luni, 24 noiembrie 2014

Apocalipsa 1:18. Cel viu. Am fost mort, şi iată că sînt viu în vecii vecilor........
















Apocalipsa 1:18. Cel viu. Am fost mort, şi iată că sînt viu în vecii vecilor. Eu ţin cheile morţii şi ale Locuinţei morţilor.

Un frate a trimis o predica de frateleT.Popescul intitulata, “Cheile imparatiei cerurilor” -T. Popescu.O predica minunata cu privire la Imparatia Cerului.A expus foarte detailat. Cind am citit-o mi s-a dus gindul la Cel ce are aceasta legatura de chei.Sa vedem cine o detine acesta legatura as numi-o de chei.Pentruca , in definitiv, nu poti intra in aceasta imparatie a cerului daca nu mai inti Domnul Isus care este detinatorul de chei,nu ti-a deschis inima.La fel nu poti intra intr-o casa daca nu deti cheia acelei case.Tot asa este si cu Inima omului, pe fond spiritual. Cel viu.Iata ce spune Cel ce detine cheile despre El insusi ca este viu.Negresit ca daca ii pui unui mort o legatura de chei nu vei rezolva apsolut nimic.Domnul Isus spune despre El ca este viu si ca a fost mort dar a imviat.Ti-a deschis Inima? Atunci esti un om viu si care te vei bucura de vesnicie impreuna cu Cel ce este viu vesnic.Daca viata nu este schimbata sa sti ca Imparatia Cerului nu este pentru tine. Fara o interventie a Celui ce detine cheile, esti un om mort. Negresit mort spiritual.

Vrea sa atraga atentie Bisericilor carora le spune ca, are de aface cu un Hristos viu care vede si aude tot ce se intimpla in Bisericile carora le spune. Dar nu numai lor ci si peste veacuri vor ramane aceste cuvinte ca o piatra de capati pentru toti acestia care se numesc crestini.Dece v-a fi adus Domnul Hristos inainte faptul ca a fost mort? Sunt convins, ca oameni suntem predispusi sa uitam dece a murit Mintuitorul.Printre noi sunt unii care prin atitudinele pe care le au in relatiile unuia cu altul si chiar si in adunare nu fac dovada ca Domnul Isus a inviat si pentru ei.Daca ar realiza acest adevar altfel ar fi comportamentul lor.Iata dece era necesar sa le aminteasca Domnul Isus acelor Biserici ca nu numai ca a murit dar ca a si inviat si etse viu. A murit ca sa plateasca pretul rascumparari sufletelor noastre. Apoi, Iata-L ca este viu pentru neprihanirea celor pe care i-a rascumparat.

Cu alte cuvinte, sa poata sa-i infatiseze inaintea Tatalui fara pata.Pornind dela acest adevar sfint vom intelege dece Tatal i-a dat Fiului aceste chei.Daca Domnul Hristos nu murea, era un dezastru. Nu erau suflete salvate,nu se mai vorbea atunci de “Imparatia Cerului” si nici de aceste chei care deschide Cerul dar, mai inainte de a le fi Cerul deschis,trebuie ca si Inima celor rinduiti sa capete viata vesnica,Fapte 13:48…...Şi toţi cei ce erau rînduiţi să capete viaţa vecinică, au crezut. Apoi, Domnul Isus repeta ca este viu.şi iată că sînt viu în vecii vecilor. De data aceasta adaoga ca este viu in vecii vecilor.Daca ne uitam mai atenti in Cuvint, vom realiza ca, aceasta specificare pe care Mintuitorul o face, este pentru cei care au fost adusi la viata de El.Avea sa le spuna ucenicilor lui care erau oameni ca si noi si earu supusi si acestui curent de invataturi straine ca, Domnul Hristos ar fi fost un inselator, ca nu a inviat.Matei 27:63…..că înşelătorul acela, pe cînd era încă în viaţă, a zis: «După trei zile voi învia.»Asa aparea in ochii celor care l-au rastignit.

Dar si peste veacuri, acest zvon va circula mai departe. Deci iata motivul care l-a determinat pe Domnul Isus sa precizeze ca El este viu si inca in vecii vecilor. Cu alte cuvinte, moartea a fost infrinta.Si pentruca El este viu in veci a dat si o garantie celor pe care i-a adus la viata.Ioan 14: 19. ………..pentrucă Eu trăiesc, şi voi veţi trăi.Prin aceste cuvinte  Mintuitorul a spulberat, inlaturat, orce umbra de indoiala din inima celor rascumparati ai Lui.sînt viu în vecii vecilor.Parca ar fi vrut sa spuna Mintuitorul ca, “va astept in imparatiei cerurilor”.Dar vom vedea la urma versetului ca asa cum am spus ceva mai sus ca sa intri in aceasta imparatie a Cerului s-au a lui Dumnezeu, e necesar sa intervina Domnul Isus care detine.Ce  detine? Eu ţin cheile morţii şi ale Locuinţei morţilor. Care deschide Inimi si in care pune viata vesnica.Este usor de inteles ce vrea sa spuna Mintuitorul cu aceste Cuvinte.Ca in Cer s-au in imparatia Cerului nu sunt morti pe care sa-i duca acolo.

Dece? Pentru ca,Luca 20:38.Dar Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morţi, ci al celor vii, căci pentru El toţi sînt vii.“Cineva ar putea sa spuna,”vezi  Cuvintul spune ca toti”Cind vine vorba de TOTI, se intelege ceia ce citim in versetul de mai sus din Fapte 13:48…. toţi cei ce erau rînduiţi Iata corelat cu Imparatia Cerului se armonizeaza acest verset fara decare nu putem intelege corect Cuvintul lui Dumnezeu. As vrea sa spun ca, fara o usa (Inima) descuiata de Cel ce detine aceste chei nu e viata.As mentiona ca si in trecut ca,Este una sa se deschida o usa si alta este sa fie descuiata.Nu este necesar sa ai cheie sa deschizi o usa.Cheie este necesara daca usa este incuiata. Iata dece aduce Domnul Isus in atentie acest amanunt cu cheile. Amanunt care este de neaparata trebinta de a avea cheie.

Cuvintul ne arata ca,Ioan 1:4.In El era viata…..Stim cu totii ca omul este mort spiritual si ca este nevoie sa fie adus la vita ca sa poata se se bucure de o partasie cu Cel ce este Viata, Cu Domnul Hristos.Apoi ,odata adus la viata are garantia ca v-a fi cu Mintuitorul vesnic, pentruca El este vesnic. Cite-va ginduri relatate cu ce am primit cu privire la Imparatia Cerului pe care nu o vom putea avea fara ca sa fi fost inviati de Domnul Vieti si care spune ca El, si numai El, detine aceste chei de a deschide Inimi care sa bata pentru El.Cite-va ginduri pe care le-am desprins din acest verset din Apocalipsa. Ginduri pe care doresc sa le impartasesc cu Fratii si Surorile mele de pretutindeni. Asta pentru a fi o stabilirea mai profunda a ceia ce Domnul Isus a lasat scris pentru cei rascumparati ai Lui, din toate veacurile.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: