vineri, 31 octombrie 2014

Apocalipsa 22:13 Eu sunt Alfa şi Omega,...............














Apocalipsa 22:13 Eu sunt Alfa şi Omega, Cel Dintâi şi Cel De Pe Urmă, Începutul şi Sfârşitul.
Noi toti care citim Cuvintul lui Dumnezeu stim cine este Alfa si Omega. Dece a spus Domnul Isus aceste doua litere? Nu stiu daca toti cunoastem ca sunt litere din alfabetu Grek. Stiu ca sunt tineri care cunosc chiar si cei mai invirsta,dar se poate sa mai fie si printre noi care nu cunosc. Oricum, intrebarea este , dece aceste doua litere grecesti si nu evreiesti? Noul testament a fost scris in limba greaca. Dar dece?Pentruca Cuvintul ne spune ca,Ioan 1:11. A venit la ai Săi, şi ai Săi nu L-au primit. Grecii faceau parte dintre neamuri.Acestia se vede ca erau mai interesati decit poporul evreu de al cunoaste pe Domnul Hristos.Iata ce citim despre niste greci care locuiau printre Israeliti,Ioan 12:20. Nişte Greci……...,21. s-au apropiat de Filip, care era din Betsaida Galileii, l-au rugat, şi au zis: „Domnule, am vrea să vedem pe Isus.“ Iata ca Israelitii nu au vrut sa-L primeasca pe Domnul Hristos.
Cu toate ca nu l-au primit , Dumnezeu si-a indeplinit planul Lui De Mintuire pe care il avea din vesnicie.  Eu sunt Alfa şi Omega, Acestea sunt cuvintele Domnului Hristos.El vrea sa spuna ca, El este primul si ultimul.Ce intelegem prin aceste cuvinte este ca,In toate lucrurile El are inceputul si sfirsitul. Dar si in viata celui rascumparat la fel vrea sa spuna Mintuitorul. Eu ocup primul loc in viata ta si tot eu il voi termina cind te voi chema la Mine.Suntem noi, cei care ne socotim ca apartinem Lui constienti de acest adevar? Ca El daca a fost inceputul in viata ta si a mea v-a avea si sfirsitul.Si ca ce a promis va duce la indeplinire pina la sfirsit? Daca lucrurile stau altfel in viata celui care pretinde ca este al Lui,atunci nu esti unul care aparti acestui Mintuitor care vrea sa aiba si inceput dar si sfirsit in viata.Ioan 1: 3. Toate lucrurile au fost făcute prin El; ……...Coloseni 1: 16, Pentrucă prin El au fost făcute toate lucrurile cari sînt în ceruri şi pe pămînt, …..Iata dece este Mintuitorul Alfa si Omega.

Sa ne punem intrebarea daca El a inceput in viata noastra o lucrare ca sa fie primul.Sunt multi care fregventeaza adunarile, bisericile dar care prin viata si atitudinile pe care le au nu fac dovada ca Domnul Hristos a inceput o lucrare in vietile lor.Cu alte cuvinte ,ii veti cunoaste dupa roadele lor.Poti merge deavalma, lucru pe care l-am mai spus si cu alte ocazii.Dar sa nu aparti acestui Mintuitor slavit  care este inceputul.Sa nu te astepti sa ai un sfirsit cu El atit timp cit El nu a avut un inceput in viata ta.Aceste cuvinte se gasesc in Apocalipsa. Cartea Apocalipsei este adresa bisericilor, nu are nimic de aface cu cei necredinciosi.Dece va fi zis Mintuitorul catre biserici ca ,Eu sunt Alfa şi Omega,?Cred si dupa cum citim in aceasta carte vedem cum ajunsesera bisericile. Nici azi adunarile, bisericile nu sunt altfel decit erau atunci carora Domnul Isus le trimite avertizment.Azi, ca si atunci,unii  s-au altii vor sa fie inceputul si sfirsitul in aceste adunari.Am mai spus ca,locul unde se string cei rascumparati Dumnezeu il numeste Casa lui.Acesta este motivul ca Domnul Hristos nu ingaduie sa fie omul Alfa şi Omega, Am opservat si cred ca toti din noi am opservat cind unl s-au altul detine monopol peste Casa lui Dumnezeu.

Ce inseamna asta? Ca ia locul Celui ce intradevar este Alfa şi Omega,  Cuvintul nu s-a oprit aici, pentruca si pe vremea aceia ca si in zilele noastre nu toti pricepeau sensul acestor litere grecesti.Continua mai pe intelesul tuturora,Cel Dintâi şi Cel De Pe Urmă, Vrea sa spuna, sa mentioneze pentru toate generatiile care vor veni ca,”Inaintea Lui nu a fost si nu are dreptul sa is asume acest inceput.Apoi, ca omul nu poate fi sfirsitul.Dumnezeu l-a uns as zice pe unicul Sau fiu pentru asa ceva.Nu de om atirna terminarea tuturor lucrurilor, ci de Domnul Hristos.Nu se intelege ca nu poti dirija lucrurile in Casa Lui Dumnezeu asa cum crezi de cuvinta.Domnul Hristos vrea sa spuna prin aceste cuvinte ca,orcare va fi inceputul sa stim ca El la inceput.Orcare v-a fi sfirsitul sa stim ca tot El l-a terminat, il termina.Daca luam seama ,bisericile carora El le vorbea la vremea aceia prin ap, Ioan, nu mai sunt nici una. Toate au disparut cu desavirsire.

Ele se gaseau in Asia mica pe teritoriul Turciei de azi.Din punct de vedere fizic, literal au disparut, au murit.Azi sunt multe biserici care au disparut din atentia lui Dumnezeu. Ele se numesc apostate, abatute si unde Domnul Hristos nu are nimic de aface cu ele.Ramine Biesrica Domnului Hristos care e vesnica.Te poti gasi intruna din aceste biserici apostate pe care Domnul Hristos a parasit-o de mult.Da, poti participa acolo doar intrun cadru social. Începutul şi Sfârşitul.Repeta Domnul Hristos supt o alta forma.Dece a facut-o El? pentru a ne fi mai usor de inteles.Erau pe vremuri printre popoare si ma refer si la poporul roman, care nu intelegeau anumiti termeni.A fost necesar ca sa repete Mintuitorul de trei ori acesre cuvinte intrun mod diferit.Eu sunt Alfa şi Omega, a doua oara, Cel Dintâi şi Cel De Pe Urmă, si a treia oara, Începutul şi Sfârşitul.Dece? Pentuca nu a vrut sa se creieze confuzie.Toate aceste trei ne arata pozitia Domnului Hristos.Inaintea lui Dumnezeu si inaintea celor rascumparati.

Intreg Cuvintul lui Dumnezeu nu ne-a fost lasat ca sa ne derute, sa creieze confuzie in mintea si inima noastra.Zic, a noastra, pentruca se presupune ca avem partasie cu Domnul Hristos care ne este Mintuitor.Avem locuri in Cuvint pe care foarte multi le interpeteaza cum voiesc ei, dupa bunul plac al lor. De exemplu,” Fiecare denominatiunea are doctrina ei si interpetarea anumitor texte care nu corespund cu Cuvintul.Am mai spus sunt unii din cei ce dau invatatura si nu armonizeaza ceia ce citese prin a explica pe larg si intrun cadru real, pe care il putem desprinde din ceia ce citim.Uite in felul acesta se desvolta (developeaza)invataturi care duc in ratacire, confuzie, pe cei ce le asculta.Ap, Pavel il atentioneaza pe tinarul Timotei sa fie cu mare grija la ce invatatura da altora.Domnul sa ne dea harul sa putem intelege ca ,”nimic si nimeni nu trebuie sa aiba inteietate(Inceputul) in viata noastra”in afara de Domnul Hristos. Dece? Pentru a putea avea nadejdea, asigurarea ca ,la sfirsitul calatoriei tot El ne va fi si sfirsitul.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: