marți, 21 octombrie 2014

Matei 18:20. Căci unde sunt adunaţi doi sau trei în Numele Meu,...........















Matei 18:20. Căci unde sunt adunaţi doi sau trei în Numele Meu, acolo, în mijlocul lor, sunt şi Eu!


     Acestea sunt cuvintele Domnului Isus, spuse pentru incurajarea celor care intradevar se string in numele Lui si sunt constienti.Sunt fel de fel de stringeri dar care nu au acesta intelegere ca in mojlocul lor se gaseste si Domnul Isus si asta din pricina a doi s-au trei. Dar Mintuitorul stia ca se vor aduna peste veacuri multi dar ca nu sunt adunati in numele Lui toata gramada.Iata dece Mintuitorul a pornit sa recunoasca dela doi s-au trei.Si am increderea ca se gasesc acest numar pe care Mintuitorul il ia in considerare. Căci unde sunt adunaţi doi sau trei Te poti aduna dar sa nu se gaseasca acest numar de doi s-au trei? Poate fi posibil si acest lucru.Dar avem scris ca, Domnul cunoaste pe cei ce sunt ai Lui.Cu alte cuvinte nu este dubiu ca sa poti indentifica pe cei care nu sunt ai Domnului Hristos.


     Si Mintuitorul mai spune ca si cei ai Lui pot face dinstinctie intre cei ce sunt nascuti din nou si cei care nu sunt.Apoi citim ca, acest Duh al lui Dumnezeu care la nasterea din nou Dumnezeu il pune in cel nascut produce roade.Roadele de care Mintuitorul avertizeaza.Galateni 5:22. Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, Iata semnele dinstincte ale unui nascut din nou.Ce mai putem spune in fata acestor cuvinte din partea lui Dumnezeu? Apoi cei ce se string si rostesc numele Domnului sunt indemnati sa se departeze de faradelege,2 Timotei 2:19. ….„Domnul cunoaşte pe ceice sînt ai Lui“; şi: „Oricine rosteşte Numele Domnului, să se depărteze de fărădelege!“Cineva ar putea spune, “ sunt oamenii strinsi care fac faradelege?Daca stam si ne uitam in orcare stringere la olalta vom sesiza ca nu toti sunt nascuti din nou.


     Acestia prin natura lor aduc influente rele in stringerile la olalta, in Adunare , in Biserica.Ii da pe fata felul cum se comporta printre frati.Ce minunat sa stim ca Mintuitorul care ne-a rascumparat ne iubeste atit de mult ca nu poate lipsi dintre cei care se aduna in numele Lui cu o Inima sincera.Sigur ca Domnul Isus este cu cel rascumparat peste tot unde el se afla.Dar in Adunare , Biserica, ne adunam intrun cadru festiv.Festiv pentruca suntem cu totii impreuna si in jurul Domnului Hristos.Ce comportament ar trebui sa avem in afara printre semenii nostri si in Adunare unde e locul sfint.Aici se afla Marele Preot care mijloceste pentru noi inaintea Tatalui nostru.Nu putem spune ca viata ne este fara repros.Printre semenii nostri, la serviciu, in familie si in ultima instanta in Casa lui Dumnezeu.Vai cite atitudini mai sunt si in familie.Familia celor credinciosi, Dumnezeu a avut-o si o are in atentie de a fi o marturie pentru cei de afara.Fiecare ne cunoastem si stim cum stau lucrurile in familia noastra personala.


     Decite ori nu a fost vorbit de rau numele scump al Domnului Hristos din pricina comportari printre oameni a celor care se considera credinciosi.Romani 2:24.. Căci „din pricina voastră este hulit Numele lui Dumnezeu între Neamuri“, după cum este scris.Sigur ca, la Roma unde ap, Pavel a petrecut ceva timp printre credinciosi, erau si credinciosi dintre evrei dar si dintre neamuri.Dumnezeu vrea ca copiii Lui sa cinsteasca numele Lui printre cei care nu-L cunosc.Defapt noi suntem o priveliste la care lumea se uita. Se uita cu placere s-au cu desgust.Aici ar trebui sa stam sa analizam viata pe care o traim.Cind venim la Adunare este in mijloc Domnul Isus. Dar cind suntem asa cum am spus printre oameni, ce nu mai e Domnul Isus cu noi?Daca in adunare pozam intrun fel si in familie, printre semenii nostri altfel,suntem oameni duplicitari. Si aceasta atitudine din partea unora dintre noi dauneaza evangeliei si in ultima instanta umbrim pe Domnul Hritos si jerfa Lui.
     Lui Dumnezeu nu-I place asa ceva.De fapt, Cuvintul spune ca Dumnezeu uraste un astfel de comportament dublu.Am intilnit persoane carora am vrut sa le spun cite ceva din Cuvint si am fost respins categoric.Nici nu mi-a dat voie sa vorbesc despre Domnul Isus.Cind am vazut o astfel de atitudine, de repulsie, am intrebat.Ce se intimpla ca respingeti aceasta veste buna a evangeliei. Mi-au raspuns ca daca asa stau lucrurile cum stiu ei de pocaiti, nu ne trebuie. Nu e trist? Da, este destul de trist ca, in Adunare venim zicem noi, sa ne intilnim cu Domnul Isus care e in mijlocul nostru,dar afara nu dam o marturie buna.Cuvintul ne arata ca suntem o priveliste pentru oamenii care ne inconjoara si nu numai, ci si pentru Ingerii din cer.Matei1 Corinteni 4:9. …..am ajuns o privelişte pentru lume, îngeri şi oameni. Daca cei din jur cu care zilnic venim in contact nu vor sa asculte nimic despre Domnul Isus, atunci viata noastra este o priveliste pentru ei.


Traiesti frumos, te vor intreba care e secretul tau. Raspindesti un parfum care e placut atragator, atunci vei avea oportunitatea de a impartasi ceva cu ei din Cuvint. Esti o priveliste respingatoare dezgustatoare, atunci nu se v-a apropia nimeni de tine. Si intrun caz si altul suntem o priveliste.Cei rascumparati trebuie sa fie foarte atenti sa nu fie o priveliste respingatoare. Mi-a fost dat sa vorbesc cu o femeie destul de invirsta la munte in Romania.Am intrat in vorba cu dinsa si am discutat putin de viata. Dar cind am intrat in subiect,facind-o destul de delicat si a vazut ca sunt dintre pocaiti mi-a spus direct ca nu vrea sa auda. M-am retras politicos si mi-am cerut scuze.Oamenii nu inteleg ca nu toti sunt copii ai lui Dumnezeu. Ei se uita la ce vad, la felul de cum ne comportam.Apoi m-am intilnit cu unul care mergea la Adunare si i-am relatat situatia cu femeie. Stiti ce mi-a spus? “Haide frate nu va mai uitati la orcine” Si ce era mai trist ca acesta vorbea in Adunare.Acea femeie nu v-a veni sa asculte Cuvintul nici-o data. Numai in cazul daca v-a lucra Dumnezeu in viata ei si o are in planul Sau de mintuire.Singuri trebuie sa tragem concluzia.Dumnezeu sa ne ajute sa nu compromitem numele Lui sfint. Sa fim o marturie spre slava Lui.Cite-va ginduri spre cercetare personala.


John Balarie
Los Angeles California.

Niciun comentariu: