marți, 12 martie 2013


Psalms 133:1  Iatã, ce plãcut si ce dulce este sã locuiascã fratii împreunã.
Ce este mai de prêt sa fie armonie intre frati, decit sa se bucure ca sunt impreuna. Psalmistul adduce in felul lui acest aspect de a locui impreuna. Nu este vorba de a locui supt acelasi acoperamint ca o familie paminteasca. El face referire la ducera la templu pe vremea aceia. Psalmistul prin asta face  o prorocie a ceia ce a vea sa vina, sa ia fiinta odata cu venirea Domnului Hritos.El avea sa cladeasca o Biserica in care cei rascumparati sa se poata aduna la olalta si sa se bucure.
Asa vedea Psalmistul atunci stringerea lor,si asa ar trebui sa vedem si noi azi stringerea la olalta, ca e placuta si dulce.Bine, ca sa fiestringerea  cu aceste doua caracteristici trebuie sa vi acolo cu o atitudine blinda, potolita sa te poti bucura.Psalmistul gusta dn aceasta atmosfera cind se intilnea cu credinciosi lui.Ce simtim noi azi cind ne intilnim unii cu altii ca sa fim in Casa lui Dumnezeu?Avem noi placerea de a ne intilni unul cu altul sa schimbam ginduri din Cuvintul lui Dumnezeu?Este o intrebare pe care ar trebui sa si-o puna fiecare care vine la Adunare(casa Domnului)Ar trebui sa plecam dupa o astfel de intilnire inviorati , improspatati de acea dulceata care emana din Cuvintul lui Dumnezeu.
Asa cum am spus , Psalmistul adduce acest cuvint in atentie, Fratii.Cu mult mai mult noi care suntem rascumparati cu single Domnului Isus. Mintuitorului nu i-a fost rusine sa ne numeasca frati ai Lui. Matthew 28:10  Atunci Isus le-a zis: "Nu vã temeti; duceti-vã de spuneti fratilor Mei…..Iata deci, ca locuim cu El impreuna ca frati ai Domnului Hritos. Si vai ce des scapam din vedere ca El este in mijlocul nostru.Acolo in Adunare  aruncam cite o privire care nu izvoreste din acea dulceata care trebuie sa fie in adunare.Ginduri care nu pot sta in interior si ies afara facind uneori prapad.
2  Este ca untdelemnul de pret care turnat pe capul lui, se coboarã pe barbã, pe barba lui Aaron, se coboarã pe marginea vesmintelor lui.
Psalmistul face o comparatie, fiind impreuna Este ca untdelemnul de pret care turnat pe capul lui, Al cui cap? Negresit ca al Domnului Hritos care este in mijlocul celor care se aduna si care este Mare Preot.. Ce este undelemnul? Este Duhul Sfint care se coboara. Se coboara peste toti din Adunare.Sunt toti credinciosii partas acestui undelemn sfint.Dela El undelemnul tot coborindu-se ajunge la fiecare credincios, fiecare frate al Marelui Preot, Domnul Hritos. 
3  Este ca roua Hermonului, care se coboarã pe muntii Sionului, cãci acolo dã Domnul binecuvântarea, viata, pentru vesnicie.
Aduce o alta asemanare Psalmistul zicind, Este ca roua Hermonului,In locurile acelea din oriental mijlociu apa era si este si acum o problema. Israelitii in decursul istoriei au avut deseori razboaie pentru as pastra puturile. Diminetile in locurile acelea aduc cu ele si roua care invioreaza tot ce este in jur. Roua se produce din contrastul de temperature reci peste noapte si caldura acumulata din timpul zilei toride. Roua este binefacatoare. Uite cum ar trebui sa fie udata adunarea, stringerea la olalta.Roua este Cuvintul lui Dumnezeu care pentru cel nascut din nou este surssa de inviorare.   Sursa de viata  El nu are o alta sursa de ai intretine viata spirituala.Celelalte surse sunt puturi care nu tin apa.s-au au apa statute.
Iata.Nu e roua, nu e inviorare, nu e viata in adunare.Cu alte cuvinte, este vorbarie goala omeneasca fara niciun simbure spiritual din Cuvint , este uscaciune.In Orient fara aceasta roua acumulata peste noapte ar fi uscacine si nu ar fi viata.Iata dece in Adunari, Biserici se gasesc uscaciuni. Unde nu este Cuvintul lui Dumnezeu sa nu te astepti la verdeata in sensul spiritual.Uscaciune adduce si un aer greu de suportat.
As incheia cu un alt loc dintr-un psalm, Psalms 122:1  Mã bucur când mi se zice: "Haidem la Casa Domnului!"Dece se bucura Psalmistul? Pentruca e bine ca sa locuiasca fratii impreuna si e dulce. Ephesians 4:31  Orice amãrãciune, orice iutime, orice mânie, orice strigare, orice clevetire si orice fel de rãutate sã piarã din mijlocul vostru.Unde e amaraciune nu poate fi dulceata.Unde e iutime, nu poate fi un duh blind si potolit care este de mare prêt inaintea lui Dumnezeu.Si daca le-am lua pe toate ce sunt aici in continuare am vedea ca nu sunt din caracterul Domnului Hritos care este in mijloc ul fratilor.Domnul sa ne dea un duh de cercetare sa vedem cum venim la Stringere in jurul Domnului Hritos.
John balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: