marți, 4 noiembrie 2014

Iacov 1: 14. Ci fiecare este ispitit, cînd este atras de pofta lui însuş............
















Iacov 1: 14. Ci fiecare este ispitit, cînd este atras de pofta lui însuş şi momit.
15. Apoi pofta, cînd a zămislit, dă naştere păcatului; şi păcatul odată făptuit, aduce moartea.


Traind in acest trup pe care Cuvintul il mai numeste si firea veche s-au carnala, avem de infruntat riscuri de alunecare pe un drum care ne costa.Vorbesc de credinciosi in general. Sunt printre credinciosi unii care se incalzesc la astfel de foc,al pacatului.Sunt ispite care nu le vom putea birui prin propile noastre puteri omenesti.Cuvintul ne arata,Ci fiecare este ispitit, Cu alte cuvinte nu scapam niciunul sa nu ne incerce ispita, oricare ar fi ea.Dar nu inseamna ca sa fim prada acestor ispite.Cum vin ispitele? vin ele fara contributia noastra?Cred si sunt convins ca, un copil al lui Dumnezeu, care intradevar a fost nascut din nou stie ca are de luptat impotriva acestor ispite. Ce face el? Ce este invatat de Cuvint si anume,sa fuga , sa se tina departe de a fi provocat. Cu alte cuvinte nu ii da nici-o sansa ispitei de al tavali in mocirla pacatului, oricare ar fi acest pacat.


Cind intri in combinatii dubioase fie de afaceri s-au pe latura de a te incurca intr-o forma de adulter,face dovada ca tu ii dai sansa poftei sa te momeasca.Si odata momit ai cazut prada.Nu te poti juca cu pacatul.Este garantat ca vei cadea prada.Daca cineva crede ca poata sa biruiasca ispita prin propile lui puteri se amageste singur.Mai devreme s-au mai tirziu va fi victima acelei ispite.Iata ce spune ap, Iacov cum vin ispitele. Ele nu vin singure ci sunt atrase, ingadite ca sa nu spun chiar invitate.Ap, Iacov avea si el de aface cu “credinciosi”i-am pus in gilimele pentruca sunt foarte multi care se joc cu pacatul in viata lor.Deaceia i-mi place sa fac dinstinctie intre credinsiosi si nascuti din nou ca copii ai lui Dumnezeu.cînd este atras de pofta lui însuş şi momit.Iata deci ca in noi sunt pofte pacatoase pe care daca nu le stapinim fac ravagii in viata.Ap, Pavel spune ca, “ ma port asprul cu trupul meu…….Avem in cuvint si remediu pentru aceste pofte.Este vorba de imfrinarea poftelor.Ap, Pavel ii spune tinaruli Timotei aceste cuvinte pentru folosul lui.2 Timotei 2:22. Fugi de poftele tinereţii ….. Am avut ocazia sa cunosc oamenii in etate care se dadeau drept crestini si au cazut prada pacatului.


    Uite cum poate fi atras cineva, de pofta lui însuş”Cu alte cuvinte, nu este nimeni vinovat decit cel in cauza.Asa cum am spus, noi toti avem astfel de curse, dar cel nascut din nou care iubeste Cuvintul alearga la Cuvint si v-a gasi un loc potrivit pentru aceste ispite.Psalmul 105:4. Alergaţi la Domnul şi la sprijinul Lui,căutaţi necurmat Faţa Lui! Dar cum sa iti vina in minte un astfel de loc din cuvint cind esti  in primejdie? Atit timp cit neglijezi Cuvintul si te ocupi cu poftele cum spune ap, Iacov.Esti atras de pofta, pentruca asa cum am spus te apropi de pacat si esti momit, imbiat. Insusi Domnul nostru a fost ispitit de satan dar fara succes.Dece ? Pentruca Mintuitorul a apelat la Cuvind spunindu-i lui satan ca, este scris.Ispite sunt ne numarate in viata. Daca am aduce numai citeva din ele in atentie ne v-a fi usor sa intelegem cit de vulnerabili suntem fara ca sa apelem la Harul lui Dumnezeu.Ispita poate fi si atunci cind un frate s-au altul te atrage sa coalizezi cu el impotriva bunului mers al adunari.Cuvintul indeamna pe cei rascumparati,Evrei 4:16.16. Să ne apropiem dar cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, pentruca să fim ajutaţi la vreme de nevoie.


    Iata cind avem nevoie ,cind ispita da tircoale sa ne atace.In versetul urmator citim despre pofa.15. Apoi pofta, cînd a zămislit, dă naştere păcatului; Acest cuvint zămislit, este mai vechi si poate generatiile mai tinere nu sunt familiarizati cu el.Echivalentul lui ar fi, (prinde viata s-au conceputa) ce face viata poftei,v-a sta pasiva ? Nu, ea is urmeaza cursul. dă naştere păcatului; cel rascumparat, nascut din nou, fuge de pacat.Sa fim constienti ca pofta atrage s-au produce pacatul care si el la rindul lui produce distrugere.Cum se arata aceasta distrugere?Ap, Iacov o vede şi păcatul odată făptuit, aduce moartea.Nu e nici-o scapare sa nu se produca o astfel de tragedie.De odata ce pofta a luat viata in inima, nu vei putea sa o pui deoparte(sa te debarasezi de ea) fara sa apelezi la harul lui Dumnezeu. păcatul odată făptuit,Asa cum am spus mai sus, nu putini se joaca cu pacatul.Zic ei la inceput ca il pot birui. Acestia se considera ei insusi crestini.


    Realitatea este cu totul alta.Ai infaptuit pacatul,a adus moarte. aduce moartea.Sigur ca este vorba de moartea spirituala, care inseamna despsrtirea de Dumnezeu.As dori sa aduc inainte ce m-a determinat sa scriu cite ceva din aceste versete, Iata ce m-a determinat: “moartea.”M-am intrebat daca e cu putinta ca un nascut din nou sa ajunga sa moara din nou dupa ce a fost adus la viata cu Domnul Hristos? Si raspunsul pe care l-am gasit in armonie cu intreg Cuvintul este ca cel nascut din nou,nu poate infaptui pacatul care in final sa-i aduca moartea, adica, despartirea de Dumnezeu.Daca a fost inviat, adus la viata cu Domnul Hristos care este viata,acest suflet nascut din nou este tinut de Harul lui Dumnezeu. Iata ce citim spre imbarbatarea celor nescuti din nou.Coloseni 3: 3.3. Căci voi aţi murit, şi viaţa voastră este ascunsă cu Hristos în Dumnezeu. Esti copil al Lui, nu te v-a lasa sa cazi prada pacatului.Sunt convins ca ap, Iacov se refera la pacat in acest contest ca adulter.Acest pacat aduce moartea.


    Mi-a venit in minte imprejurarea lui Faraon cu Sara, cind a fost retinut de Dumnezeu ca sa nu pacatuiasca cu Sara.Sa fie mai ne important un copil al lui Dumnezeu?Nu cred, pentruca Mintuitorul l-a rascumparat cu insusi singele Lui.Iata deci, dece nu putem concepe ca, un copil al lui Dumnezeu poate ajunge prada acestui pacat al adulterului.Daca cineva a cazut in acest pacat, Cuvintul spune ca a murit. Se va fi chemat el crestin inainte de a cadea in pacat dar nu si un copil al lui Dumnezeu.Sa raminem ferm convinsi ca un copil al lui Dumnezeu nu poate sa cada prada acestui pacat care aduce moartea, despartirea de Dumnezeu.Am scris aceste ginduri pentruca am avut o stare de vorba cu un frate care a adus in atemntie o persoana care cazuse in acest pacat.I-am spus ca acesta persoana nu a fost nascuta din nou din moment ce a savirsit acest pacat.Contrazicem Cuvintul daca am intelege altfel.


John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: