sâmbătă, 25 octombrie 2014

Filipeni 3:10. Şi să-L cunosc pe El şi puterea învierii Lui...............
















Filipeni 3:10. Şi să-L cunosc pe El şi puterea învierii Lui şi părtăşia suferinţelor Lui, şi să mă fac asemenea cu moartea Lui;


Mi-a trimis cineva tema care se discuta la asa numita conferinta din America.Subiectu este din acest verset din Filipeni.Nu e rau , chiar este de dorit sa avem teme de disctat din Cuvint. dar esential este sa ne indentificam cu ceia ce citim din Cuvint. Altminteri ne aducem o osainda personala.Dumnezeu ne-a dat Cuvintul Lui ca pe o scrisuare de dragoste a unui parinte care is iubeste copiii.Dar iata ca sunt si unii printre noi care se joc cu cuvintele Scripturi.Ori sunt inconstienti ca nu poti face referire la Cuvintul lui Dumnezeu atit timp cit il ignori.In cazul de fata ne sta inainte acest  verset din Filipeni 3:10.Cind zic ca il ignori ma gindesc la toti acestia care produc in Casa lui Dumnezeu stari de lucruri contrare cu ce invata Cuvintul.să-L cunosc pe El.
Este minunat sa avem aceiasii dorinta pe care o avea ap, Pavel.Dar cum poti sa il cunosti?Raspunsul il vad ca ar fi unul simplu.Sa ai partasie cu El.Oricare ar putea sa spuna ca are o partasie cu Mintuitorul.Dar comportamentul fiecaruia vorbeste pentru noi. Ca sa cunosti o persoana suficient de bine trebuie sa cheltuiesti timp impreuna cu acea persoana.Uite cu mult mai mult cu Domnul Isus. Asta ca sa te incadrezi in aceste cuvinte.Sa-mi fie ingaduit sa spun ca viata dovedeste ca e contrara dorintei pe care o afisam in public. Deseori nu sinceritatea domina fiinta nostra.Cu gura(cuvintele) ne putem exprima intrun fel, dar realitatea din viata nostra poate face dovada unei falsitati.Inaintea lui Dumnezeu nu merg lucrurile asa.Cum ar putea unul din cei care is propune să-L cunosc pe El. ca intradevar sa ajunga sa isi implineasca aceasta dorinta sincera? Este o singura sursa care te poate duce sa il cunosti mai profund.

Acesta sursa este Cuvintul scris. Iata cum citim in ev, dupa Ioan,1:1. La început era Cuvîntul, şi Cuvîntul era cu Dumnezeu, şi Cuvîntul era Dumnezeu.Negresit, intelegem ca este vorba de Domnul Hristos.Pretuesti Cuvintul, il pretuiesti pe Domnul Hritos.Cu cit cheltui mai mult timp in Cuvint, cu atit mai mult vei ajunge sa il cunoasti pe El.Citesti cind iti aduci aminte? Sa sti ca nu ai partasie, intimitate cu El. şi puterea învierii Lui Sigur, daca ai ajuns sa il cunosti pe El in intimitate, in partasie, vei avea posibilitatea sa cunosti in viata puterea care te va tine legat de El.Apoi, si starea de inviere. Cred ca invierea Lui se refera la un copil al lui Dumnezeu de a fi inviat din morti la modul spiritual.Daca Mintuitorul nu invia din morti nici invierea velor rascumparati nu avea loc.Nu e de mirare ca sunt printre noi destui care nu au ajuns sa cunoasca aceasta putere a invieri Lui.Cu alte cuvinte ei sunt inca morti spiritual.

Nu ai cum sa ai aceasta stare atit cit esti mort spiritual fata de Cel ce este Viata.Ap, Pavel era unul in care Dumnezeu lucrase aceasta inviere,o viata noua.Si cu cit il cunostea personal ,cu atit mai mult dorea ca aceasta cunoastere sa fie mult mai adinca, mai profunda.Apoi, Apostolul, mai spune ca:şi părtăşia suferinţelor Lui, In privinta aceasta lucrurile sunt mult mai greu, dificil, de a le insusi.Am intilnit Pastori care au pazitori,(body guard).Pai cum vei ajunge sa te indentifici cu suferintele Mintuitorului daca tu ai pazitori s-au eviti orce suferinta care ar putea sa apara din pricina ca tu calci pe urmele Mintuitorului? Aici apare ipocrizia la cei mai multi dintre care pretind ca vor sa aiba partasie la suferintele Mintuitorului.Despre suferintele Lui, am mai spus cite ceva cu o alta ocazie.

Sa fim cu mare atentie sa nu ne vorbeasca gura necontrolat. şi să mă fac asemenea cu moartea Lui; O alta dorinta a ap, Pavel pe care o avem inaintea noastra. Uite ca actiunea apartine lui, s-au celui care vrea sa aplice acest verset in viata lui.El spune,”mă fac”Cu alte cuvinte, sa nu astepti ca altcineva sa lucreze la viata ta.S-au o alta persoana din adunare.S-au cum aud pe cite cineva ca merge la Adunare, Biserica, sa se hraneasca spiritual.In privinta de a lucra la noi insine iata ce citim:1 Corinteni 3: 9.9. Căci noi sîntem împreună lucrători cu Dumnezeu. Voi sînteţi ogorul lui Dumnezeu, clădirea lui Dumnezeu. Dumnezeu lucreaza in viata noastra dar noi suntem lucratori impreuna cu El. El nu ne lasa singuri in aceasta lucrare extrem de grea. Pai daca te-ai hrani si literal, la modul fizic, tot asa decite ori mergi la Aunare, nu ai mai creste.

Avem Cuvintul care ne-a fost lasat sa-l mincam ca sa ne desvoltam.Am intilnit si din acestia care nu pot inghiti(asimila) ceva mai tare din Cuvint. Dece? Pentruca ei asteapta sa-i hraneasca Pastorul s-au cel care vorbeste dela amvon.Mi-a fost dat sa vad Pastori s-au lucratori cum mai sunt chemati care ei insusi nu sunt hraniti. Si implicit ne desvoltati. Ce inseamna sa fi desvoltat? Sa fi matur.Deci pentru a fi ca Domnul Hristos trebuie eu personal sa ”mă fac”.Am la indemina tot ce i-mi trebuie.Cuvintul ne arata ca cei rascumparati au totul deplin in Domnul Hristos.Coloseni 2: 10.Iata cum vrea ap, Pavel sa se faca, si cred ca si cei care au dorinta aceasta sincera: asemenea cu moartea Lui; Sigur, Este vorba de moartea fizica a Domnului Hristos, care are ca corespondenta moartea noastra fata de pacat.S-au am putea spune ca, ap, Pavel dorea sa treaca prin aceiasi moarte fizica ca a Domnului Hristos, precum si-o dorea Pavel.

Nu cred ca noi avem aceiasi dorinta sa trecem prin moartea fizica.Care dintre cei ce spun ca ei sunt chemati sa vesteasca Cuvintul ar putea sa spuna asa ceva?Adica ca vor sa se faca asemenea cu moartea Domnului Hristos.Ap, Pavel are ceva de spus in privinta aceasta:Romani 14: 8. Căci dacă trăim, pentru Domnul trăim; şi dacă murim, pentru Domnul murim. Deci, fie că trăim, fie că murim, noi sîntem ai Domnului. Intotdeauna ar trebui sa ne intrebam, “ sunt eu gata sa mor ca Domnul Hristos? sau sa sufar impreuna cu El?Atunci cind ne analizam singuri si in mod sincer vedem unde ne aflam in realatia cu Domnul Hristos.Pina atunci este bine sa ne ferim sa spunem si altora despre acest verset.Odata l-am intrebat pe un frate mai invirsta ce face. Si mi-a raspuns ca il asteapta pe Domnul Isus. I-am rspuns ca bine face ca asa ne invata Scriptura, dar  as zice, ca sar putea sa fim chemati noi la El inainte de a veni Mintuitorul.In definitiv si intrun caz si altul te intilnesti cu El.S-a uitat cam lung la mine. Ei bine, peste cit-va timp a plecat .

Am adus in atentie acest verset pentruca a fost ales de cei din America pentru asa zisa conferinta ca subiect.Sa-mi fie ingaduit sa spun ca,Oricare ar fi subiectul propus, mai inti trebuie sa ma cobor in mine(noi) insumi ca sa vad unde ma gasesc.Altminteri fac dovada ca sunt ipocrit.Sunt citeva dorinte pe care Pavel le scoate in evidenta in acest verset.1)Sa-L cunosc pe El. 2)părtăşia suferinţelor Lui,    3)să mă fac asemenea cu moartea Lui; In toate acestea trebuie sa vedem daca sunt dorinte si ale noastre pe care sincer le expunem inaintea fratilor.Domnul sa ne dea harul sa tratam subiectele din Scriptura cu sinceritate personal.

John Balarie
Los Angeles California,


Niciun comentariu: