miercuri, 19 noiembrie 2014

Ezechel 3:3.3. El mi-a zis: „Fiul omului, hrăneşte-ţi trupul .................
















Ezechel 3:3.3. El mi-a zis: „Fiul omului, hrăneşte-ţi trupul şi umple-ţi măruntaiele cu sulul acesta, pe care ţi-l dau!“ - L-am mîncat, şi în gura mea a fost dulce ca mierea.

     Asa lucra Dumnezeu in vechime cu Prorociii Lui.Azi Dumnezeu lucreaza si printre cei alesi ai Lui la fel numai ca Sulul este Biblia Cuvintul lui Dumnezeu. El mi-a zis: Dumnezeu vorbea cu Prorociii dela om la om. Nu stim modalitatea pe care o alegea Dumnezeu.Cert este ca, Prorocul pe care Dumnezeu il avea in vedere sa-i descopere  ce are de spus poporului, se manifesta in felul acesta. Poate pentru noi pare straniu aceasta apropiere a lui Dumnezeu de om.Ezechel spune ca,El mi-a zis: Si urmeaza sa relateze el ce i-a zis.Iata cum il chema Dumnezeu pe Ezechel;Fiul omului,Nu l-a numit proroc , ci simplu la indentificat cu poporul care erau si ei oameni.Insusi Domnul Isus se numea Fiu al omului.Dece? Pentruca luase un trup ca al nostru de om dar fara pacat.

     Sa fi avut Ezechel o nemultumire ca nu a fost chemat Proroc? Nu ne arata Cuvintul.Dar, ca om, cred ca ar fi fost magulit daca il chema Proroc.In zilele noastre multa maguleala se mai gasesti pe la cei care se considera proroci. Proroci? Da, prorocii. Oricare declara Cuvintul lui Dumnezeu la altii se numesc proroci.Stie Dumnezeu ca omul prin natura lui este tentat sa se arate mai mult decit este, un simplu om si inca muritor.Dar asa cum am spus,Ezechel ca proroc, avea o lucrare pe care Dumnezeu i-o incredinta de facut.Dumnezeu il trimite la Casa lui Israel sa le spuna cuvinte din partea Lui. Daca citim mai sus citeva versete vom vedea cum Dumnezeu il avertizeaza pe Ezechel sa nu scape niciun cuvint de al Lui sa nu-l spuna poporului.Dece il atentiona? Pentruca omul asa cum am spus vrea sa apara altfel de cum e. Ezechel era un trimis al lui Dumnezeu si atita tot.

     Dar Dumnezeu,  il atentioneaza ca nu v-a fi ascultat.Versetul 7,  Dar casa lui Israel nu va voi să te asculte, Nu vedem ca Ezechel i-ar fi spus lui Dumnezeu, ca si un repros, “ dece ma trimiti daca sti ca nu ma asculta”?Nu, el trebuia sa implineasca porunca pe care Dumnezeu i-o da.Intorcindu-ne le noi cei din aceste zile de pe urma,unii din noi poate ne intrebam, ce legetura v-a avea acest verset cu noi? Unii cred despre ei isusi ca sunt pusi de Dumnezeu sa vesteasca Cuvintul. Si poate asa sa fie, dar nu numai in adunare, ci la popor.Am mai spus cu alta ocazie ca, la Adunare suntem neprihaniti, credinciosi dar in socetete , in blocul unde locuim, in serviciu la colegi ne tinem gura,nimic despre Domnul Isus si mintuirea Lui.Iata in continuare ce-i spune, hrăneşte-ţi trupul Dece sa is hraneasca trupul? Negresit ca sa poata sa reziste sa fie alimentat in fata unui popor rebelios.Dar nu este vorba de o hrana fizica ci de una spirituala.
     Avea sa spuna Casei lui Israel cuvinte din partea lui Dumnezeu. Trebuia sa fie echipat cu Cuvintele care se gaseau in Legea lui Dumneeu.Cei din zilele noastre trebuiesc sa fie echipati cu Cuvintul sfint ca sa poata sa faca fata uneltirilor celui rau.Am opservat dealungul vremii ca unii din cei care se ridica si vorbesc in fata adunari nu sunt hraniti ei insusi cu acest Cuvint sfint al lui Dumnezeu.Avea sa aiba de aface Ezechel cu un popor rebelios, ne ascultator. Dar si azi intilnim tot asa un popr care nu este interesat sa asculte ce vrea Dumnezeu sa le spuna.Asa cum am spus , nu era vorba ca sa-si hraneasca trupul cu ceva mincare fizica.Si nu ii spune Dumnezeu ca numai trupul ci şi umple-ţi măruntaiele cu sulul acesta, pe care ţi-l dau!“ Ce inteleg prin aceste cuvinte? Este ca intreaga fiinta sa-ti fie hranita de Cuvintul lui Dumnezeu.

     Numai atunci vei putea sa duci lucrarea pe care Dumnezeu  crezi ca ti-o incredinteaza.Ca sa poti avea o astfel de fiinta hranita, sigur spiritual, este necesar ca sa iti gasesti placerea in Cuvintul lui Dumnezeu.Era vorba de Sulul pe care Dumnezeu a scris cuvintele pe care vroia sa le dea lui Ezechel.La cei de azi care se considera ca sunt pusi, trimesi, sa vesteasca evangelia Domnului Hristos, lucrurile stau la fel ca si cu Ezechel.cu sulul acesta, pe care ţi-l dau!“Iata ce ii da Dumnezeu sa manince.Sulul este echivalentul Cuvintului scris pe care noi il avem azi in forma biblica.Ce inseamna sa maninci Cuvintul?Cred si sunt convins ca este necesar sa te hranesti din belsug cu el.Am intilnit chiar din cei ce vorbesc prin adunari care nu pot intretine o discutie biblica pe margine unui subiect s-au altul. Ei bine, acestia nu vor avea ce sa spune din partea lui Dumnezeu. Dece? Pentruca nu au mincat, inghitit acest Sul care e Cuvintul lui Dumnezeu.

     Si cu toate acestea ei vorbesc, dau invatatura , dar este omeneasca din firea veche, pentruca nu au ca sursa Cuvintul mincat.Apoi, Ezechel spune, L-am mîncat, şi în gura mea a fost dulce ca mierea. Iti este dulce acest Cuvint?Nu are cum sa iti fie dulce daca nu il maninci.Ce inseamna in definitiv sa-l maninci? Psalmistul spune cind vine vorba de Cuvintul lui Dumnezeu care e Lega Ta zice el.Ma desfat in Cuvintul Tau.Cu alte cuvinte, i-mi face placere sa il maninc.In felul acesta vom fi echipati cu ce este necesar sa putem spune si altora despre Domnul Isus.Dar nu  umai cei ce se intrec sa vorbeasca, ci si orcare rascumparat trebuie sa se hraneasca cu Cuvintul lui Dumnezeu.Am intrebat pe o persoana daca a citit si ce a citit azi?A spus ca nu a citit.Dar de mincat ati mincat? Da, cum sa nu.Iata ce pret pun unii din cei ce se cheama ei insuis crestini. Trupul si-l hranesc dar cind vine vorba de suflet il infometeaza.Si ap, Ioan citim ca i s-a dat o carte sa o manince.Apocalipsa 10-10.O, de am pune pret pe acest Cuvint al lui Dumnezeu sa mincam ca sa ne hraneasca intreaga fiinta.Atunci altfel ne ar fi viata. Am arata ca oameni maturi crescuti prin acest Cuvint sfint.Domnul sa puna in noi placere pentru Cuvintul Lui, sa il mincam ca gura sa ne fie dulce.Vom scoate atunci cuvinte dulci in relatiile noastre unul cu altul. Nu cuvinte amare care sa ne invenineze inima.Aceste cuvinte amare,nu vin din dulceata Cuvintului.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: