:1  Cei ce se încred în Domnul sunt ca muntele Sionului, care nu se clatinã, ci stã întãrit pe vecie.
Cu ceva timp in urma, un frate mi-a dat un verset din 2 Timotei 2-12, Am scris un posting anterior cu privire la acest verset din Timotei.Cei ce citesc Cuvintul cu atentie stiu despre ce ne relateaza Cuvintul in acest verset. Fratele sustinea ca, putem sa ne lepadam de Domnul Isus, si ca si El se va lepada de noi.Are cel rascumparat motiv sa se lepede de Mintuitorul lui care l-a rascumparat cu pretul vieti lui?Aceasta intrebare nu are sens. Dar am pos-o sa ne analizam daca ar fi vre-o motivatie sa ne lepadam de El.Ca sa te lepezi, presupune ca nu esti satisfacut pe deplin de noua viata pe care o ai in Domnul Hritos si asta este imposibil sa fie asa.
 Daca cercetam cu atentie Cuvintul lui Dumnezeu vom vedea ca, Cel nascut din nou este protect de Dumnezeu. Cu alte cuvinte, vreau sa spun ca, prin nasterea din nou Dumneezu a pus in noi o noua gindire, atitudine fata de Domnul Hritos , noi dorinte .Dumnezeu ne-a scos desupt puterea celui rau si ne-a impacat cu El ,prin moartea Fiului Sau. Intreb din nou, Are cel nascut din nou vreun motiv sa se leaped? Am aratat in acel posting cum trebuie inteles acel verset.Iata ce spune Psalmistul in versetul de mai sus.
Cei ce se încred în Domnul sunt ca muntele Sionului,Cei credinciosi stiu ca, Psalmii  sunt prorocii. In ei se regasesc si cei rascumparati care fac parte din poporul lui Dumnezeu prin nasterea din nou.Psalmistul nu spune ca, toti cei ce vin la Templu ca pe vremea aceia,ei  sunt ca muntele Sionului. El specifica, Cei ce se încred,Acestia sunt ocrotiti de Dumnezeu.Ei uite, sunt ocrotiti de a nu se lepada de Domnul.Templu este asemanat cu Biserica de azi.Atentie, nu Biserica corporala de adunatura, ci Biserica vie care mai este numita si Mireasa Mielului.
Iata Templu s-au Biserica cum trebuie vazuta de cei rascumparati. Revelation 21:22  În cetate n-am vãzut nici un Templu; pentru cã Domnul Dumnezeu, Cel Atotputernic, ca si Mielul, sunt Templul ei.Despre Muntele Sionului mai vedem tot in cartea Revelation 14:1  Apoi m-am uitat, si iatã cã Mielul stãtea pe muntele Sionului si împreunã cu El stãteau o sutã patruzeci si patru de mii, care aveau scris pe frunte Numele Sãu si Numele Tatãlui Sãu.Deci Mielul cu ai lui cei rascumparati. Acolo erau protectati in deplina siguranta.
Iata deci, ca Mielul fiind cu ai Lui , care nu se clatinã, ci stã întãrit pe vecie. Sunt ei pe vecie inpreuna?Sunt, pentruca cei rascumparati sunt pe vecie cu Rascumparatotul lor. 
2  Cum este înconjurat Ierusalimul de munti, asa înconjoarã Domnul pe poporul Sãu, de acum si pânã în veac.
Avem  o alta afirmatie pe care Cuvintul ne-o scoate in atentie pentru imbarbatarea noastra. Sa nu cadem prada unor invataturi care nu pot zdruncina sufleteste prin indoiala. 2  Cum este înconjurat Ierusalimul de munti,Ierusalimul este chemat un loc al paci. Ieruh inseamna cetate, Salem pace.Cei rascumparati au pacea Domnului Hritos ca sun tai Lui.Ei sunt ca o cetate inconjurata de Acesti munti fortificati ai credintei. asa înconjoarã Domnul pe poporul Sãu, de acum si pânã în veac.Mintuirea nu este temporala A fost data in dar  apartine celui ce a primit-o. Si iata Psalmistul continua cu aceasta garantie pe care o au cei rascumparati. asa înconjoarã Domnul pe poporul Sãu. Cine e poporul Sau?
Romani 9:25
după cum zice în Osea: „Voi numi „popor al Meu” pe cel ce nu era poporul Meu şi „preaiubită” pe cea care nu era preaiubită.Si vesetul se incheie cu,de acum si pânã în veac.
 Asa ca, nu este loc de dubiu in inima celui rascumparat ca, ar putea sa se lepede de Domnul Hristos.El este intr-o asteptare continua pentru al intilni pe Mituitorul pe norii cerului. El se ocupa pina la venirea Mintuitorului  de a trai o viata in sfintenie.Domnul sa de har tuturor care sunt ai Lui,  dar, au parte si de astfel de invataturi care sunt intelese gresit si care creiaza confuzie in inimile celor slabi.
John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: