miercuri, 29 octombrie 2014

Evrei 12:23. de Biserica celor întîi născuţi, cari sînt scrişi în ceruri, .............















Evrei 12:23. de Biserica celor întîi născuţi, cari sînt scrişi în ceruri, de Dumnezeu, Judecătorul tuturor, de duhurile celor neprihăniţi, făcuţi desăvîrşiţi,

     Aduc acest verset inaintea noastra care ne socotim ca suntem credinciosi.Am desprins ceva foarte important din acest loc si anume:Ca pot fi mai multe biserici dar care sa nu aiba nimic comun cu Biserica Domnului Hristos. Insusi Mintuitorul spune:Matei 16: 18……...voi zidi Biserica Mea, şi porţile Locuinţei morţilor nu o vor birui. In alta traducere spune doar biserica.Cred ca aceasta este cea mai corecta care specifica Biserica Mea, Asa cum am spus mai sus, pot fi biserici de tot felul. Dar ca sa fie a Domnului Hristos trebuie ca cei ce se string la olalta sa creada , sa recunoasca ca Domnul Hritos se afla in mijlocul acelei biserici.Este a Lui, pentruca si-a dat viata ca pret de rascumparare ca sa o aiba pe vecie.

     Din nou , ca sa fie a Lui, zidita de insusi Mintuitorul,trebuie ca aceste pietre sa fie vi si sa aiba aceasta caracteristica:Biserica celor întîi născuţi,Fara aceasta lucrare divina a nasteri din nou facuta de Dumnezeu nu ne putem numi pietre vi care sa fie puse de Domnul Hritos la Biserica Lui. Interesant ca, Cuvintul,a cuprins acest amanunt care dovedeste ca pot fi fel de fel de bisrici in lume.Biserica Domnului Hristos este compusa din pitre vii asa cum am spus.Adica , inteleg ca fiind din pietre(suflete vi) aceasta Biserica are viata.Dece are viata? Pentruca este in ea insasi Cel ce este viata.Ioan 1: 4.4. În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor.A caror oameni? A celor care sunt pietre vi si sund ziditi in Biserica Lui.S-au as aduce un loc mai concret care ne arata pentru cine este Domnul Hristos lumina.Pentru aceia pe care Tatal i-a dat lui pentru ai aduce la viata.Ioan 6: 44.As dori sa intelegem ca o astfel de Biserica nu este, nu sta la cheremul celor ne taiati imprejur.

     Ea este administrata Insusi de Cel ce a zidit-o.Dar iata ce spune Cuvintul despre acesti întîi născuţi,Cuvintul se ocupa in mod deosebit de acestia pe care Dumnezeu i-a nascut din nou.cari sînt scrişi în ceruri,Este o carte speciala as numi-o de evidenta care ii apartine lui Dumnezeu in cer.El este Cel ce tine recordul celor nascuti din nou.Vai, cum ar trebui sa traim, sa ne comportam, ca copii ai Lui facind-ui cinste.As vrea sa aduc din nou in atentie atitudinea unora care propaga ca , cel nascut din nou poate sa fie lepadat dela mintuire.Scris in ceruri inseamna ca, Mintuitorul se v-a prezenta cu toti aceia carora le-a dat viata.Mintuitorul avea sa spuna Tatalui aceste cuvinte,Ioan 18: „N-am pierdut pe niciunul din aceia, pe cari Mi i-ai dat.“ Nu putea Mintuitorul sa piarda o piatra vie.Dece? Pentruca era zidita , cimentuita in Biserica Lui.Daca lucrurile ar fi cum vad acestia care sustin  contrar de ce ne arata Cuvintul,Domnul Hristos s-ar prezenta inaintea Tatlui cu miinile goale.

     Acestia, sînt scrişi în ceruri, Asta inseamna pecetluiti pe veci.Acele pecetii nu s-a gasit nimenea sa le rupa decit Domnul Hristos care este infatisat ca Leul din semintia lui Iuda.Daca esti unul din cei scrisi in ceruri, sa sti ca vei ajunge in cer.Daca te amagesti singur traind o viata duplicitara , de compromis nu esti din pietrele vi. Cu alte cuvinte, nu esti zidit in Biserica Lui.Te poti perinda prin oricare biserica, citi ani vrei.Nu faci parte din cei nascuti, pierzi timpul printre cei rascumparati.Tie se atribuie Evrei 6, care au gustat din bogatiile minunate revarsate de Dumnezeu peste cei rascumparati ai Lui.Cu alta ocazie am spus ceva despre cei ce se gasesc im mijlocul celor rascumparati.de Dumnezeu, Judecătorul tuturor, Iata cine i-a scris pe cei care sunt rascumparati ai Domnului Hristos.Nu au fost scrisi de un inger sau alta fiinta cereasca.Ei au alte slujbe de implinit. Insusi Dumnezeu s-a ocupat de acestia, pentruca El i-a nascut din nou.

     Fara interventie Lui earu pietre(suflete)moarte ca oricare altul.Deci, cine ar putea sa aiba acces la Cartea vieti sa stearga pe unul din acestia? Negresit ca numai cei care nu cerceteaza Cuvintul pot veni cu o astfel de  ideeie aberanta ca unul din cei scrisi de Dumnezeu poate pierde mintuirea.Cuvintul ne arata ca ,Dumnezeu este Judecatorul care are toata puterea.Cum sunt vazuti de Dumnezeu in ceruri acestia pe care i-a scris? de duhurile celor neprihăniţi,Sunt implicate si duhurile acestora.Am sa arat un loc care ne arata destul de clar cum ca, Duhul lui Dumnezeu lucreaza cu duhurile celor rascumparati.Romani 8:16. Duhul Însuşi marturiseste împreună cu duhul nostru, că suntem copii ai lui Dumnezeu. Nu cred ca este dubiu in mintea si inima celor care au fost nascuti din nou ca poate fi altfel de cum scrie in Cuvintul lui Dumnezeu.Cuvintul ii descrie pe acestia nascuti din nou ca fiind neprihaniti.celor neprihăniţi,Ce inseamna a fi neprihanit? A fi curat inaintea lui Dumnezeu care este Judecătorul tuturor,

     Sunt doua neprihaniri pe care Scriptura le aduce in atentie.1) Neprihanirea personala de care vorbeste ap, Pavel.Filipeni 3: 9. şi să fiu găsit în El, nu avînd o neprihănire a mea, pe care mi-o dă Legea, ci aceea care se capătă prin credinţa în Hristos, neprihănirea, pe care o dă Dumnezeu, prin credinţă. 2) o alta care se capata prin credinta. Atentie ,prin credinta care este darul lui Dumnezeu vezi,Efeseni 2: 8, Si la sfirsitul acestui verset se incheie cu aceste cuvinte , făcuţi desăvîrşiţi, De cine? De Dumnezeu care i-a scris in Cartea vieti.Asa trec cei rascumparati inaintea lui Dumnezeu drept Desavirsiti.Pentruca jerfa Fiului Sau a fost fara cusur si a implinit toate cerintele lui Dumnezeu.Cita bucurie trebuie sa aiba toti rascumparatii Domnului Hristos. Jerfa lui suprema nu a fost in zadar. Sa-i dam slava si cinste si sa ne bucuram de scumpul nostru Mintuitor pe care il vom intilni curind pe norii cerului.Biserica si Mireasa zic, “vino”Cite-va ginduri pentru noi toti dar in mod deosebit pentru cei care se simt bintuiti de acest duh al indoiala adus ba de unul ba de altul prin invataturilr care le propaga dela amvon inaintea fratilor.

John Balarie
Los Angeles California,

Niciun comentariu: