miercuri, 23 iulie 2014

1 Iacov 1-2, Fraţii mei, să priviţi ca o mare bucurie ......









1 Iacov 1-2, Fraţii mei, să priviţi ca o mare bucurie cînd treceţi prin felurite încercări,
         Ap, Iacov imbarbateaza pe fratii lui care treceau prin incercari.In toate vremurile Copiii lui Dumnezeu au trecut prin incercari. Unele extrem de grele altele mai putin grele, mai usor de suportat. Dar incercarea este ne dorita de cei mai multi dintre noi.Cu toate ca stim ca nimic nu vine in viata unui copil al lui Dumnezeu fara ca Dumnezeu sa stie de aceasta incercare oricare ar fi ea.Ca nu toti din cei ce se considera copii ai Lui sunt constienti ca orce incercare are rostul ei in viata noastra.Fraţii mei, Le spune el, inainte de a le spune ceva, Apostolul, prin aceste cuvinte ii mingie pe fratii lui.Apoi el continua ce avea de spus.să priviţi ca o mare bucurie Ca sa privesti asa cum spune Iacov,trebuie sa fi ancorat in Cuvint.
         Poate vor fi asteptat ei sa vada ce vrea sa le spuna Apostolul prin aceste cuvinte.Cind lucrurile ne merg bine in viata , este normal sa fim plini de bucurie.Dar dupa ce au auzit ei ca sa priveasca  ca o mare bucurie.Cred ca erau intrun fel dezamagiti de ce veneau in viata lor.Apostolul vroia sa ii mingiie, sa-i imbarbateze.Nu erau ei singuri care treceau prin astfel de incercari.Si ap, Petru imbarbateaza pe credinciosi carora le scrie cu aceste cuvinte,1 Petru5-9, Impotriviti-va lui tari in credinta, stiind ca si fratii vostri in lume trec prin aceleasi suferinte ca voi.In toate timpurile cei credinciosi au avut de suferit.Am cunoscut persoane care au suferit dar si aici sunt doua feluri de suferinta.
         Cuvintul ne arata ca poti suferi pentru numele scump al Domnului Hristos si poti suferi ca te bagi in treburile altora.Si intrun fel si altul suferinta este suferinta. Numai ca, atunci cind suferi pentru neprihanie cum spune ap, Petru,1 Petru 1-14,Chiar daca aveti de suferit pentru neprihanire, ferice de voi! "N-aveti nici o teama de ei, si nu va tulburati! Unele din aceste persoane pe care le-am cunoscut au suferit ca se amestecau in treburi pe care Scriptura ne invata ca nu e chemarea celui rascumparat sa se implice in astfel de lucruri.Apoi Petru aduce inainte si mingiierea care se asterne peste cei care sufere de dragul Domnului Hritos. Dumnezeu nu se lasa dator fata de copiii lui cind sufere din pricina ca iubeste pe Domnul Isus si urmeaza invatatura Cuvintului Lui.Petru vorbea din expierenta propie,Faptele apostolilor 5-41, Ei au plecat dinaintea Soborului, şi s-au bucurat că au fost învredniciţi să fie batjocoriţi, pentru Numele Lui.
         Petru din nou le spune credinciosilor care suferea pentru Domnul Isus,1 Petru 4-14,dimpotriva, bucurati-va, intrucit aveti parte de patimile lui Hristos, ca sa va bucurati si sa va veseliti si la aratarea slavei Lui.Apoi, ap, Iacov le aduce inainte si motivul care ii face pe acesti credinciosi sa sufere.Erau incercarile de tot felul care veneau peste ei.
3 ca unii cari ştiţi că încercarea credinţei voastre lucrează răbdare.
Dar nu ii lasa in necunostinta de cauza dece vin aceste incercari in viata lor.Dumnezeu asa cum am spus nu este in necunostinta ca, copiii Lui sufera. Din potriva , unele din suferinte sunt ingaduite de El, cu un scop bine determinat.Si le spune,ca unii cari ştiţi. Cu alte cuvinte nu sunteti in necunostinta de aceste incercari care vin peste voi.Aceste incercari erau poate urmate de suferinte.Dar poate sa apara intrebarea dece e necesar sa treaca copilul lui Dumnezeu prin incercari, suferinte.Si ap, Iacov le explica nu ii lasa in confuzie, sa is framinte ei mintea.că încercarea credinţei voastre lucrează răbdare.
         Nu stiu citi dintre noi realizam ca Dumnezeu prin astfel de incercari face dovada ca ne iubeste.El are in vedere sa ne incerce in credinta pe care ne-a dat-o ca dar.Sa vedem daca am folosit-o in viata noastra.Multi dispera in astfel de incercari. Nu este usor sa stai in pace si sa spui ca Tatal meu stie ce face si in astfel de incercari. Dar dupa ce ai trecut prin astfel de incercari si ai iesit biruitor realizezi cit de bine a facut Tatl ca a ingaduit asa ceva in viata ta.Iata ca aceasta credinta ne este data si pusa la lucru as zice , lucreaza rabdare. Cita nevoie avem de aceasta rabdare. Deseori o luam inainte sa rezolvam noi unele situatii din viata. Fara sa asteptam in aceasta rabdare ca Dumnezeu sa ne vina in ajutor.
4 Dar răbdarea trebuie să-şi facă desăvîrşit lucrarea, pentruca să fiţi desăvîrşiţi, întregi, şi să nu duceţi lipsă de nimic.
         Iata scopul pe care il are Dumnezeu in viata noastra care spunem ca suntem ai Lui.Dar răbdarea trebuie să-şi facă desăvîrşit lucrarea,Realizam noi ca, aceasta rabdare daca nu e desavirsita in viata noastra, Dumnezeu nu va inceta aceste incercari? Pentruca El are in vedere sa ne faca desăvîrşiţi, întregi,Da, pentruca El, vrea sa fim in astfel de stare ca sa putem sa fim o priveliste pentru cei care nu il cunosc pe Domnul Isus ca Mintuitor.să nu duceţi lipsă de nimic.Nu cred ca ap, Iacov face referire la lucruri materiale. El vorbeste de starea lor de crestere in cunoasterea Domnului Hritos.Este un motiv de cercetare pentru noi daca suntem desăvîrşiţi, întregi,si daca ducem lipsa de cunostinta Domnului Hristos.Cind Cuvintul lui Dumnezeu ne este preocuparea vieti noastre, atunci suntem echipati cu tot ce este nevoie ca aceste incercari sa lucreze in viata noastra si spre slava lui Dumnezeu, facind dovada ca suntem ai Lui.
         Dumnezeu ne  vrea pe cei in a caror viata a intervenit El prin nasterea din nou sa fim aici in lume o priveliste incintatoare pentru cei cu care venim zilnic in contact.Poate cei dela serviciu nici nu stiu ca tu esti al Domnului Hristos.Poate te ti departe da a arata ceva din cunoasterea Domnului Hritos.Am cunoscut o persoana care era credinciosa si cazuse si si-a fracturat hipul cum se intimpla des la o virsta inaintata.Cei care o vizitau la spital o imbarbatau prin ai spune de Domnul. Dinsa mi-a spus ca toti care vin ii spun de Domnul.Atunci m-am intrebat,ce vrea sa ii spui?Dumnezeu este Dumnezeul orcarei mingieri.2 Corinteni 1-3,Dumnezeu sa trezeasca in inima noastra acest interes de a primi cu bucurie incercarile care vin, sunt ingaduite de Tatal nostru a ne face desăvîrşiţi, întregi,Sunt foarte multi care fregventeaza Adunarile si nu sunt intregi la minte.Dece? pentruca actioneaza potrivit cu ce spune Eclesiastul 5-1.
John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: