duminică, 2 noiembrie 2014

Ieremia 9:24.ci, cel ce se laudă să se laude că Mă înţelege, ..........

















Ieremia 9:24.ci, cel ce se laudă să se laude că Mă înţelege, că Mă cunoaşte
şi că ştie că Eu sunt Domnul Care arăt îndurare şi Care înfăptuiesc judecată şi dreptate pe pământ, fiindcă în acestea Îmi găsesc Eu plăcerea, ziceDomnul.»“

    Locul acesta da dreptul celui care il intelege pe Dumnezeu sa se laude.Cu alte cuvinte e un privilegiu de a-L cunoaste pe Dumnezu.Pentru inceput pentru cei mai multi poate fi ceva confuz,dar asa ne spune Cuvintul.Cum poate omul sa se laude ca il intelege pe Domnul?Ca sa il intelegi trebuie sa ai partasie cu El.Ei bine, omul nu poate avea partasie cu Dumnezeu atit timp cit ii este dusman prin viata lui pe care o traieste.Apoi ca sa poti fi in partasie cu Dumnezeu care este Duh.Ioan 4:24.24 Dumnezeu este Duh, iar cei ce I se închină trebuie să I se închine în duh şi în adevăr. Omul trebuie sa aiba viata in el.Si ca sa aiba viata, trebuie nascut din nou de Dumnezeu. Atit timp cit el este mort,nu te poti astepta sa aiba o relatie de partasie.Ca sa ajunga un suflet sa il inteleaga pe Dumnezeu ceia ce ii spune? El trebuie sa aiba urechii care pot aude glasul lui Dumnezeu. Pentruca sunt si unii care il pot auzi,asa ne arata Cuvintul aici.

    Erau unii si chiar cei mai multi si pe vremea Domnului Hristos care aveau urechi si nu auzeau.Iata ce citim in  Marcu 8:18. Aveţi ochi, dar nu vedeţi şi aveţi urechi, dar nu auziţi? Dar nu numai Evangelistul Marcu spune acest adevar. Chiar si Prorocul Isaia ne vorbeste de acesti oameni care nu pot auzi.Daca citim si cite-va versete mai sus din acest capitol vom vedea ca Domnul Isus le spune aceste cuvinte ucenicilor care erau cu El .Deci pina sa primeasca Duhul sfint ei erau ca si tori aceia care-L urmau pe Domnul Isus pentru interesele lor.cel ce se laudă să se laude că Mă înţelege, Si vai citi mai sunt si azi care il urmeaza pentru interesele lor si uneori chiar meschine, pe care le aplica printre fratii sinceri.Nu pot sa il inteleaga pe Dumnezeu decit aceia in care Dumnezeu a lucrat nasterea din nou. Cu alte cuvinte, au fost adusi la viata.Spune Cuvintul, impreuna cu Domnul Hristos.

    Apoi. Cuvintul ne mai arata ca, acestia care au fost adusi la viata,il si cunosc pe Cel ce i-a inviat din morti.că Mă cunoaşte şi că ştie că Eu sunt Domnul Am mai spus cu alta ocazie ca nu poti sa il cunosti pe Dumnezeu daca Fiul nu ti-L descopere,nu-L face cunoscut dupa ce ai capatat viata noua.Luca 10:22……. în afară de Fiul şi de cel căruia vrea Fiul să i-L descopere.“Ei bine, dar cum sa ti-L faca Fiul descoperit daca tu esti mort, despartit de Cel care este viata.Ca sa ajungi sa-l cunosti Tatal trebuie sa te directeze , sa te duca El insusi la Fiul Lui care este viata.Ioan 6:44.Nimeni nu poate veni la Mine dacă nu-l atrage Tatăl…...Uite in felul acesta poate ca un suflet sa ajunga sa cunoasca pe Dumnezeu si apoi sa-i fie Tatal lui.Din moment ce ai fost adus la viata si Domnul Isus  ti-la descoperit pe Dumnezeu,cunosti ca El este Dumnezeu.

    Dela punctul acesta da, poti sa i-L auzi cind iti vorbeste, poti sa i-L intelegi ce iti spune.Apoi poti realiza ca viata ti-a fost trsformata prin acest proces l-as chema de trensformare divina(a nasteri din nou).Acum vei intelege ca, Dumnezeul care te-a adus la viata,este Dumnezeul cere e suveran.Care arăt îndurare şi Care înfăptuiesc judecată şi dreptate pe pământ, Sigur ca El is arata indurare pentru toti oamenii,in mod firesc.Dar in mod deosebit pentru aceia pe care i-a adus la viata si care se numesc copii ai Lui.Acestia au acum Duhul lui Dumnezeu care ii pun in partasie directa cu Dumnezeu, in mod spiritual.Daca ai fost adus la viata vei avea aceasta relatie de partasie cu Domnul Hritos si cu Dumnezeu Tatal.Nu te vei ocupa cu lucruri care va aduce in Casa lui Dumnezeu tulburari.

    Viata ta v-a face dovada ca nu mai esti mort spiritual. Cu alte cuvinte vei trai o vita in temere, de supunere si ascultare de Cel care ti-a dat viata.Si vai ,citi mai sunt care se amagesc singuri pe ei insusi ca sunt spirituali, adica zic ei, ca au partasie cu Dumneze si cu Domnul Hristos.Dar Cuvintul ne arata ca Acest Dumnezeu, care a facut sa putem sa il intelegem,sa-L cunoastem,sa avem partasie cu El,este Dumnezeul .Care arăt îndurare.Iata ce spune si Nemia;Tu care ţii legămîntul Tău şi eşti plin de îndurare faţă de ceice Te iubesc şi păzesc poruncile Tale! Iata catre cine is arata Dumnezeu indurarea Lui.Dar Dumnezeul celor rascumparati,se ocupa, s-au are printre multele atribute ale Lui ca Suveran si pe acesta pe care le avem in acest verset;Care înfăptuiesc judecată şi dreptate pe pământ, Nu ii sunt  in necunostinta framintarile din adunari si cine contribuie la ele oricare ar fi ei.Vor cadea supt acest atribut pe care il pune in aplicare,judecată.

    Aceste cuvinte apartin insusi lui Dumnezeu.Aceste cuvinte;înfăptuiesc ,ma obliga sa inteleg ca, El implineste orce hotarire pe care o ia.Nu e umbra de mutare.Aici este vorba de; judecată.Sigur ca nu ar putea cineva sa spuna ca, Dumnezeu e ne drept cind judeca.El face judecata intre oamenoi spune Cuvintul pe pământ,Atentie la noi care spunem ca suntem ai Lui s-au mai pe intelesul multora ca suntem credinciosi dar care intrun fel s-au altul compromitem numele Lui cel sfint. El judeca. Sa nu avem dubiu ca ne lasa de capul nostru. Daca esti unul din acestia care Il necistesti sa nu fi suprins cind iti v-a aplica aceasta judecata.Psalmul 119:75.75. Ştiu, Doamne, că judecăţile Tale sînt drepte:din credincioşie m-ai smerit.Psalmistu cunoscuse judecata lui Dumnezeu care i-l zmerise.Sa nu fim suprinsi, ne placut, cind Dumnezeu Tatal nostru pe care i-L pretindem ca-L avem ne va judeca, zmeri. Dece? pentruca,judecăţile Tale sînt drepte.
    
Specifica Cuvintul ca, Dumnezeu, aplica judecatile,pe pământ, Dece asa? Pentruca si copiii Lui sunt pe pamint.Un loc care ne arata ca nu suntem scutiti este acesta; 1 Petru 4:17 Căci este timpul să înceapă judecata chiar de la Casa lui Dumnezeu. Tot ap, Petru spune ca, Casa lui Dumnezeu sunteti voi.Deci, sa nu se amageasca care-va din cei care pretind ca sunt ai lui Dumnezeu,ca vor scapa de aceste judecati drepte ale lui Dumnezeu.Vedem ce se intimpla nu numai in vietile personale ci in adunarile, bisericile pe care le fregventam cu totii.Si as dori sa inchei cu ultima parte din acest verset care ne arata Suveranitatea lui Dumnezeu care nu poate fi frustrata, impiedicata, de careva din noi. fiindcă în acestea Îmi găsesc Eu plăcerea, ziceDomnul.»“Iata ca Dumnezeu is gaseste placere, s-au o alta traducere sa desfata in a pedepsi in mod deosebit pe cei ce sunt ai Lui.

    Poate pare straniu aceste cuvinte dar are un supstrat adinc si cu folos vesnic pentru cei rascumparati ai Lui.Copii lui trebuie sa ajunga sa fie asemenea Fiului Sau prea Iubit.Fara disciplina, nu ajunge copilul la punctul pe care il doreste tatal. Asta fizic, literal. Dar, tot asa se aplica si la modul spiritual.Sa nu uitam si sa fim ferm convinsi ca, Dumnezeu nu tolereza necinstire numelui Lui cel sfint supt nici-o forma.Sunt lucruri, atitudini, in vietile noastre pe care le tratam cu vederea cu foarte matre usuratate. Ei bine, nu tot asa stau lucrurile la Dumnezeul nostru. Lucrezi la antagonism, neintelegeri in Casa lui Dumnezeu?Negresit ai sa platesti pretul cuvenit dar cu dreptate.Dece?Pentruca judecăţile Tale sînt drepte:pentruca El zice:Îmi găsesc Eu plăcerea, Cite-va ginduri pe care vreau din nou sa le impartasesc cu fratii si surorile mele de pretutindeni spre analiza personala. Iar pentru unii de trezire.Domnul sa ne dea harul sa iubim Cuvintul Lui care ne ,mustra ,ne indeamna, ne face bine.

John Balarie
Los Angeles California!



Niciun comentariu: