joi, 7 martie 2013

Colossians 3:3 Cãci voi ati murit, si viata voastrã este asunsã .....





Colossians 3:3  Cãci voi ati murit, si viata voastrã este asunsã cu Hristos în Dumnezeu.
Acest verset este contradictoriu pentru cei care nu pot patrunde adincimea Cuvintului lui Dumnezeu. Daca el sete greu de inteles pentru unii care fregventeaza Adunri, Biserici, cu atit mai mult de cei care nu sunt familiari cu Cuvintul lui Dumnezeu si care ar da peste acest loc. La prima vedere in mod literal , firesc se poate vede o contradictie.La modul spiritual este usor de inteles.
Cel care a fost nascut din nou a murit in firea veche. Cu alte cuvinte, Dumnezeu a pus in el o noua viata. Asa cum am mai spus de nenumarate rinduri, aceasta noua viata are caracteristicile ei dumnezeiesti, pe care orcine le poate sesiza in viata de zi cu zi a celui rascumparat.In vorbire in actunile lui, in comportamentul lui.
Daca nu ai murit, atunci este usor de inteles ca tu traiesti tot in omul cel vechi. Si nu este exclus ca sa gindesti ca, Iesi si intri in Domnul Hritos decite ori si cind vrei.Apo,i Ap, Spune ca, viata voastra, care vita? Cea vecie?Pai daca nu ai murit traiesti viata vece ca o alta nu ai. Dar care viata ?negresit ca cea noua din Dumnezeu daca o ai.Desprea ceasta viata vorbeste Ap, Pavel aici. viata voastrã este ascunsã cu Hristos în Dumnezeu.
Este o garantie ca viata celui rascumparat este ascunsa impreuna cu Domnul Hristos in Tatal.Nu vedem in niciun loc ca, Mintuitorul s-ar fi dezis de ai Lui.Cu Hristos aici si tot cu El si in vesnicie.Daca suntem ascunsi cu Mintuitorul ,atunci poate cel rau sa ne faca vreun rau? Sigur ca ma gindesc la raul spiritual care este mult mai grav decit ai fi ranit trupeste.Nu intot deauna suntem scutiti de a fi raniti fiziceste iintrun fel s-au altul.Nimic nu vine la voia intimplari in viata noastra.
 Sa fi ascuns, inseamna sa fi pus la adapost, protectat.De cine? De insusi Dumnezeu.Nu suntem lasati la discretia celui rau.Cel rascumparati apartine Domnului Hritos.Ap, Pavel marturiseste ca, Galatians 2:20  Am fost rãstignit împreunã cu Hristos, si trãiesc... dar nu mai trãiesc eu, ci Hristos trãieste în mine. si viata, pe care o trãiesc acum în trup, o trãiesc în credinta în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit si S-a dat pe sine însusi pentru mine.
Spune el ca tot impreuna cu Domnul Hristos, nu fara El a fos. In nici-o circumstanta a vieti nu esti fara de Domnul Hritos ca copil al lui Dumnezeu.
, “Am fost rãstignit împreunã cu Hristos,” Uite ca el nu se dezice de Mintuitorul si nici Domnul Hritos nu se dezice de cel pentru care a platit pretul rascumparai.Pavel, la modul literal daca ar fifost rastignit nu ar mai fi spus aceste cuvinte, “si trãiesc...”El face referire la a fi rastgnit in firea veche.Deaceia el spune , ca a murit si nu numai el dar toti care au avut parte de nasterea din nou.El continua spre uimirea multora poate , cum adica traiesti Pavele? Si El da explicatie care pentru cei ce sunt ai Domnului Hritos face mult sens.Da, traiesc , dar nu mai trãiesc eu,
Pai cum Pavele ar fi putut  cineva sa-l intrebe, ori ai fost rastignit si implicit ai murit , ori traiesti? Si ca sa nu lase loc de interpetare si de indoiala el continua, clarifica ceia ce multi din zilele noastre ignora.Nu fac diferenta intre o viata traita in firea paminteasca si o viata trita in ascultare de Dumnezeu.Nu ti-o poti vedea pe cea din Dumnezeu, nu e dubiu ca nu esti al Domnului Hritos.In cel nascut din nou se vede evident schimbari.De fapt nu poti trai viata din Dumnezeu daca nu o ai.
Multa amagire mai este printre cei ce fregventeaza Adunarile, Bisericile. Se cred Credinciosi dar traiesc uneori mai rau decit necredinciosi.Pavel adduce inainte cum traieste si ce fell de viata traieste el acum. si viata, pe care o trãiesc acum în trup, o trãiesc în credinta în Fiul lui Dumnezeu, Nu este dubiu ca, cel care este al Domnului Hritos are credinta pe care a primit-o dele Dumnezeu ca dar. Prin o astfel de credinta putea Pavel sa traiasca viata noua.Ea il motiva in continu.
Daca noi care pretindem ca suntem credinciosi traim altfel, atunci nu a fost si nu este in noi aceasta credinta care ne da energia necesara de a ne trai viata din Dumnezeu, cea noua.Iata ce ii sta inaintea ochilor lui Pavel, care m-a iubit si S-a dat pe sine însusi pentru mine.Mintuitorul care l-a iubit si a facut sacrificial supreme pentru el. S-a jerfit, s-a dat pentru mine spune el. Am intilnit credinciosi  care spun asa, “da, ne-a iubit si s-a dat pentru noi toti”Nu, nu asta este evaluarea care sa ne faca ca suntem ai Domnului Hritos” Ci a zice, “El s-a dat pentru mine”
Si as incheia cu aceasta precizare, Nasterea, fie ea biologica s-au spirituala este individuala. Moartea este si ea tot individuala. Mintuirea este si ea tot individuala, atunci cind Domnul descide inima.Si in final si judecata este individuala.Nimic nu merge la gramada.Responsabilitate individuala.
 Asa ca, intelept, este ca cel credincios in vorbirea lui sa  zica, “Domnul m-a iubit pe mine, s-a dat pentru mine. Deaceia voi fi cu Mintuitorul pentruca sunt ascuns cu El in Dumnezeu. Un prileji de cercetare de sine, sigur pentru cei ce sunt sinceri cu ei insusi sa vada unde se gasesc. Sunt in Domnul Hritos s-au in afara Lui.
John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: