sâmbătă, 23 martie 2013

Matthew 5:8 Ferice de cei cu inima curatã,




Matthew 5:8  Ferice de cei cu inima curatã, cãci ei vor vedea pe Dumnezeu!
Cineva mi-a trimis pe youtube o predica a unui frate din Romania . fratele a citit din acest verset pe care l-am pus mai sus. Ferice de cei cu inima curatã,Aceste cuvinte sunt ale Domnului Hristos.Intrebarea se pune, “ cine are o inima curata”pentruca asa  citim. Daca Domnul Hristos a rostit aceste cuvinte , inseamna ca sunt si unii care au o inima curata.Cum poate omul sa aiba o inima curata?Scriptura ne arata cum este inima omului, tot prin cuvintele Domnului Hritos.Mintuitorul spune ca, Mark 7:21  Cãci dinãuntru, din inima oamenilor, ies gândurile rele, preacurviile, curviile, uciderile,
Iata deci cum este o inima de om.Si totusi sunt si inimi care sunt curate. Ca sa fie o inima curata trebuie sa fie schimbata de Dumnezeu. Inima aceasta este moarta si cu ea intreg organismul unui om.Atunci ce e de facut sa putem sa intelegem ca sunt si inimi asa cum am spus curate?.Omul nu poate face nimic ca sa-si curateasca o astfel de inima.Este necesar ca Dumnezeu sa intervina si sa schimbe aceasta inima moarta care e de piatra. Am mai spus si cu o alta ocazie cum este inima de piatra. Este rece, deaceia se si numeste de catre Cuvint inima de piatrra.
Fiind rece si de piatra este ne simtitoare, insensibila la Cuvintul lui Dumnezeu.Citim in Ezekiel 11:19  Le voi da o altã inimã, si voi pune un duh nou în voi. Voi lua din trupul lor inima de piatrã, si le voi da o inimã de carne,Cu alte cuvinte voi pune Duhul Meu in voi, voi pune viata.Ce intelegem de aici? Este ca Dumnezeu, produce nasterea din nou pe care o are numai copii Lui.Insasi expresia de nastre din Dumnezeu arata ca sunt cei nascuti sunt ai lui Dumnezu.Deci iata cine poate avea deci, o inima curata. Cei nascuti din nou.Acesti oameni care au fost nascuti din nou sunt singuri care iL vor vedea pe Dumnezeu.
Si cu asta am sa inchei despre ce inseamna sa ai o inima curata.Voi spune ceva despre ce a incercat fratele sa spuna in aceasta predica a dumnealui. El incepe cu aceste cuvinte,”Viata crestina”Si continua cu o trecere in revista as zice, felul de comportament al unui crestin. Scapa din vedere ca, crestini se numesc toti. Daca opresti pe strada pe cineva si il intrebi de lucruri simple ale crestinismului nu este instare sa iti dea un raspuns, chiar si unul vag.Cineva mi-a trimis un interviu pe care un tinar credincios il lua printr-un sat din Romania. Ii intreba pe cei cu care se intilnea, cine a fost Isus. Ce sa le mai spui de Domnul Isus.
Cu toate ca erau destul de in virsta nu au stiut sa dea un raspuns. Ei bine, acestia se numesc crestini.Cind zici de viata crestina nu poti sa ii ceri unui astfel de om sa traiasca asa cum mentiona fratele.Chiar daca fratele vorbea intr-o adunare. Pentruca stim tot din Cuvint ca, in adunare sunt copii ai lui Dumnezeu si oameni care fregventeaza adunarea dar nu au nimic de aface cu o viata schimbata de Dumnezeu.Daca ar fi spus, “ Viata de copil al lui Dumnezeu” era cu totul altceva. Tragea atentia celor care erau nascuti din nou.Si asta ca un prileji de cercetare a lor.As face o mentiune ca, este diferenta mare, chiar nici nu suporta comparatie intre crestin si copil al lui Dumnezeu.
Printre crestini se pot introduce fel de fel de oameni ca cei de care am amintit mai sus. Dar ca sa fi Copil al lui Dumnezeu presupune sa fi fost nascut din nou de Dumnezeu. Si sa ai o partasie cu Tatal. Cu alte cuvinte esti din casa Lui.-Viata de copil al lui Dumnezeu este totalmente diferita de a orcaruia care se da drept crestin.Orice copil al lui Dumnezeu prin natura nasteri din nou, are un nou comportament, el este martor al Domnului Hristos in lumea aceasta, asa zisa-Crestina-.Astfel de predici din punctual de vedere al Scripturi nu face decit sa ii alimenteze pe cei ce asculta cu ideia falsa ca sunt crestini autentici.
O viata care face dovada unei nasteri din nou , nu este necesar ca cineva sa iti spuna cum sa traiesti. Cuvintul este sufficient pentru cel nascut din nou ca sa-I arate cum trebuie sa traiasca spre slava lui Dumnezeu.Trairea unei vieti dupa voia lui Dumnezu, este posibila numai in cel care ii apartine Lui Dumnezeu.As concluziona cu aceste cuvinte, Cel nascut din Dumnezeu are o inima curata si garantia ca il va vedea pe Dumnezeu.
John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: