vineri, 17 octombrie 2014

Numeri 18:1, Domnul a zis lui Aaron: ..............
















Numeri 18:1, Domnul a zis lui Aaron: „Tu si fiii tai şi casa tatălui tău impreuna cu tine, să purtaţi pedeapsa fărădelegilor făcute în sfîntul locaş; tu şi fiii tăi împreună cu tine, să purtaţi pedeapsa fărădelegilor făcute în împlinirea slujbei voastre preoţeşti.


In vechime sfintul locasi era la inceput Cortul intilniri si mai apoi Templul dela Ierusalim. Domnul a zis lui Aaron: Dumnezeu nu vorbea cu orcine din popor. El si-a ales pe unii care trasmiteau poruncile Lui poporului.Erau prorociii si in acest caz era Aaron care era Preot.Ca Preot aveai o responsabilitate pe care Dumnezeu as zice, o punea pe umerii tai.Erai pus peste locasul Lui cel sfint si nu te purtai oricum in acest locasi sfint.Astazi cei ce sunt peste Casa lui Dumnezeu fie ca sunt pusi de Dumnezeu s-au de oameni, ei poarta aceasta raspundere pe care in vechime o aveau Preotii.Ap, Petru spune despre cei rascumparati ca sunt,1 Petru 2:9,voi sunteţi o spiţă aleasă, o preoţie împărătească.Ca acestia sunt constienti s-au nu ca sunt in Casa lui Dumnezeu este altceva. Dar nu scapa de aceasta responsabilitate de felul cum se ocupa de Adunare, Biserica s-au in ultima instanta de Casa lui Dumnezeu, de locasul Lui cel sfint.


Sunt unii care privesc cu usuratate acest aspect. Aaron avea si el fii si acestia nu ii faceau cinste cum nici azi nu fac copiii cinste parintilor. Daca ar fi niste fii dela orcare familie asa zis crestina, nu ar fi gravitatea asa de mare pe care o arata Cuvintul ca este in cazul celor ce vestesc evangelia.Am intilnit “frati” a caror copii nu faceau cinste Domnului Hristos. Este trist ca tocmai acestia vestesc cuvintul altora si nu la ai lor.Poate sa fiu inteles gresit, dar acesta este adevarul si e trist.Un astfel de parinte nu se califica sa ia grija de casa lui Dumnezeu. Dece? Pentruca Scriptura care zicem ca ne este indrumator in viata are ceva de spus in privinta asta.Citim in ep, lui Pavel catre Timotei.1Timotei 3: In acest loc, Dumnezeu ne-a lasat niste criteri de care trebuie sa tina cont cei ce se considera ca sunt instare sa se califice pentru aceste slujbe.


Aaron era preot pus de Dumnezu si Dumnezeu, ii dadea instructiuni cum sa se comporte in casa lui Dumnezeu. Dar nu numai el ci si fiii Lui.Dece si fiii Lui? Pentruca Aaron era un purtator de cuvint al lui Dumnezeu. Nu poti fi in slujba lui Dumnezeu si ai tai sa compromita prin viata lor scumpul nume al Domnului Hristos. Cunosc din acestia si deaceia vorbesc.Tu si fiii tai şi casa tatălui tău impreuna cu tine, să purtaţi Daca Cuvintul nu ar fi continuat, am zice ca e vorba de o porunca pe care Dumnezeu i-o da lui Aaron si casei tatalui lui pozitiva.Am zice ca , sa poarte de grija de Casa lui Dumnezeu. Si asa trebuia sa ia grija Aaron ca, deaceia era pus de Dumnezeu peste Casa Lui.Iata ce avea sa poarte Aaron si fiii lui impreuna cu casa tatalui lui.pedeapsa fărădelegilor făcute în sfîntul locaş; Sa te prezinti in sfintul locas al lui Dumnezeu si sa te ocupi cu neleguiri sau sa iei parte la astfel de neleguiri este o grozavenie care nu ramine ne pedepsita de Dumnezeu a carei Casa este stringerea la olalta a celor rascumparati.


Este o intrebare si in zilele noastre. Dece ne stringem la olalta in Casa lui Dumnezeu?Pai daca cei care se cred ca sunt pusi de Dumnezeu sa ia grija de Casa Lui fac neleguiri.Poate cineva va spune ,”ce fel de neleguiri” sau la ce vreti sa va referiti? Sigur ca Scriptura ne arata ca, orce neleguire este si pacat. Asa dar, sa fim cu mare atentie la ce citim.Am dat ceva mai sus din 1Timotei 3: Daca nu te incadrezi tu care vorbesti in Adunare in aceste stricte porunci le numesc ale lui Dumnezeu, inseamna ca nu te califici pentru slujba pe care ti-ai luat-o, s-au asumat-o. Pentru tot ce se intimpla in Casa lui Dumnezeu si nu e spre slava Lui esti responsabil suporti pedeapsa.Nu te grabi sa conduci Casa lui Dumnezeu ca aceasta pozitie as numi-o este cu responsabilitate.Nu inaintea oamenilor in primul rind ci inaintea lui Dumnezeu.


Am citit ca un pastor a fost prins ca traia in concubinaji cu o secretara. Si nu vrea sa dimisioneze.Esta stringerea aceia la olalta casa a lui Dumnezeu?Negresit ca nu.tu şi fiii tăi împreună cu tine, să purtaţi pedeapsa fărădelegilor făcute în împlinirea slujbei voastre preoţeşti.Repeta Dumnezeu de doua ori ce se v-a intimpla. Nu numai cu Aaron care era preot dar si fii Lui. Fie ca erau implicati s-au nu in lucrare.Este un cuvint in  Scriptura care nu se aplica in viata celor ce vor sa fie peste Casa lui Dumnezeu. Iata ce cuvint este acesta,”însă trebuie să fie fără reproş”,1Timotei 3:2, Iata ce calitati trebuie sa indeplineasca acesta care aspira la o asa pozitie in Casa lui Dumnezeu.Daca acestia ar avea intelepciune de sus si ar vedea in viata lor si a famiililor lor ca lucrurile nu se potrivesc cu ce Scriptura invata, ar trebui sa nu se mai grabesca sa fie in fata fratilor si implicit inaintea lui Dumnezeu.Pentruca nu vor scapa de ceia ce Dumnezeu ii spune lui Aaron.să purtaţi pedeapsa  


John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: