luni, 7 iulie 2014

2 Samuel 6, 6 Cînd au ajuns la aria lui Nacon, Uza a întins mîna












2 Samuel 6, 6 Cînd au ajuns la aria lui Nacon, Uza a întins mîna spre chivotul lui Dumnezeu şi l -a apucat, pentrucă erau să -l răstoarne boii.
         Intimplarea aceasta ,cred ca ne-a dat la toti de gindit intrun fel sau altul.Zic intrun fel sau altul ,pentruca nu toti care citim Cuvintul realizam ca Dumnezeu este suveran. Apoi, El In vechime pedepsea pe loc pacatul. Dar azi El s-a schimbat? Citim in Cuvint ca Dumnezeu, e acelasi.Dau numai doua locuri in care vedem ca El nu se schimba. Sunt mai multe.Evrei 6-18, si 1 Corinteni 12-6,Deci, raminind acelasi, ca si in vechime, putem realiza ca;Atunci pedepsea pacatul imediat. La fel ar proceda El si azi daca cei rascumparati nu ar avea un mijlocitor in Domnul Hristos care sa intervina.Ar fi dezastru cum era si in vechime.
         Slavit sa fie Mintuitorul ca a platit pretul rascumparari si acum sta la dreapta lui Dumnezeu mijlocind pentru toti ai Lui. 1 Ioan 2-1, …...avem la Tatăl un Mijlocitor…..Israelitii mutau Chivotul Domnului si au fost pusi sa mearga pe linga Chivot doi.Unul era Uza. Cînd au ajuns la aria lui Nacon, Uza a întins mîna spre chivotul lui Dumnezeu şi l -a apucat, Poate drumul era un drum cu denivelari si trebuia cineva sa ia grija Chivotului.Aceasta a incercat sa faca Uza.Uza a întins mîna Daca intindea doar mina, cred ca nu se intimpla nimic.Dar şi l -a apucat, Ce putea sa faca? era in instinct ca la oricare din noi, sa sarim gata de a ajuta.Ce lucru rau a facut el?La prima vedere pare ca e nevinovat ba, chiar cu buna intentie.Cuvintul specifica ca spre chivotul lui Dumnezeu.Era normal sa fie preocupat ca Chivotul sa nu cada.Era sfint, sacru.Era legamintul pe care Dumnezeu il facuse cu poporul Israel.
         Cuvintul continua si ne arata ca,pentrucă erau să -l răstoarne boii.Nu cred ca putea Uza sa tina sa nu se rastoarne. Era destul de greu si numai cu o mina nu stiu daca avea vreun rezultat Uza de al tine sa nu cada.Intelegem ca, Chivotul nu s-a rasturnat pentruca nu a ingaduit Dumnezeu. Spiritual era slava lui Dumnezeu in acel Chivot.As face o paralele si cu noi cei care ne stringem in jurul Domnului Hristos in Adunare.Chivotul este simbolul care il infatiseaza pe Domnul Heistos.Iata dece. Chivotul la Israeliti era legamintul pe care Dumnezeu il facuse cu acest popor. La noi cei din aceasta dispensatiune a Harului, chivotu legamintului nou este Domnul Hristos,Carul as zice ca e Adunarea si in Adunare este Domnul Hristos ca legamint.Uza a intins mina sa il ajute pe Dumnezeu a carui Chivot era.
         Tot asa se intimpla si in zilele noastre . Sunt unii care spun ei prin actiunile pe care le iau ca ajuta sa nu cada Chivotul lui Dumnezeu. Cuvintul ne arata ca Uza a atins Chivotul. Uza a întins mîna spre chivotul lui Dumnezeu.Decite ori  am vazut in Adunare ca unii ca si Uza, vor sa ia ei grija Domnului Hristos.Dar tot acestia neglijaza ca Chivotul este in Adunare si intind ei mina sa ajute sa nu cada.Dumnezeu si atunci, dar cu mult mai mult acum, is ia singur grija Chivotului.Israelitii trebuiau numai sa fie constienti ca, Chivotul este in mijlocul taberi lui Israel, in mijlocul poporului.La fel Dumnezeu vrea ca si cei ce se string la olalta sa realizeze ca Domnul Hristos este prezent in mijlocul lor.Matei 18-20, Căci acolo unde sînt doi sau trei adunaţi în Numele Meu, sînt şi Eu în mijlocul lor.``Fara acest Chivot nu este protectie in Adunare. Nu e Chivotul, Domnul Hristos, nu e Binecuvintare.Cuvintul ne arata in,versetul 7 Domnul S'a aprins de mînie împotriva lui Uza, Am fi porniti sa gindim la fel ca si David caruia i-a parut rau de felul cum a actionat Dumnezeu cu Uza.Sa nu scapam din vedere ca si azi, Dumnezeu e acelasi , neschimbator.
         Daca nu o face cum a procedat cu Uza, trebuie totusi sa stim ca Dumnezeu, nu tolereaza sa ii afectam sfintenia Lui. Cu alte cuvinte, nu tolereaza PACAtUL.Dumnezeu i-a considerat lui Uza intentia, actiunea, PACAT. Fiecare din Adunare care este tentat sa intinda mina intrun fel sau altul sa atinga slava Domnului Hritos, va plati un pret teribil.şi Dumnezeu l -a lovit pe loc pentru păcatul lui, şi a murit acolo lîngă chivotul lui Dumnezeu.Dumnezeu vegiaza asupra Chivotului Lui si nu are nevoie ca omul oricare ar fi el sa ii intinda o mina de ajutor.Sa fim foarte atenti cind suntem la olalta in Adunare sa nu care cum-va sa intindem mina, sa intervenim intrun fel sau altul de al ajuta pe Dumnezeu, in ocrotirea  Chivotului Lui., in orcere situatie ar putea fi.
         Iata dece in Eclesiastul citim 5-1,citim,......Pazesteti piciorul cind intri in Casa lui Dumneze…..sa nu aduci jrfa nebunului.Daca Uza era constient ca Dumnezeu socoteste actiune lui ca una a uni om nebun, sunt sigur ca se ferea de a actiona in felul in care a actionat.Dumnezeu Tatal, spune despre Fiul Lui, Chivotul celor rascumparati, aceste cuvinte,Matei 3-17,,,Acesta este Fiul Meu prea iubit, în care Îmi găsesc plăcerea.``Uza ca si tot poporul nu trebuia decit sa mearga dupa Chivot. Tot asa si cei ce se aduna la olalta nu au nimic de facut decit sa urmeze Chivotul, pe Domnul Hritos.Facind asa, vei fi scutit de tentatia de a intinde mina,cu atit mai grav sa te si atingi de slava Lui, crezind ca ai sa ajuti intrun fel la ocrotirea Chivotului,  in mijlocul Adunari.Dumnezeu sa ne dea har si intelepciune in a realiza ca, Domnul Hritos, ca noul legamint, este Chivotul nostru in Adunare , ca nu are nevoie ca cineva sa is intinda mina sa apere interesele lui Dumnezeu.Oricare ai fi tu,orce ai crede despre tine,sa sti ca, Dumnezeu, is ia singur grija.Asa a facuto in vremea lui Uza si asa va face si azi la fel.Ramine un Dumnezeu care nu se schimba si  Suveran.
John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: