luni, 16 noiembrie 2015

Luca 19: 10. Căci Fiul Omului a venit să caute .....................


f43bd-picture1bibliacutrandafir

Luca 19: 10. Căci Fiul Omului a venit să caute şi să mântuiască ce era pierdut.

10 For the Son of Man came to seek and to save the lost.”


      In engleza nu citim la timpul trecut  ce era ci simplu the lost.Adica,pierduti.Cu alte cuvinte, in trecut si in prezentul continu Domnul Isus este preocupat sa caute pana la ultimul pe care Tatal i-l da din toate generatiile.  -Am sa spun mai jos ce m-a determinat sa scriu ceva din acest loc-


      In acest verst ca si in altele din Cuvantul lui Dumnezeu, vedem care a fost scopul Domnului Hristos sa vina pe pamant.Poate unii se vor grabi sa dea un raspuns al lor propiu sau luat dela altii care la randul lor au ideei preconcepute.Am pus aceasta intrebare, care a fost scopul sau mai bine zis, ce la determinat pe Domnul Hristos sa lase casa Tatalui si sa vina pe pamant, intr-o lume ostila?Poate nu toti vor intelege ca  lumea este ostila. Nu numai Domnului Hristos este ostila, dar si celor care sunt rascumparati ai Lui.Este suficient sa citim Isaia 53, ca sa vedem cum a fost primit Mantuitorul.Traim in aceasta lume si este usor de sesizat acest aspect.Versetul de mai sus este destul de clar sa intelegem acest scop al veniri Mantuitorului.Căci Fiul Omului a venit să caute.Am mai spus cu alte ocazii ca, Domnului Hristos ii placea sa se numeasca el insusi,Fiul Omului. se indentifica cu omul, sa poata simti ca om.Acesta a fost si motivul de a luat cip de om dar fara pacat.Cu alta ocazie am spus un gand dece Domnul Isus ca fiu al omului nu a avut pacat.Si totusi a trait ca si noi.
      
      Spunand acest adevar, arata ca a luat un chip de om ca si a celor pe care ii avea in vedere sa-i caute.Ce sa caute? sa caute pe cei pierduti. Am mai adus in atentie aceasta cautare a Domnului Hristos printre fiii oamenilor cu alta ocazie, in care am aratat ca; cei pierduti sunt azi cei gasiti si care compun Mireasa Mielului. Sunt poate si unii care vor spune ca, toata lumea este pierduta. Asa este, dar, trebuie inteles acest adevar ca: Domnul Hristos cauta pe ai Lui,pe cei pe care i-a dat Tatal.Mai dau inca odata acest loc unde Mantuitorul spune ca; Ioan 17;9. Pentru ei Mă rog. Nu Mă rog pentru lume, ci pentru aceia, pe cari Mi i-ai dat Tu; Domnul Isus, care a venit nu numai sa-i caute, dar si sa se sacrifice pentru ei ca Mireasa a Lui.Trebuia sa-i scoata prin moartea Lui,Prin infrangerea celui rau la cruce, de supt dominatia celui rau.El si azi cauta supt o alta forma decit atunci cand El insusi era in trup pe pamant.A lasat in urma Lui pe cei pe care ia gasit sa continue la aceasta cautare.Cum cauta cei rascumparati? Printr-o viata traita in lumina facand dovada ca sunt ai Domnului Hristos.Pe dealta parte, sa vesteasca evangelia Domnului Hristos.


      Cautarea va continua pana cand toate lucrurile vor fi incheiate de Dumnezeu Tatal.Mai exact, pana cand -numarul celor alesi se va implini.Cu alte cuvinte,  pana cand cei ce sunt cuprinsi in Mireasa Mirelui,vor fi gasiti complect.Iata deci, dece a venit Fiul lui Dumnezeu pe pamant. Acum sa vedem dece ia cautat si inca cauta pe acestia care sunt cuprinsi in Mireasa Lui, dela intemeierea lumi.Efeseni 1:4. În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinţi şi fără prihană înaintea Lui, ……. 5. ne-a rînduit mai dinainte să fim înfiaţi prin Isus Hristos, după buna plăcere a voiei Sale,  Cine sunt acestia de care Pavel vorbeste? Acestia sunt cei pentru care a venit sa-i caute si sa-i gaseasca.Apoi Domnul Isus nu s-a oprit doar de ai gasi si sa ii lase incontinuare supt acelasi stapanitor tiran.El continua sa spuna ce face cu acestia dupa ce ii gaseste. să mântuiască. Ce inseamna sa- mantuiasca? Sa-i scape de supt dominatia celui tiran, care este stapanitorul acestei lumi.Si ca sa vedem ca asa stau lucrurile, adica;Lumea apartine celui rau am sa dau tot din Scriptura ca sa am acoperire cu Cuvantul.Ev, dupa Ioan 14:30. …... căci vine stăpînitorul lumii acesteia. El n-are nimic în Mine;


      Si am sa mai dau si acest loc, ca  sa vedem cum este vazuta lumea de Dumnezeu insusi.1 Ioan 5:19. Ştim că sîntem din Dumnezeu şi că toată lumea zace în cel rău. Acum, pentruca am vezut ce l-a determinat pe Domnul Hristos sa vina in lume, si cine sunt cei pe care inca cauta la ei,realizam ca, lumea are un alt stapan, ca era necesar ca Domnul Isus sa-i scoata desupt dominatia stapanitorului acestei lumi si sa-i puna deoparte pentru El. să fim înfiaţi prin Isus Hristos.       Acum, am sa spun ce m-a determinat sa scriu cate ceva cu privire la lume, la Mireasa rascumparata,la Mielul care s-a jerfit pentru Ea. Am atins aceste lucruri,ca si o intoducere la ceia ce doresc sa spun, si ce m-a determinat sa scriu din acest loc.Am citit pe un site crestin (stiri crestine) pe care l-am primit, ca un anumit ziarist,reporter, ia luat un interviu  unuia care se crede “mare teolog” al vremurilor noastre.Nu ii dau numele ca il veti desprinde din contecstul celor ce urmeazasa sa spun.Iata ce a spus acest “teolog” despre lume si despre Domnul Isus.


      Am copiat doar un paragraf din ce spune el, ca tot ce spune sunt ne adevaruri, fara acoperire din Cuvantul sfant.. El spune;Cred că prin răspândirea învățăturii Domnului Isus se va crea o lume ideală, așa cum am arătat în ultima mea carte, ”O țară ideală” (publicată la editura Institutul European din Iași) Acest om nu a realizat ca, venirea Domnului Isus, a fost determinata de ce am amintit ceva mai sus,adica sa caute.Acesta i-si vede doar interesele lui, fie materiale sau de mandrie spirituala. Sunt convins ca el, ca cei mai multi, din rutina is da drumul la gura necontrolat. Apoi is fac reclame la ce carti scriu printre naivi.Si vai, cati mai sunt din acestia care primesc orce fara sa cerceteze Cuvantul sfant pentru ei insusi.Domnu Isus nici-o data nu a spus ca;  El a venit ca prin invataturile Lui, sa faca o lume Ideala, o tara Ideala.Cu alte cuvinte mai “buna”.

Acum sa analizeze cine vrea si este sincer cu el insusi,  care iubeste Cuvantul lui Dumnezeu, daca cele spuse de aceasta se gasesc in Biblia lor. Unde in Scriptura gasim aceste cuvinte spuse de el ca ar fi fost raostite de Mantuitorul nostru?.La batranete nu este exclus ca mintea sa te lase.Adica, Cuvantul sa nu mai aiba efect intr-o minte bolnava.Uite ca, o ia razna, trebuie sa te duci inaintea lui Dumnezeu HUMBLE zmerit daca mai poti sa-i ceri sa iti dea lumina in ceia ce vrei sa spui sau sa scri. Asta numai daca ii aparti Lui. Cand esti plin de tine, chiar daca nu ai ajuns sa fi senil, nu te duci ca nu gasesti cu cale ca ai neaparata nevoie de ajutorul lui Dumnezeu.Cel mai intelept lucru de facut este sa te dai la oparte.Dumnezeu in toate timpurile a scos in fiecare generatie lucratori ai Lui.


      Apoi este o vreme cand Dumnezeu te poate folosi in lucrarea Lui.Si asta, numai in cazul cand a gasit de cuvinta sa te foloseasca.Nu are importanta ce studii teologice ai si ca ai predat la seminar. Important este daca esti mic si Mantuitorul sa creasca. Si daca Dumnezeu a schimbat structura ta sufleteasca prin nasterea din nou.Cand ajungi ca aceasta, trebuie sa te retragi din activitate. Altminteri compromiti numele sfant al lui Dumnezeu si al Domnului Hristos.Ca sunt multi care alearga dupa oameni,e treaba lor. Un copil al lui Dumnezeu care iubeste Cuvantul sfant se indreapta catre acest Cuvant si controleaza daca ce citeste corespunde cu Scriptura. Dumnezeu are nevoie de slujitori zmeriti.Ce este trist ca sunt multi”crestini” care se hranesc cu ce spune acesta. Ap, Pavel spune 1 Corinteni 14; 29. Cît despre prooroci, să vorbească doi sau trei, şi ceilalţi să judece.Sincer doresc ca Fratii si Surorile mele depretutindeni sa controleze cu Cuvantul lui Dumnezeu ce aud, sau ce citesc. Cum faceau crestinii din Bereia.Atunci vom fi pe o temelie solida.

John Balarie
Los Angeles California!







Niciun comentariu: