vineri, 11 iulie 2014

Filipeni 4-6 Nu vă îngrijoraţi de nimic;....











Filipeni 4-6 Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţămiri.
         Ap, Pavel le spune Filipenilor Nu vă îngrijoraţi de nimic; Ar fi putut ei sa ii spuna lui Pavel dece vorbesti asa fr, Pavele?Pentruca noi avem necazuri probleme greu de rezolvat.Ei puteau sa spuna orcui dar nu lui Pavel care trecea prin situatii pe care poate ei nu le avea.Nu este usor sa stai linistit sa nu te ingrijorezi cind treci prin situstii grele.Sunt crestini care se ingrijoreaza si de lucruri minore sau de unele situatii care poate sa nici nu apara in viata lor.Ingrijorarile sunt multiple. Dar pentru copilul lui Dumnezeu,se risipesc cind vine pe genunchi si le aduce la tronul harului.Cind Cuvintul ne aduce si noua in atentie cu specificarea,de nimic; Vrea sa ne spuna ca, oricare va fi nevoia sau situatia prin care trecem ,Dumnezeu Tatal nostru stie de tot ce se intimpla in viata copilului Sau.
         Daca esti in virsta si te lasa puterile, daca esti bolnav poate pe pat,ai zice ca e imposibil sa nu te ingrijorezi.Poate te ingrijorezi cind copilul e bolnav, cind e plecat departe de casa.Apostolul ne indeamna, ci în orice lucru, ce sa facem sa disperam,sa ne agitam, sa ne pierdem linistea interioara?Daca el ar fi spus doar sa nu ne ingrijoram de nimic, fara sa aduca inainte si solutia care ne poate linisti ar fi creiat confuzie in mintea si inima acelor credinciosi si a noastra a celor de azi.Dar ar fi putut sa il intrebe credinciosi din Filipi , ce sa facem frate Pavel? El le-ar fi spus. aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, Pai nu stie Dumnezeu de situatiile prin care trec copiii Lui? Da, El stie rugaciunea ne este lasata ca  un mod de consolare spirituala.
         Dumnezeu nu intotdeauna implineste cererile copiilor Lui.Poate cineva ar intreba,Dece ? Pentruca Tatal nostru are un scop bine definit pentru vietile noastre. La unii nu merge viata pe care o traiesc spre slava Lui, decit prin disciplinare. Si El o aplica.Ce vreau sa spun este ca, Rugaciune o aducem inaintea Lui.Apoi ea se incheie cu-Facase voia Ta- nu este garantie ca va fi si implinita neaparat de Dumnezeu.Rugaciunea ne aseasa spiritual intr-o stare de asteptare de vegiere.Cu anii multi in urma, Fr, Dumitru Cornelscu spunea, trebuie sa fim curiosi nu daca Dumnezeu v-a implini aceasta rugaciune a mea, ci modul de cum El o v-a implini.El poate sa o implineasca dar fara sa fim satisfacuti in felul nostru firesc.
         Apostolul ii indeamna sa aduca toate la cunostinta lui Dumnezeu,dar nu ramine aici.El adaoga modul de cum trebuie un copil sa se prezinte inaintea Tatalui.Fie in mod literal cit si spiritual.Iata cum spune el sa venim inaintea lui Dumnezeu,prin rugăciuni şi cereri, cu mulţămiri.Daca aducem rugaciune sau o cerere, trebuiesc sa fie insotite de multumiri. Ca ne plac sau nu, ele trebuie sa fie incheiate cu multumire.Fireste este usor sa multumesti cind toate merg bine in viata.Spiritual lucrurile stat cu totul diferit. Multumesti Domnului pentru toate ce vin.Iata ce spune Cuvintul de aceste lucruri care vin in vietile copiilor lui Dumnezeu.
1Tesaloniceni5-18,Mulţămiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi. Asa ca trebuie sa ne inarmam cu gindul ca, asa vrea Tatal nostru sa decurga situatiile in viata noastra.
     Apoi trebuie sa fim bine incredintati care este voia lui Dumnezeu cu privire la copiii Lui.1 Tesaloniceni 4-3, Voia lui Dumnezeu este sfinţirea voastră:Asa dar, intelegem ca, prin toate aceste circumstante prin care Tatal nostru ingaduie sa trecem, fie boala,lipsuri, sau oricare vor fi ele, au un singur scop bine stabilit de Dumnezeul nostru,sfinţirea noastra.El asa lucreaza ca sa ne faca asemenea Fiului Sau prea iubit.Concluzia vieti mele cu privire la voia lui Dumnezeu, am vazut-o implinita in acest verset din 1Tesaloniceni5-18. Anume, ca asta e voia Lui cu privire la mine.
7 Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gîndurile în Hristos Isus.
        Ca rezultat al acceptari voei lui Dumnezeu (fara murmur) in vietile noastre, ne vom bucura de pacea lui Dumnezeu.Pace pe care nu o vom putea pricepe numei atunci cind o expiermentam din plin in aceste imprejurari, situatii ale vieti.Au fost cazuri cind cei din jurul unui copil al lui Dumnezeu care treca prin situatii grele au fos uimiti de cum poate sa le indure si sa aoiba pace.Dar nu numai cei ne credinciosi au ramas uimiti ci si unii din cei care fregventeaza Adunarile.Aceste asigurari pe care copiii lui Dumnezeu le au in Cuvintul Lui nu prind radacini si nu aduc raoade decit in cei nascuti din nou. Ele nu au cum sa aiba efect intr-o viata ne transformata de Dumnezeu.Dar Cuvintul ne arata ca,vă va păzi inimile şi gîndurile în Hristos Isus. Nu citim ca vom fi paziti in niciun fel,sau mod diferit de cum ne este lasat In Cuvint,decit in Domnul Hritos.
         Am intilnit persoane care se duceau la unii care se numesc ei consilieri spirituali.Pentru diferite motive.As vrea sa spun ca, Pentru un copil al Lui Dumnezeu nu este decit Domnul Hritos consilier spiritual.Cei ce se duc la oamenii nu au nimic de aface cu Domnul Hristos. Chiar daca ei se considera crestini.Singura solutie pentru un copil al lui Dumnezeu, este sa mearga la tronul Harului cu deplina incredere.Conclud, cu un verset care mi-a fost indecursul anilor de mingiere. As dori ca si pentru fratii mei sa fie la fel si sa il punem cu totii la inma.Evrei 4 16, Să ne apropiem dar cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, pentruca să fim ajutaţi la vreme de nevoie.
John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: