joi, 6 noiembrie 2014

Ioan 17:22. Eu le-am dat slava, pe care Mi-ai dat-o Tu, ..............
















Ioan 17:22. Eu le-am dat slava, pe care Mi-ai dat-o Tu, pentruca ei să fie una, cum şi noi sîntem una,    


     Iata dorinta Domnului Isus pe care o aduce inaintea Tatalui.O dorinta care este deseori zdruncinata de atitudini care intristeaza pe Mintuitorul. Eu le-am dat slava,Uite ce le da Domnul Hristos celor pe care Tatal ii atrage la Mintuitorul. Le da aceiasi slava, pozitie as zice, pe care o are El inaintea Tatalui ce Fiu.O da si celor nascuti din nou, ca sunt Fii ca si El. S-au ca fratii ai Lui avind aceiasi Tata.Cuvintul ne arata ce este Dumnezeu pentru Domnul Hristos este si pentru rascumparatii Lui.Iata dovada.Ioan 20:17.17. …...spune-le că Mă sui la Tatăl Meu şi Tatăl vostru, la Dumnezeul Meu şi Dumnezeul vostru.“Nu le-a dat Domnul Isus atunci ucenicilor ceva cu caracter pamantesc. Le-a dat aceasta promisiune in nadejde.Si nici acum El nu promite, nu da celor mantuiti ceva pamantesc.El aduce inainte slava Lui pe care nu o avea pe pamant.Aici a venit sa ne  arate noua ca e posibil sa traim in armonie.


     El venea din cer si lasase acolo starea lui de Fiu al lui Dumnezeu cu slava cu tot.A luat un trup ca al nostru dar fara pacat si s-a facut asemenea cu omul.Isaia il descrie asa de frumos, de minunat, cum a venit si ce tratament a primit El din partea oamenilor, in poporul lui pamantesc.Iata dece El indreapta privirea celor rascumparati spre Cer, spre Casa Tatalui.Daca pretindem ca suntem ai Lui,trebuie sa se vada din caracterul Domnului Hristos si in vietile noastre. Si asta ca sa fim sguri ca vom avea o slava ca a Domnului Hristos.In orce caz, cei care au fost nascuti din nou si sunt frati ai Domnului Hristos se vor bucura de aceiasi slava ca a Lui. Isaia aduce inatentie si el slava Domnului.Isaia 42: 8….Eu sînt Domnul, acesta este Numele Meu; şi slava Mea n-o voi da altuia, Avea in vedere Dumnezeu pe cei rascumparati carora le va da aceasta slava a Fiului Sau.Parca ne si cutremuram intrun fel cind citim aceste cuvinte.as zice ca face Cuvintul referire n-o voi da altuia, Altuia car nu sunt ditre ai Mei.


     Cum adica, dintrun pacatos mizerabil sa se indure Dumnezeu sa ne mintuiasca si apoi sa ne dea si slava ca a Fiului Sau, parca ar fi prea de tot.Dar acesta este Dumnezeul care ne-a iubit si ne iubeste pina la capat.Intelegem  din cuvintele pe care Domnul Hristos le spune in acest verset Tatalui, cit si din ce spune in prorocie Isaia.pe care Mi-ai dat-o Tu,Dumnezeu este care da.Ma gindesc potrivit Scripturi ca in Cer sunt si alte fiinte care slujesc, dar carora Dumnezeu nu le da slava Domnului Hritos. Atunci intrebarea se pune, dece o da celor rascumparati?Pentruca cei nascuti din nou sunt fii ai Lui.Cei care sunt familiarizati cu Cuvintul sfint al lui Dumnezeu si care il iubesc stiu dece.Am sa aduc in atentie faptul ca,Domnul Isus este Mire si ca cei rascumparati sunt Mireasa Mirelui. Am mai spus cu alta ocazie despre mostenirea care este pastrata in ceruri Pe care ap, Petru o aduce in atentie.1 Petru 1:4.Ce vreau sa spun este ca,” cei rascumparati ca Mireasa a Domnului Hristos intra acolo in drepturile Mirelui”.


     Nu poate arata Mireasa altfel de cum arata Mirele.Iata deci, pentru cine a pastrat Dumnezeu aceasta slava pe care o are Fiul.Ca  sa o impartaseasca cu iubita Lui Sotie. Acolo sus nu v-a mai fi Mireasa si v-a fi Sotie.Dumnezeu i-a pregatit o nunta Fiului.Apocalipsa 19:7. Să ne bucurăm, să ne veselim, şi să-I dăm slavă! Căci a venit nunta Mielului; soţia Lui s-a pregătit, Nu pot  sa trec cu vederea tendintele unora de a ignora Cuvintul cu privire la cei rascumparatii ai Domnului Hristos.Ei sustin ca, “cei nascuti din nou pot pierde mintuirea”. Acestia din lipsa de cercetare a Cuvintului,s-au din ignoranta,s-au in mod tendentios,ajung sa traga concluzi dea dreptul aberante.Daca asa ar sta lucrurile, inseamna ca Domnul Isus ca Mire v-a ramanea fara nunta pe care Tatal a promis-o Fiului.Nu este unul care sa traiasca o viata desavirsita aici in acest trup de carne.Acesta este si motivul de vom fi schimbati in trupuri ca ale Domnului Hristos de slava vesnica.Pentruca vom fi ca El si cu El o vesnicie.


     Dece v-a fi slava vesnica? Din cauza ca Cel ce o da este vesnic. Dumnezeu Tatal, o da Miresi Mirelui.Apoi Domnul Isus aduce in atentie faptul ca cei rascumparati sunt inca pe pamint si sunt in aceasta fire pacatoasa, carnala si sunt supusi ispitelor. pentruca ei să fie una, Se roaga Tatalui ca acestia pe care  Tatal i-a dat Lui sa fie una.As vrea sa fac o paralela cu alt loc din Cuvint. Ce inseamna sa fie doi una? In cazul acesta,sunt mai multi(care compune Mireasa)pe acestia, pe care Domnul Isus ii aduce inainte,este vorba de ucenici dar si cei ce vor crede prin ei in Domnul Isus.Citim in Matei 19: 5…cei doi vor fi un singur trup?»Marcu 10:8. Efeseni 5:31. Poate cineva va spune ca nu are aceste trimeteri nimic de aface cu cuvintele Domnului Hristos din versetul de mai sus.Daca putem patrunde ceva mai adinc in Cuvint vom realiza ca au intradevar.Negresit ca nu la modul literal ci spiritual.Cei ce citesc Cuvintul cu atentie si interes stiu ca,”cei rascumparati sunt madulare in trupul Domnului Hristos”. Si ca ei sunt una cu Cel ce i-a rascumparat.Si care  ii vor fi sotia. Daca asa stau lucrurile si asa stau pentruca asa ne arata Cuvintul,Intrun trup este armonie.1 Corinteni 12:27. Voi sînteţi trupul lui Hristos, şi fiecare, în parte, mădularele lui.


     Un trup fie la modul literal s-au spiritual are un singur cap.Avind un singur cap v-a fi o singura gindire si in consecinta o singura actiune, motivatie in a actiona intrun fel cum dicteaza Capul.Iata motivul, dece Mintuitorul, se ruga ca ei sa fie una.Pentruca El le este Cap.La sfirsitul versetului aduce in atentie relatia Lui cu Tatal zicind: “cum şi noi sîntem una”,Ne da exemplu acesta ca sa ne fie de folos si sa ne preocupe acesta dorinta a Lui de a fi una.As incheia facind o precizare cu privire la a fi una in trupul Domnului Hristos.Un madular in trupul lui are viata si actioneaza la indicatiile, indemnurile, Capului.Dar sunt si madulare amputate de alta structura (de lemn, de plastic, numai de carne nu) ele pot  fi in trup puse de om dar nu vor avea viata. Este trupul asemanat in doua feluri:1) Adunarea corporala in care sunt si madulare amputate.(ne nescuti din nou) 2) Trupul Domnului Hristos care este alcatuit din cei nascuti din nou si in a caror viata pulseaza singele Domnului Hristos.Asa stau lucrurile in Adunarea corporala.Sunt madulare care sunt amputate.


     Cu alte cuvinte nu au viata din Domnul Hristos.Domnul Hristos mai aduce si in versetul 11, aceasta dorinta a Lui din nou. Prin aceasta arata cit de mult dorea El ca unitatea intre cei ai Lui sa fie ca intre El si Tatal Lui.Din nou as dori ca acest verset si aceasta dorinta a Domnului Hristos sa o impartasesc cu fratii si surorile mele de pretutindeni. Consider ca amintindu-ne de dorinta Domnului Hristos ne face bine, si ne trezeste tot odata.Sa vedem ce madular suntem in trupul Domnului Hritos. Madular amputat s-au suntem un madular care a fost nascut odata cu trupul si are viata.Ma refer la nasterea din nou.Domnul sa ne dea harul sa pretuim dorinta Domnului Hristos pe care o aduce inaintea Tatalui.


John balarie
Los Angeles California      







Niciun comentariu: