joi, 3 iulie 2014

Apocalipsa 3-18, te sfătuiesc să cumperi dela Mine aur curăţit prin foc,
















Apocalipsa 3-18, te sfătuiesc să cumperi dela Mine aur curăţit prin foc, ca să te îmbogăţeşti; şi haine albe, ca să te îmbraci cu ele, şi să nu ţi se vadă ruşinea goliciunii tale; şi doftorie pentru ochi, ca să-ţi ungi ochii, şi să vezi.

         Toate bolile sunt grele, dar sa nu ai vedere sa nu poti admira frumusetile lui Dumnezeu creiate special pentru fiinta umana,e dezastru.Nu poate intelege nimeni ce inseamna sa nu vezi ,decit cel in cauza.Daca lucrurile sunt asa la modul literal , fizic, ce va fi sa fi orb spiritual.Scriptura ne vorbeste de amindoua orbiri.Dar cea mai grava este cea spirituala. Dece? pentruca te incadreaza intre cei ce vor plati vesnic.Pe vremea Domnului Hristos erau amindoua categori de orbi. Pe orbii fizic, Domnul Isus se indura de ei si ii vindeca.Dar nu tot asa se intimpla cu cei care erau orbi spiritual.Si uni si alti au nevoie de calauza.

         Pe cei spirituali, Domnul Isus vindeca numai pe cei pe care Tatal ii directa la Fiul. Din nou; vezi ev, Ioan 6-44,Evangeliile ne arata cazuri de orbi fizic care au fost vindecati.Dar despre cei spirituali, Domnul Isus le spune unora cum sunt,Marcu 8-18,Aveţi ochi, şi nu vedeţi? Dar iata ca Domnul Isus vede si printre cei ce se adunau impreuna in Adunare ca sunt orbi spirituali.Nu ne intereseaza de cei de afara ca sunt orbi. Este treaba lui Dumnezeu carora El decide sa le dea vedere.In versetul de mai sus din Apocalipsa , Domnul Isus vorbeste Biserici din Laodiceia,asa citim in versetul 14. Se zice ca credinciosii sunt in Biserica din Laodiceia in vremurile in care traim.Deci, celor care se string la olalta se adreseaza Domnul Isus zicind, te sfătuiesc să cumperi dela Mine aur curăţit prin foc,

         Sigur, ca nu este vorba de aurul ca metal pretios. Dar comparatia este la nivel de pret.Aurul este un metal de mare pret. Mintuitorul vrea sa spuna ca, Pretul platit de El la Golgota este adus prin sacrificiu de foc al morti Lui.El spunea despre un botez care vrea sa se implineasca cind vorbea de focul morti lui prin care urma sa treaca.Sigur chemarea aceasta este simbolica. Aurul este cel mai de pret.Aici as incadra -Mintuirea- Care a fost trecuta prin focul morti Domnului Hritos.ca să te îmbogăţeşti; Cine are aur este un om bogat.Cine il are pe Domnul Hristos ca Mintuitor personal,este bagat.Cine nu vrea sa fie bogat? Dar Domnul Isus nu face invitatie la bogatie acestei lumi care consta in metalul galben.

         Oamenii lumii vor sa fie boagati dar in termenul lor firesc.Asa cum am spus ceva mai sus, Domnul Isus vorbeste unora care se credeau bogati spiritual fiind in Biserca, Adunare. La fel si azi in Biserici sunt multi care nu le mai intri in voie ca se cred, se vad, ca sunt bogati.Am intilnit si pe unii care chiar se laudau cu bogatia materiala. Dar spirituali erau saraci. Nu poti avea o discutie din Cuvint. Dece? pentruca in vocabularul si inima lor este saracie.Uite azi, in Adunari, sunt framintari mai mult ca oricind. Dece? Pentruca duc lipsa, sunt saraci spirituali. Si azi sunt indeamnati  acestia sa se duca la Domnul Isus.Degeaba esti in Adunare daca El nu a imbogatit viata ta.Au trecut poate ani buni decind participi la stringerile celor rascumparati dar tot sarac ai ramas.

         Daca esti unul dintre acestia, sa sti ca tie iti face invitatie Domnul Isus, sa vi la El.Domnul Isus nu a ramas la imbogatire.şi haine albe, ca să te îmbraci cu ele, Mituitorul te va imbraca ca sa arati ca un “domn”. Cel ce vine la El si este imbracat, este incadrat in oamenii de elita.Ce am zice noi sa vezi literal pe un om bogat si zdrentaros murdar?Ei bine, Domnul Isus nu te vrea sa fi inbogatit de El si sa umbli ca un cersetor.Vrea sa iti dea haine albe,Dece albe? pentruca albul simbolizeaza neprihanire, curatie.Odata mintuit fac parte din Casa lui Dumnezeu.Acolo sunt numai cei care au fost curatiti.Lumeste poti fi bogat si sa te imbraci cum vrei. La Domnul Isus lucrurile nu sunt comparabile cu cele lumesti. Daca El te-a imbogatit , El te si va imbraca cu haina aceasta alba a neprihaniri.Ce insemna,ca să te îmbraci cu ele,? Sa te vada toti ca tu esti un rascumparat al Domnului Hristos.si ca nu mai se vede murdaria din trecut.
          Umbli imbracat cu aceasta haina zi si noapte in vazul tuturaor. Intelegem ca totul este de natura spirituala.Dumnezeu ne vrea sa fim imbracati cu Haina pe care o da Fiul Sau. Poate cineva ar intreba,Dece sa ma imbrac cu haina aceasta a neprihaniri?Raspunsul il da tot Domnul Isus.şi să nu ţi se vadă ruşinea goliciunii tale; As asocia aceste cuvinte cu starea de desbracat sufleteste. Adica in firea veche noi suntem o uriciune.Numai mizerii se vad in ea.Cind Dumnezeu priveste la cel rascumparat se uita si ce vede? Vede o haina a neprihaniri. Nu o ai, sa sti ca ti se vede goliciunea. Iti dai in petic si arati ce este in launtru tau care e plin de uriciuni.Oricare am fi noi , fara acoperirea cu Neprihanirea care se capata prin credinta,vezi Romani 9-30, si Filipeni3-9, aratam ca si un monstru.

         Iata deci, ca si ap, Pavel stia ca aceasta haina a neprihaniri e data de Dumnezeu.Acum ce am zice noi, ne-am bucura sa fim bogati, sa fim imbracati cu aceasta haina scumpa de mare valoare, dar sa fim orbi?Domnul Isus vrea ca sa ne si vedem cum am fost odinioara cind eram saraci si desbracati, dar sa putem sa vedem si noua stare in care El ne-a asezat. Cu alte cuvinte, sa vedem curatia Hainei in care am fost imbracati si cit a costat sa o avem pe noi.Alt minteri nu am putea face deosebire intre viata din trecut si viata noua,Iata la urma ce spune Domnul Isus sa mai cumpere toti aceia cre sunt orbi.şi doftorie pentru ochi, ca să-ţi ungi ochii, şi să vezi.Asa cum am spus sunt multi orbi spirituali, dar care nu realizeaza acest defect care ii impiedica de a vedea lucrarile minunate facute de Dumnezeu in fratii din Adunare. Ei nu pot vede nici in viata lor ca au murdari, sau pe hainele care le poarta sunt patate, pline de toate murdariile.
         Daca ar vedea , negresit ,ar cauta sa inlature acele pete din viata lor. Uneori petele nu numai ca arata urit dar si miros urit.Fara ca sa vezi, esti predispus sa, nu te poti bucura de frumustile din jurul tau, de frumusetile pe catre Dumnezeu le-a pus in noua structura a fratilor, care sunt copii ai Lui. Si nici nu poti vedea ca esti gresit in relatiile pe care le ai cu cei rascumparati.Iata dece este necesar ca sa iti ungi ochii. Nu spune Cuvintul ca sa te unga la ochii cineva. Tu singur sa vi la Domnul Isus si El iti da alifia necesara de a te unge. Te pipai (cercetezi)si cauti ochii si ai sa dai de ei pentru ai unge,sa poti fi vindecat si sa vezi.Cu cit vei pune mai multa alifie,(cercetare de sine)cu atit vei vedea mai deslusit. Vei avea o mare bucurie cind toate le vei vede clar cum nu le-ai vazut inainte de a te unge cu aceasta alifie miraculoasa, care e (cercetarea de sine).

         In tocmai ca orbul acela care nu vedea clar. Cite lucruri nu se intimpla in Casa lui Dumnezeu si care nu sunt vazute clar de cei mai multi. Acestia trebuie sa faca un singur lucru. Sa mearga si sa ia alifie ca sa vada.Cite-va ginduri pe care le desprind din Cuvint cu privire la ce inseamna sa fi in Adunare si sa fi;Sarac,Desbracat si orb.Dumnezeu sa ajute pe cei ce nu vad sa poata vedea.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: